Info
17.03.2023.
08:24 > 08:39
Nedavno su se pobunili uzgajivači krava mlekulja, da nemaju kome da prodaju dragoceni proizvod.
  • Dudule

    18.03.2023 21:12
    Davljenje
    Koji zemljoradnik?Ja za katastarski dohodak 63 dinara moram da platim drzavi_poreskoj upravi na ime obaveznog penzijskog i zdravstvenog oko 150 000 din.ODAKLE kad nema prihoda???Ali niko te ne pita i tako se nagomilao dug na oko 2 000 000 din.Niko ne uvazava moje zalbe,samo jos da mi posalju izvrsitelje
  • Selo

    18.03.2023 09:13
    A po čijim leđima , nego po našim. Milošević je poslednji bio fer prema seljacima. Ceo 21. vek nas unazađuju. U nekim momentima bilo i pokušaja da nas zavade sa radničkom klasom, koja nosi isti teret kao i mi. Izgubilo se ono da kupiš svinju od seljaka i spakuješ u zamrzivač. Sada niko u gradu i nema zamrzivač. Kažu nije taze iz zamrzivača. Meso od predprošlog svinjokolja je tazije od onog iz marketa.
  • Sremica

    17.03.2023 14:30
    Za ovu vlast...
    Uglavnom glasaju oni koji se svakodnevno zale na tezak zivot i nemastinu.Seljaci i penzioneri sa malim penzijama.Cudan neki mazohizam kod ovog naroda.
  • r

    17.03.2023 13:29
    r
    Pišto više nemamo pravih seljaka (poljoprivrednih proizvođača) ,svaki rat bi bio izgubljen.Oni su nam doneli slobodu 1912, 1913 , 1918.....
  • Podrška!

    17.03.2023 11:50
    @Maroder
    Marodera za predsednika FSS!!

    Ne, pardon, ovaj - Marodera za ministra poljoprivrede!
  • Da se malo edukujemo

    17.03.2023 11:49
    A u međuvremenu, dok sekta zaluđuje, manipuliše i straši naše seljake - u Holandiji su farmeri prvo svojim traktorima blokirali autoputeve i svojim protestima zaustavili suludu vladinu reformu uzgoja stoke i prateće poljoprivredne proizvodnje a onda su osnovali stranku i na izborima za senat osvojili 15 od 75 mesta sa 20% glasova, više mesta i od partije sadašnjeg premijera!!!

    https://www.foxnews.com/world/european-farmers-fed-climate-policies-shock-political-establishment

    The Farmer-Citizen Movement Party, known as BoerBurgerBeweging (BBB) in Dutch, built its victory on the back of protests against the government’s environmental policies, which aim to slash nitrogen emissions by dramatically cutting back on livestock numbers and buying out thousands of farms.
    The party appears on course to take 15 of the 75 Senate seats — more seats than Prime Minister Mark Rutte’s conservative VVD party — with almost 20% of the vote, according to the BBC.
  • Paor

    17.03.2023 09:39
    Živane - svaka čast!
    Toliko si jezgrovito sve obuhvatio da ja nisam mogao par minuta nakon čitanja da dođem sebi - koliko to što si napisao boli.

    Fascinantno je, ne samo što nema protesta tih 620.000 porodica - već što izgleda veći deo njih iz ovog ili iz onog razloga i dalje glasa za ovu pošast i nesreću, kako si lepo napisao - za ovu patologiju od vlasti.
  • Maroder

    17.03.2023 09:18
    Odlicna analiza ali mislim da ne ulazi dovoljno detaljno u osnovne razloge..Ako jedna drzava ima uglavnom primarnu agrarnu proizvodnju (uz retke izuzetke) onda povecanje subvencija koliko god da je potrebno (a potrebno je i vise) ima svoj maksimum..Koliko god subvencionisali proizvodjaca mleka ili psenice u Srbiji on kada izadje na inostrano trziste naidje na proizvodjace koji su jos vise subvencionisani i jeftiniji. Problem je u unistavanju preradjivackog sektora. Mudrom politikom srbija je u zemlju zakucala 91 kombinat cini mi se..ukljucujuci i PKB zadnji..Ako nema potraznje iz ovog sektora prema sirovini nema ni rasta proizvodjaca bez obzira na otvorenost trzista za izvoz...Miskovic, Kostic i ostali feudalci jesu krenuli u neku preradu, ali ona ne ide vise od par koraka od osnovne sirovine. ne moze se meriti sa nekadasnjim kombinatima. Ko ne veruje neka na netu potrazi organizacionu semu kombinata "Servo Mihalj" iz cca 1988..Tu se vidi sta znaci kad sirovina krene na 100 razlicitih strana sta se dobije..To naravno nije vise moguce ponoviti ali se mora naci resenje van politike subvencionisanja koja ide koliko da se proizvodjac prehrani, bude na nuli, ako pretekne nesto super..Potrebna je kompletna reorganizacija poljoprivrede.Najjednostavniji nacin je vratiti Vojvodini njenu fiskalnu samostalnost i osnovati Agrofond" Vojvodina" koji istovremeno i investicioni na stranim trzistima, ali i prikuplja jedan deo od lokalnih taksi. subvencije iz ovog fonda bi bile jace od svih...
  • Mr. No

    17.03.2023 09:02
    Brod ludaka
    Zemljoradniku je davno oduzeta moć da odlučuje o ceni robe koju uzgaja na imanju. To je već odavno posao berzanskih špekulanata i pre svega birokratskih pacova i korumpiranih političara. Zemljoradnik je u očima navedenih bednik kojega treba uništiti, a naftna i hemo-farmaceutska industrija udara tempo razgradnje svega što smo poznavali kao klasičnu zemljoradnju.
  • Anonimus

    17.03.2023 08:59
    Kasko srpska poljoprivreda izvozi gotovo polovinu godišnje proizvodnje, precenjen kurs dinara nanosi joj ogromne gubitke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna