Autor: Majda Ruge/Evropski savet spoljnih poslova

Info
28.01.2023.
10:56 > 11:12
Evropska unija i SAD slede četiri cilja spoljne politike u odnosima sa Srbijom.
  • komsinica

    28.01.2023 19:31
    To su njihova cetiri cilja? Sta mi imamo od toga? Umemo li mi da gledamo nasa posla. Utuvili su nam u glavu kako smo mali, kako mi tu nista ne mozemo, kako ovo kako ono. To vam je kao da ubedjujes dete da ne moze da poraste a jos ga pride stalno tuces. Nije problem ni u Rusiji, ni Americi ni Kini, problem je u nama. Problem je u propaloj ekonomiji i mentalnom sklopu slugeranja!!!
  • @@@

    28.01.2023 19:08
    Rusi istrebili Ukrajince i Kazahstance kazes? Pa imaju svoje drzave. Ne uspevam da nadjem drzavu Aboridzina ili Indijanaca. Ili starosedelaca u Kanadi, bio i na portalu ovde tekst. Sto se tice Kozaka, oni su Rusi, mada je bilo i drugih naroda. Kozak je vojnik na tatarskom, protiv kojih su ratovali. Morace istorija malo bolje da se uci.
  • Istrajati

    28.01.2023 18:27
    Ma super komentari, ..... seca li se neko '94 (cene, ulice, penzije... izgled) ko je mladji neka pita starije.... Trcacemo mi u Rusiju ili EU ... ne znam

  • S56

    28.01.2023 18:10
    Jednostavno
    Dokle god Zapad podržava vrdalamu, Srbiji neće biti dobro.
  • @@

    28.01.2023 18:06
    "Sta ces kad Rusija nije istrebila skoro citave narode kao Australija, Sad, Kanada..."

    Da se Kozaci, Ukrajinci ili Kazahtanci zovu Bušmani ili da su nosili perce i tomahavk, možda bi sličnost u postupanju bila očiglednija.
  • ZxZ

    28.01.2023 17:48
    @ @osoba m
    Sve što ste rekli je tačno i tome treba dodati da mnogi rusofili imaju rođake na Zapadu koje rado posećuju, štede u evrima i dolarima, voze kola pravljena u EU itd. Mnogi čak odlaze da žive na omrznutom Zapadu i tamo uz pomoć Interneta seku vene i liju krv za Rusiju. To je legendarna srpska dvoličnost.
  • Dosta više

    28.01.2023 17:45
    Sa Kosovom
    Niti imamo snage, niti ima ljudi tamo, većina građana Kosova ne želi da živi sa nama, Rosu su na granici. 20godina se vrtimo u istom, nigde nismo napredovali čak smo propali, pogledajte strukturu stanovništva. Sad još hoćete da se ponovo svađamo sa jačima, kao, pokazaćemo mi njima.... Bio Z4, odbili smo i šta bi. Bio Vens-Oven plan, ponovo odbili i šta bi. Bio Ahtisarijev plan i mi ponovo isto. Pa aj jednom da prihvatimo pa možda nećemo kao bosi po trnju proći.
  • Robot

    28.01.2023 16:57
    najjači komentari
    "Evo vidite da je Bugarima i Rumunima bolje." I šta to znači, je li to garancija da bi nama bilo bolje?

    Pa kad smo mi u pitanju ni ono što su potpisali i obavezali se, neće da ispune. Obavezujući sporazumi su obavezujuči samo za nas.

    Jel razumete vi šta to znači. Znači da mogu da obećavaju kule i gradove, dobićemo, znate šta, da ne psujem sad.

    Potpisivali ne potpisivali isto nas čeka. Ne vidim zašto bi smo onda prihvatili ucenjivanje.
  • zztop

    28.01.2023 16:57
    Većina komentatora, redovnih pratitelja sadržaja pink i happy tv, i dalje misle da je ovo šala, čak im i precednikova upozorenja ne znače ništa ... eto neće ni bit dugo morat će na onaj bolniji način menjat mišljenje...
  • @osoba m

    28.01.2023 16:33
    Samo kazem
    Ne busam se Rusijom, tesko je takvima poput tebe da shvate da nije sve crno i belo, ponekad ima i sivo. A to sivo jeste da je na zapadu bolji zivot. Sta ces kad Rusija nije istrebila skoro citave narode kao Australija, Sad, Kanada... Sto nisu crnce u lancima odvodili da im rade dzabe. Sto nisu prvi otisli u Afriku da im 10-godisnjaci vade dijamante za 2 dolara dnevno. Itd itd. A da imaju i Rusi svojih mana, pa naravno da imaju. Jos jedna od nijansi sive koje je mnogima tesko razumeti.
  • andrija

    28.01.2023 15:36
    Dobrog igraca...
    rekao bih fenomenalnog su nasli sad jos da finalizuje savete od Dinkica Djelica Djikija Tonija... oko politike nekih para...ma kakav Tigar ima da budemo kao Dzingis Kanovi i oni gore da nam pozavide.
    Samo dali ce biti bas tako ruzicasto ili...oseticemo na svojoj...
  • tošto

    28.01.2023 15:35
    To što srbonacionalisti ne životne shvataju procese i realnost, ni za jotu tu realnost ne menja. Kosovo je de facto nezavisno od 1999. a suštinski i nekoliko decenija pre toga. Zapravo, 1912. je okupirano od strane Srbije i nikad, ali nikad, nije ni bilo integrisano u državu Srbiju.
    I, šta tačno vi "ne date", 'leba vam?
  • Jednostavno

    28.01.2023 14:53
    Tako što napravite dil sa onim koji svoj narod laže čim zine - a vama obeća sve što tražite od njega samo da bude na vlasti!
  • Osoba M

    28.01.2023 13:49
    Samo kazem
    Ne kazes nista ti nego lupas gluposti. Busate se Rusijom, kao Bogom danom zemljom, ali kada je vreme da se ide za boljim zivotom, niko bezi u Rusiju. Bugarska, Rumunija, Hrvatska, svima im je mozda gore nego sto im je bilo pre EU? Rumunija nas sije za par duzina, a dolazili su kod nas da vide kako izgleda relativno normalan zivot.
  • R

    28.01.2023 13:18
    R
    Samo Kapitulacijom i Veleizdajom! Vucicev avanturizam uprkos raznim upozorenjima 10 godina došao je na naplatu! Opet za sve krivim narod koji je sve ovo podržavao zarad materijalne koristi ne razmišljajući da će sve morati vraćati i ostati bez ičega! Odakle BRE nama ekonomija i investicije? Sve dugovi sa kamatama koji se plasiraju u javnost kao uspjeh Vucicevog avanturizma! Prvo će potpisati sve sto je obećao bez nametanja krivicu na sve gradjane onda će biti uhapsen kao i svi članovi SNS sekte kao saucesnici Veleizdaje i procesuirani po zakonu! 10 godina vladaju i ko zna šta dogovaraju i rasprodaju sa takvim samo preki sud i ovo zlo da se nikada neponovi jer ostajemo bez naroda time i bez ove države koja je preostala!!!
  • Vlajko lubeničar

    28.01.2023 12:50
    Ako je Zapadu stvarno stalo do stabilnosti u regionu, nek tajno pošalju po jedan odred Foka, Delta, SAS, GIGN, GSG9, i Grom. Ovi da likvidiraju sve krupnije kriminalce pod sankcijama, vođe opskurnih desničarskih pokreta, i vođe navijača. Dovoljno da padne 100 mrtvih glava, narod će ove sam da skine. Policija i vojska se neće mešati, i njima je dosta toga da ulične džukele imaju veća ovlašćenja od njih.
  • NE

    28.01.2023 12:37
    Franc-Nem papiru
    Francusko Nemački papir treba u potpunosti odbiti i reći NE. Razlog, pojavljuju se već sada neke izjave EU zvaničnika da je to "medjusporazum" ? To je 100% znak da šta god da se potpiše sem priznanja Kosova u UN, isti ovakvi pritisci se nastavljaju posle nedelju dve ! "Medjusporazum" znači popuštanje Srbije koji će oni Anglosaksonci da osete kao slabost, tako da će za nedelju dve taj novi pritisak da bude jači nego sad. Tako je bolje sada imati manji pritisak bez bilo čega novog datog Šiptarima, nego za 2 nedelje, nešto im daš, a onda imaš još jači pritisak. Znači jasno reći NE. Postoji još jedna lukava opcija, da im ne kažeš iritantno Ne a da u stvari ništa im ne daš, izabrati neku podtačku iz Fra-Nem papira tipa zaštita životne sredine ili globalno otopljavanje i jedinu tu tačku prihvatiš, sve ostalo Ne, a u izjavi zvaničnoj kažeš "nešto iz sporazuma možemo prihvatiti i nešto ne" i tako ih ubiješ u pojam, nisi rekao Ne , a u stvari si ih otkačio. Medjusporazum je smešno potpisivati, jer isti pritisci se nastavljaju, da smo ovo znali ranije nego je Vučić dao Gazivode i civilnu zaštitu, da su to medjusporazumi odma ih je trebalo odbiti. Pritisak bi sada bio isti ili manji ali bi imali te 2 stavke u rukama Srbije.
  • 23

    28.01.2023 12:20
    "krojac" nase sudbine.. zasluzili smo
  • dogodine u Botošu

    28.01.2023 12:14
    Sve lepo napisano al sad da vidimo da l ce biti pameti i volje da se i primeni.
  • Gvozden

    28.01.2023 12:05
    Слика
    Крстиће се и ко неће!
  • Samo kazem

    28.01.2023 11:41
    Da uprostimo, mi smo moneta za potkusurivanje Evropi. Ne vole nas, ne zele nas, ali smo trenutno trn u oku zbog trenutne situacije u Ukrajini. I zele da nas stave pod svoju sapu samo da bi nas sto vise odvojili od Rusije i Kine. Ako nas odvoje, sledece sto bi mogli uraditi je da nas puste u wc solju. Jer otprilike takvo misljenje imaju o nama.
  • Cocco

    28.01.2023 11:30
    Ali tu je naš hrabri krojač!
    On ubije sedam jednim udarcem.
  • /

    28.01.2023 11:08
    /
    kasno.
    zbog nezavrsenog posla 99e te muve su sada slonovi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna