Autor: 021.rs

Info
22.03.2023.
13:36
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poručuje da sve češće mađarski zvaničnici pokazuju nesumnjive teritorijalne pretenzije prema Vojvodini.
  • nogo

    22.03.2023 21:19
    Sa čime može da potvrdi to da mađarski zvaničnici pokazuju nesumnjive teritorijalne pretenzije prema Vojvodini? Na koji način? Kad i ko je rekao bilo šta u vezi toga? Mađarska država izdvaja poslednjih godina značajne sume novca za podsticanje privrede koji su namenjeni preduzetnicima mađarske nacionalnosti u Vojvodini (time posredno pomažu i mnogim Srbima koji rade u tim preduzećima, omogućivši otvaranje novih radnih mesta), takođe podržavaju učenike i studente mađarske nacionalnosti u vidu stipendija podsticajući ih da se obrazuju ovde u Vojvodini, finansiraju mnoga kulturna dešavanja Mađara u Vojvodini... ako ova briga se smatra pretenzijom, onda ne znam šta da vam kažem...
  • Cacak

    22.03.2023 20:13
    Ne verujem da trebate Madjarima. Naravno, podrzavam svaku opciju da vas se resimo. Budite samostalni ili zajedno sa R. Srpskom, meni svejedno.
  • Карадаг

    22.03.2023 19:22
    Не замајавајте се глупостима већ радите на уједињењу српских земаља уз повратак окупираног Космета.
  • Mikica

    22.03.2023 17:36
    Koliko se sećam,do juče si hteo da odvojiš vojvodinu od srbije,kome bi je onda priključio,hrvatskoj?,a ja mislio mađarima
  • Zdenko

    22.03.2023 16:44
    Boki Boki ccc
    Jao pusti me te priče, ustalio si se sa sns, tvoji funkcioneri voze službena vozila od vodovoda a i koliko čujem i par pomoćnika direktora su iz lige. Kome ti prodaješ maglu? Nije tebe briga za Vojvodinu, tebi jeda se ti i tvoji smestite. Jedino se Sadam bori za vojvodinu.
  • VladaN

    22.03.2023 16:35
    O čemu govorite…
    ….druže Kostreš. Vojvodina je srbijanski ratni plen bez ispaljenog metka. Kako Srbija legitimno i legalno pokušava da sačuva deo svoje teritorije dobijene ratom, tako i Madjarska može da razmišlja o povratu dela svoje legitimne teritorije. Čemu sada ova priča? Bolje da potegnete pitanje, zašto je Vojvodina platila ceh raspada YU - Hrvatske i Bosne.
  • Goq

    22.03.2023 16:06
    Bojane baviš se glupim temama. Bolje organizuj poštene izbore u LSV koje si najavio. Mogao bi da se oglasiš na temu Šodroša i GUP Novi Sad.
  • ///

    22.03.2023 16:00
    Ovaj stvarno misli da je ratna retorika i neprijateljstvo još uvek aktuelno.
  • Bravo Bojane

    22.03.2023 16:00
    Kad ono smislis da udjes u koaliciju sa SNS da bi bilo para ( a bome i zaštite), pa te niko neće više, pa ti kao onda izadješ, pa kao napadaš redom, a u stvari sve dogovoreno, pa se kao sve zaboravi, pa kao svi opet glasaju za tebe...
    Kako se niko drugi nije toga setio? Bravo Bojane!
  • 9

    22.03.2023 15:55
    Doktore , doktore
    Odvojiv je odvojiv deo i te kao i apsolutno je nejasno
    zašto je i okupiran pardon prisajedinjen zemlji kada
    nije bila ni ista valuta ni isti jezik , a o kulturi da i
    ne govorimo. Niti su se tadašnji Srbi žalili da im je
    bilo loše sem buzdovana željnih vlasti, isto kao i danas .
  • Roki

    22.03.2023 15:47
    Zadržao mesto
    Ja Ligi više ne verujem ni kada kažu da je danas sreda. Ovo odlaganje izlaska iz vlasti do marta a moglo je jesenas me još jednom uverilo u to da je u pitanju igrokaz da se birači opet zalude, a onda posle izbora opet sa naprednjacima. Ćao, zdravo, gotovo. Evo ko ne veruje, imate funkcionera koji je zadržao mesto i koji su i dalje tamo gde su i bili.
  • Bokica

    22.03.2023 15:45
    Hrabro, hrabro
    Od svih meta u Srbiji ti gadjas Orbana, jer ti je to bezbedno!
    Ajde kaži nešto za Vučića mladi lave!
    P.S: tvoj potpredsednik Kolar i dalje je direktor u sns firmi, i to mora biti Orbanovo maslo
  • Zoki

    22.03.2023 15:31
    Komentar
    Vojvodinu ste vi ponizili davno pre SNS oni jos ni postojali nisu smetaju vam kad neko uradi nesto sta ce ostati tome narodu a posle zute vlasti ostalo jad i beda sad vam bivsi vodja ne spominje gde su nase pare pare na racunu briga njega za Vojvodinu jadno i zalosno.
  • Steva

    22.03.2023 15:21
    kasno si se nakostrešio
    E,Bojane davno je trebalo da se zabrineš za budućnost srbije,još kada je sloba bio na vlasti,jer onda kada je "načeta" Jugoslavija krenulo je po zlu i za srbiju,i taj zdatak se obavlja fino, lagano i temeljito od strane naša braće,ali to nije popularno da se o tome priča jer se sa time gubi uglad na političkoj sceni,a ti razume se,želiš da bude uvek popularan pa makar te koštalo i e, obraza ti tvoga.
  • Dudule

    22.03.2023 15:18
    Sekiracija
    Nemojte da sekirate Canka smrsace bar 100 grama ,a kako ce posle da zivi jer 32godine je politicki parazit ali zivi ko grof.
  • Djurica

    22.03.2023 15:07
    Vojvodina, Srbija, Baranja
    Od kada je Nesha inache veliki istoricar proglasio Baranju delom Hrvatske i tako se poistovetio sa Titovim komunistima koji su nasilno oteli Baranju Vojvodini, od tada LSV nema pravo da kaze nista o granicama.
  • Thiberius

    22.03.2023 15:04
    Novo naselje do Klise!!!
    Današnja civilizacijska norma je, da država brine o svom narodu, državljanima gde god da žive. Nažalost, sa Srbijom to u velikoj meri nije slučaj i narativ se svodi na neka osvajanja i sukobe. Tužno je, da pojedini političari, za koje smatram da ne misle tako, ipak pominju neke teritorijalne pretenzije prema Srbiji. To im je jedina prilika da se bar malo čuju.
    Đaci i studenti mađarske nacionalnosti imaju pristojne stipendije od mađarske države. Fondacija “Prosperitate” podržava privredne aktivnosti… To se danas tako radi i ne pominju se ratovi.
  • pajo patak

    22.03.2023 14:53
    dragi boki
    zapišavanje teritorije započeto 1918. je praktično završeno u drugoj polovini devedesetih. Tvoj đed i Kravićev prađed su bili svesni da su kod kralja Aleksandra dođli na bolje i zato su se prilagođavali sredini, ali 1945. stižu oslobodioci da isteruju kulake i reakciju, a od 1991. pravi srbi da pokažu mekanim srbima, koji su isti mekani, usput sačuvali srpsku patrijarišiju i srpsku kulturu u celini, a usput je i razvili. Del Videk je ozbiljnim mađarima isto što i dogodine u Prizrenu ozbiljnim srbima.
  • zztop

    22.03.2023 14:35
    Niko ne sme vojvodinu da ponižava i ugrožava , samo SNS i srbija jel srbija je vojvodinu dobila isto kao što je kosovo izgubila...laž je da ju je oslobodila...
  • Limanac

    22.03.2023 14:34
    O ne opet ..
    Da li je moguće da posle svih "praznih priča" o tzv "odbrani " Vojvodine koje nam je svih ovih godina servirao DR profesor Nenad Čanak sad njegov priučeni docent pokušava novoj generaciji zaljubljenika Vojvodine da ponovo proda isti štos ne bi li imao nekog glasača dogodine.
    Kada bi bilo natpisa o zakulisnim radnjama doticnog sanse za poboljsani rejting ne bi postojale ali na žalost ovakvi mediji objave izjavu portparola Lige a prica o na primer "podeli " Novog Sada i prodaji ideologije ostaju uglavnom iza "kulisa".
  • zztop

    22.03.2023 14:33
    Niko ne sme vojvodinu da ponižava i ugrožava , samo SNS i srbija...
  • Gojko

    22.03.2023 14:32
    Gojko
    Bravo Bojane! I ja sam kao većina da Vojvodina ima svoju samostalnost u okviru Srbije! A ovo javno otimanje od strane Orbana nije od sada…traje to samo se čekao pravi Izdajnik u Srbiji koji će sve predati sa sloganom mir nema cenu!!! Sve ima svoju cenu Vučicu u životu a predavati deo po deo Srbije na to niko nema prava niti će imati ikada! I ja sam isto kao većina gradjana da se Vučić uhapsi i spreci ova rasprodaja Srbije i naroda!!!
  • Бранислав

    22.03.2023 14:29
    ..одбраниће и Војводину као што је одбранио и Косово...
  • Znaci

    22.03.2023 14:24
    Tako
    Mi koji smo se nadali osamostaljenju Vojvodine da bismo imali gde da bezimo, izgubili smo svaku nadu! Ne. Necemo u Orbanovu Madjarsku! A sta ako je to dogovor izmedju dva prijatelja, dva predsednika susednih zemalja, da ne biste udarali na onog ko je, prica se, vlasnik Vojvodine - vec mu se priklonili!
  • Bačka Republika

    22.03.2023 14:14
    Vojvođan pred izbore
    Prvo, iako sam srpskog porekla ovo mi nebi uopšte smetalo. Realno, Srbija nije u stanju da organizuje normalnu državu i to je dokazala u svakom segmentu. Zdravstvo urušeno i korumpirano, sudstvo korumpirano i kriminalno, policija takođe je leglo kriminala, obrazovni sistem urušen, nema aspekta društva koji nije uništen u Srbiji od strane Srba. A drugo, nešto se niste bunili kad je Mađarska kupila banke u Vojvodini? Ili kad su Orbanovi prijatelji kupovali zemlju isključivo u Vojvodini, i kada je nama starosedeocima dato pravo na njihovo državljanstvo? Niste se bunili za Mađarske investicije iako znate da postoji poseban državni stimulans za one koji otvaraju posao u Vojvodini. Pare su vam svima prijale, dok sa druge strane Mađarska nema iluzije za izgubljenom teritorijom kao što je ima Srbija. Baš bi se usrećila sa opljačkanom Vojvodinom, istraumiranim starosedeocima i naseljenim bosancima. Također zašto bez dokaza iznosiš ovakve optužbe Bojane? Također, ono da svi kao smatramo Srbiju svojom bez izuzetka, zašto generalizuješ? Ima izuzetaka samo tako i znaš to veoma dobro. LSV je izdala Vojvodinu davno još, tako da ne svojatajte Vojvođane pred izbore, a i mante se naših komšija. Nema DB kako da povuče Vojvođanske glasače pod kontrolu a? Cccc
  • Mrcke

    22.03.2023 14:11
    Ahahahahahah i još hahahahahaha
  • Slobodni Liman

    22.03.2023 14:02
    To!
    Predlažem da moto novog predsednikovog pokreta bude "Vojvodina je srce Srbije", da mu se naravno pridruže intelektualci iz Ljige i da ostane i dalje moto "Nema predaje!".
    I da svi što pre dočekamo očekivani rezultat.
    Živeli!
  • Pobogu!

    22.03.2023 13:59
    Joooooj koliko su svi oni bezskrupulozni pa dokle više ...
  • Adam

    22.03.2023 13:59
    RV
    Na žalost, verovatno neću doživeti Republiku Vojvodinu, ali da je izašla iz sastava Srbije 90-tih danas bi bila kao Slovenija, čista, uređena, sa divnim turističkim i banjskim destinacijama i nadasve toleratna, što danas, sa ovim etničkim sastavom, više nije...
  • Umm

    22.03.2023 13:55
    Ne znam ko je ovde pobrkao tabletice, možda sam i ja... Mada, možda bi Vojvodinu trebalo što pre "Sajediniti" sa Republikom Srpskom i zaštititi je od zlih pretenzija Evrope, koja to možda i nije. Eto, ipak sam ja pobrkao tabletice, je l da?
  • Kosta

    22.03.2023 13:52
    Zavrsena prica
    Na zalost Vojvodina, kao i neki drugi delovi Srbije ce u skoroj buducnost biti zauzeti od susednih drzava. Vucic je dao Kosovo i oteo nam institucije a da skoro niko nista nije rekao. Izgubili smo milion ljudi za njegove vladavine, pa ne bi toliko izgubili da smo deset godina bili u ratu. Prirodne i industrijske resurse je prodao u bescenje. Ljudima se od ove vlasti svaki dan cini velika nepravda. Zasto misli bilo ko da ce se Beogradjani potresti sto ce morati sa pasosem u Vojvodinu. Mozda ih jedino pogodi sto ce im i aerodrom biti u EU. Veliki vodja ce sigurno znati da im objasni kako je i to dobro za njih.
  • DanéD

    22.03.2023 13:50
    Kada kosters i canak hoce nezavisnost, onda im je to lep san da oni stoluju iz NS. Kada Orban hoce vojvodinu nazad, onda im je to ruzan san. Kada vucici hoce da vlada vojovdinom iz BG, onda je to ovim prethodno spomenutim ruzan san. I tako u krug. Svi pruzili sape.
  • Stevan

    22.03.2023 13:47
    Bravo Kostreš!
  • general

    22.03.2023 13:44
    hehe
    ozbiljno zabrinut kostreš ,harizmatični političar sa ogromnom podrškom !Kako ga nije sramota , što ne navede kad,gde ,šta ... sad zamislite da ovakav profil dođe na vlast ...
  • RZ

    22.03.2023 13:43
    LSV
    Šta je to?
  • Posetilac Mladenova

    22.03.2023 13:43
    Licemer
    Kreator čvrstog saveza sa snsom, zarad dup... nekolicine, ima nesto da poruci Vodji. Bede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna