Autor: N1, Novi list

Info
30.01.2023.
10:01
U Srbiji, kao i u Hrvatskoj, od 2011. godine nema obaveznog služenja vojnog roka, ali se punoletni državljani Srbije upisuju u vojnu evidenciju kako bi mogli da budu pozvani u rezervni sastav.
  • The Lalosh

    30.01.2023 17:48
    @Momak je budala
    Meni se čini da si ovde samo ti ispao budala...
    U MUP Rep. Srbije itekako ima državljana Srbije Hrvatskog porekla, kao i u MUP Rep. Hrvatske državljana Hrvatske Srpskog porekla.
    Ima ih u MUP Rep. Srbije svih nacija koje žive na teritoriji Vojvodine.
    To se lako vidi i na ulici kada im pogledaš u pločicu sa prezimenom koje policajci nose na uniformi.
    A tako i treba da bude. Još samo da misle svojom glavom i da ne budu slepi poslušnici sistema, gde bi nam bio kraj...
  • Tulipan

    30.01.2023 14:52
    Kako u Srbiji,tako u Hrvatskoj
    Hrani kera da te ugrize Šta biva sa kerom koji ugrize gospodara?
  • Momak je budala

    30.01.2023 12:54
    i nema sta radit u MUP u RH!
    Erdutskim sporazumom, tkz. Mirnom reitegracijom Istocne Hrvatske, tj Hrvatskog Poduvavlja pripadnicima srpske nac. manjine se garantira i zaposljavanje u drzavnim sluzbama, pa tako i u MUP u. To pravo oni koriste, i imaju svoju kvotu u dvije hrvatske zupanije, Osjecko baranjskoj i Vukovarsko srijemskoj. Tu je sva filozofija. U ostatku Hrvatske tesko da ce se neki srbin zaposlit u MUP u. Sad mi vi nadjite koliko se to hrvata zaposlilo u MUP u na podrucju AP Vojvodine u zadnjih 30 godina. Mozda NITI JEDAN! Ovi na Istoku HR to svoje pravo koriste, dok Hrvati u Srbiji to pravo nemaju pa ih nitko nista ni ne pita.
  • Bilja

    30.01.2023 10:44
    Ja ne znam šta je tu tako "apsurdno". Svi punoletni državljani Srbije muškog pola moraju biti uvedeni u vojnu evidenciju, bez obzira da li žive u Srbiji ili ne. Ne moraju da služe vojsku, ne moraju da se odazovu pozvima za vojne vežbe, ali moraju da budu u evidenciji. Isto kao i državljani Hrvatske i mnogih drugih država. Državljani Grčke, recimo, moraju i da služe vojni rok, osim ako ga služe u državi u kojoj žive. Imaju izvesne povlastice, ali ga moraju odslužiti. Ne vidim tu nikakav problem. To što su dotični policajci, nema ama baš nikakve veze sa upisom u vojni registar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna