Autor: RTS

Info
02.02.2023.
21:31
U OŠ "Bratstvo jedinstvo" u Kucuri trinaestogodišnji učenik je prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na nastavnicu.
  • Realista

    03.02.2023 15:28
    proceduralna greška
    Pa što ga ne izbace iz škole pa ga prime ponovo za mesec dana?
  • Ивковић

    03.02.2023 13:24
    Реално...
    "Хм
    Чек да погодим... У црној тренџи, брзе патикице, торбица преко рамена, припадник неке навијачке формације, патриЈота и мрзи све што није срБско, куд год да пође у срцу му Косово, и тако ... Једном речју, будући деликвент као и 98% мамлаза његовог годишта. Нема нам спаса!"
    Тачно тако. Типично за Куцуру.
  • Sodoma I gomora

    03.02.2023 10:40
    Dečija prava
    U moje vreme je nastavnik delio šamare i sve bilo ok. Isto tako ti nastavnici su bili sa pravim diplomama a ne kupljenim . Nisu se zapošljavalai preko čopora nepismenog, znao se neki red, ipak. Znači dete je proizvod roditelja i truleži oko njega. Žao mi deteta, žao mi je nastavnika. Izbaciti dečija prava i uvesti obaveze. SDodoma i Gomora u kojoj ne želi niko da živi a svi ćute jer se nije desilo njemu ili nekom svom.
  • Stohadin

    03.02.2023 10:04
    Vaspitanje
    Ponašanje dece je ogledalo roditelja i društva.
    Što je navedenih dešavanja više države ima manje.
    A Kucura nekad bila lepo mesto za život.
  • Lana

    03.02.2023 09:42
    Sunovrat je davno poceo
    Delikvent, bilo je, samo sto se nije pisalo u novinama. U mojoj osnovnoj skoli u Vrbasu je negde 99te, ili tako nesto decak koji je bio mozda peti razred i vec je prebacivan iz skole u skolu udario samar nastavnici engleskog.
  • Lala

    03.02.2023 09:32
    Kakav ministar ....
    Uz ovakvog nestrucnog i basmebriga ministra ,tesko da moze biti nekog ozbiljnog pomaka u prosveti .Covek se, poput Zagorke Dolovac, uopste ne mesa u svoj posao .A koliko je strucan mozda je tako i najbolje.Normalna drzava se prepoznaje u velikoj meri i po tome koliko ulaze i koliko joj je stalo do prosvete i kulture.
  • DM

    03.02.2023 08:30
    Nije mi jasno zasto se ne ugrade kamere u sve ucionice . Kada se zna da postoji nadzor i video dokaz pazice se na ponasanje , a pod time mislim i na ucenike i na nastavnike i posle nema rekla kazala. Dete mi je u osmom razredu, stalno se nesto desava stalno neka frka zbrka, jedni svedoce jedno, drugi svedoce drugo opsti haos. Primera radi na casu fizickog nastavnik ima cesto obicaj da im da "zadatak" da smisle neku igru i pravila dok on sedi u nekom ćošku i igra fudbal na mobilnom. Na casu su se pokacila muska deca a "nastavnik" je primetio da se nesto desava kad je vec bio kraj. Nedavno je bas nastradao moj klinac u smislu da je dete koje stalno pravi problema namerno nazuvalo loptom u potiljak mog klinca iz sve snage. Deca od 14 nisu mala i slabasna. Otisao je kod nastavnika da mu kaze sta je bilo i da ga jako boli potiljak ovaj ga je skroz iskulirao posto je drndao telefon, dete se javilo da on odlazi sa casa u ucionicu da sedne zato sto mu nije dobro. Dosao je kuci sa totalno blatnjavom kosom od lopte i velikim crvenim tragom na potiljku od udarca. Javili smo razrednoj sta se desilo i od svega toga moje dete je dobilo neopravdani za odlazak sa casa od tog "nastavnika". Od divljanja ucenika i od nemara neodgovornih nastavnika jedina zastita je video nadzor. A sto se tice dece koja prave probleme smatram da deca nakon 13 god su dovoljno zrela da se nose sa posledicama svojih dela, novcano kaznjavanje roditelja apsolutno nece dotaci takvu decu i nece uticati na ponasanje.
  • Nemac

    03.02.2023 08:14
    gorki
    Drzave nije bilo ni kada sam ja isao u skolu, pa nisam izrastao u tako nesto. Sve polazi od kuce.
  • каћан

    03.02.2023 08:14
    Постало свакодневница
    Пре око месец дана ,ученик четврог разреда ишамарао учитељицу, секретара школе и још кога је стигао,нису му чак ни кеца из владања дали-добио двојку.Проле недеље петаци,њих тројица, пребили у школском вц-у једног дечака, дете завршило у ургентном.Сад већају да ли да их избаце из школе,докле ће овако бити нико не зна,све су прилике да ће све горе и горе бити.Нико од ове деце нема неке "моћне"родитеље али је опет све заташкано,нико о томе нигде није писао,зато што управа школе ,веровтно,крије своју немоћ.Накарадним законима људима су везане руке и због свега тога просветни радници и добра деца испаштају.
  • Dejan

    03.02.2023 07:55
    Cccc
    Oseti kukavica koga sme da dira a srbijanski sistem skolovanja mu to dozvoljava, kraj price ! Sto ne krene na muskog braciku od 120-130kg ?
  • pape

    03.02.2023 07:41
    Hm
    Ček da pogodim... U crnoj trendži, brze patikice, torbica preko ramena, pripadnik neke navijačke formacije, patriJota i mrzi sve što nije srBsko, kud god da pođe u srcu mu Kosovo, i tako ... Jednom rečju, budući delikvent kao i 98% mamlaza njegovog godišta. Nema nam spasa!
  • xqt

    03.02.2023 07:27
    Ruku na srce
    Obzirom na stanje u Srbiji, iluzorno je očekivati da deca budu anđeli. Na koga i šta da se ugledaju?
  • Put u provaliju

    03.02.2023 06:12
    Uzori
    @ Delikvent
    Ima jedna savremena drama, mesto događanja je današnja Srbija, a moglo bi se reći da je isto i u svetu. Na proslavi dvadesetogodišnjnjce mature, iskupili su se nekadašnji učenici, sada lekari, inžinjeri, profesori, novinari, sudije, i drugi. Bili su i oni nekada mladalački nestašni, po malo buntovni, ali sve u svemu dobri momci i devojke, završili su studije, postali druga klasa, stekli porodice, itd. Nakon sastanka u nekadašnjoj učionici, otišli su na večeru.
    Večeru im je platio lokalni tajkun, koji je bio najlošiji đak u odeljenju. Ostali su jedva krpili kraj s krajem. Pogodite ko je uzor današnjim mladim jludima.
  • Ajme Nama

    03.02.2023 00:31
    I ne treba dete da odgovara, nego roditelji. Deca nisu ništa kriva, prvo se formiraju kod kuće, a ostalo je nadgradnja. E sad, čega nadgradnja, pa onoga što nose od kuće.
    Neće se to iskoreniti dok ne budu roditelji adekvatno kažnjavani. Naravno, treba još mnogo toga da radi društvo u celini, da edukuje, da vrati pravi sistem vrednosti, da promoviše rad, poštenje, disciplinu, humanost...
  • gorki

    03.02.2023 00:16
    @banderaš
    Brate, gde ti živiš?
    Države nema, sistem ne funkcioniše.
    Tačka.
  • Banderaš

    02.02.2023 22:56
    Ta deca će uskoro početi dolaziti u školu sa kalašnjikovim i bombama,ako država i sistem našto ne učine.
  • Marija

    02.02.2023 22:53
    Neka
    Za par dana će da izađe vest kako niko nije upisao profesorske studije raznih profila, eto zašto... Ko je lud da radi sa današnjom "decom", a ni roditelji nisu ništa bolji...
  • Paja

    02.02.2023 22:23
    Balavci od 13 god biju nastavnike.. Ovo društvo je klinički mrtvo...
  • Ucenik

    02.02.2023 22:19
    Normalno kad ga nervira
    Ni njemu neće biti ništa, ko ni onim nesrećnicima u Trsteniku.

    Uslovi i plata u toj prosveti su uzas, jad, beda, čemer i čamotinja. Takva ce nam biti i deca, jer sigurno se tako osećaju ti nastavnici koji rade. Od takvih motivisanih će poprimiti i takve navike.
  • Delikvent

    02.02.2023 22:10
    Covece... Kada sam ja bio njegovih godina, u drugoj polovini devedesetih, nije bilo ovakvih incidenata. Bilo je ponekad nesto "veliko", u smislu strasan dogadjaj, koji cela skola prepricava. Ali su to najpre bili ekstremni bezobrazluci.
    Najgori ucenik u razredu, koji je rastao bez oca. Pusio je cigare, nije ucio, i sve sto ide uz to. Ali ni on nije fizicki nasrtao na nastavnike.

    Cak, ako mu nesto narede, besni i strogi, mrzovoljno je slusao i uradio.

    Ono, bio je uzasan, ali nekako nije sebe smatrao iznad nastavnika.
  • Dejan Tito

    02.02.2023 21:52
    Hm
    Nadamo se da to nije necije dete od lokalnih mocnika. Ako jeste bice skola u problemu
  • KingSRB

    02.02.2023 21:43
    Kraj čovečanstva kakvo znamo......uskoro....ustvari tu je samo smo oslepeli.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna