Autor: Tanjug

Info
24.03.2023.
19:52
Više pasa lutalica izujedalo je u petak desetogodišnjeg dečaka u dvorištu škole "Branko Ćopić" u beogradskom naselju Rakovica.
  • Dejan

    25.03.2023 17:18
    lele imas li ljudskosti
    @lele
    Zgrozio sam se na napisanu recenicu (kopirano):sta mislite zasto je taj divni decak napadnut?! Od sve dece, svih casova fizickog, svoh odmora...
    Jedanaestogodisnje dete okriviti da je izazvao napad kerova na sebe i to u skoli za vreme casa???Dete ima povrede ramena sto je centimetrima blizu vrata i glave.
    Pod pretpostavkom da TO sto je pisalo komentar nema dece.. ali pobogu odakle proistice mrznja prema malom detetu?
  • Senior77

    25.03.2023 09:36
    Nisu ni za pse i smece
    Lokalne (opstinske) velmoze,koje imaju kvalifikacije samo za Sintere i "Skovacine" nisu u stanju da rese problem pasa lutalica i divljih deponija.Vazno je organizovati skupove podrske primati platu i biti lokalni Serif.
  • /

    25.03.2023 09:33
    /
    @Udo Dišnajder
    napusteni psi u novom sadu nauce da koriste pesacke prelaze za razliku od dvonozaca
  • Tasić 1958 BG

    25.03.2023 09:28
    Prošle godine ode ruka ženi
    Ženi koju su u Pančevu izujedali vlasnički psi amputirana ruka

    AUTOR
    013info
    INFO
    06.01.2022.
    07:31 > 13:01
    KOMENTARI

    Žena koju su sinoć u Ulici Marka Kulića izujedali psi nalazi se na intenzivnoj nezi u pančevačkoj bolnici.

    Kako je za portal 013info rečeno u Opštoj bolnici Pančevo, ona je operisana, amputirana joj je ruka, a više ujeda ima po celom telu, naročito po nozi i drugoj ruci.

    Sinoć oko 20 sati u Ulici Marka Kulića dva vlasnička psa teže su povredila ženu koja je šetala ulicom.

    Vlasnik pasa D. Lj. je priveden i određeno mu je do 48 sati zadržavanja. Zadržano lice uz krivičnu prijavu biće priveden kod dežurnog tužioca.

    Radnici pančevačke Higijene će zbrinuti pse.

    https://www.021.rs/story/Info/Vojvodina/294326/Zeni-koju-su-u-Pancevu-izujedali-vlasnicki-psi-amputirana-ruka.html

  • CHE

    25.03.2023 09:27
    kakva gomila primitivaca 2
    Kao kontrapredlog, u gradovima koji imaju problem sa lutalicama, ja bih uveo dodatnu taksu onim ljudima, koji nemaju psa o kojem vode brigu. Znate li da je u pesmi opevana situacija koja se desila jos dok je Srbija bila Kraljevina, pesma se i danas peva po kafanama i svima Vam je poznata, Bice skoro propast sveta. Kada je doslo do problema sa smanjenjem nataliteta (koji postoji i danas) uveden je porez na samce (becare),
    Devojacko srce vene
    nece momci da se zene
    da devojke ne ostare
    mece povez na becare

    Ako momci nece milom
    zeniti ih treba silom

    Kako Vam se to svidja. Sad ce te da pocnete da prduckate o ljudskom pravu na izbor o seksualnim slobodama. Da postoji to pravo, a dal mora da bude besplatno, to pravo ugrozava drzavu vise nego necije da ima ljubimca.
  • Senior77

    25.03.2023 09:22
    Nisu ni za pse i smece
    Lokalne (opstinske) velmoze,koje imaju kvalifikacije samo za Sintere i "Skovacine" nisu u stanju da rese problem pasa lutalica i divljih deponija.Vazno je organizovati skupove podrske primati platu i biti lokalni Serif.
  • Senior77

    25.03.2023 09:17
    Nisu ni za pse i smece
    Lokalne (opstinske) velmoze,koje imaju kvalifikacije samo za Sintere i "Skovacine" nisu u stanju da rese problem pasa lutalica i divljih deponija.Vazno je organizovati skupove podrske primati platu i biti lokalni Serif.
  • CHE

    25.03.2023 09:16
    kakva gomila primitivaca
    Zanima me samo, kako gomila mrzitelja zivotinja misli da bi dodatni trosak, pored vec svih postojecih, koje odgovoran vlasnik psa ima, hrana veterinar, oprema, hrana, kese..., misle da bi jos neko oporezovanje, resilo problem pasa na ulici. Moje misljenj je da bi jos jedan namet, stvorio jos veci broj pasa, jer bi ih vlasnici poizbacivali napolje. Najveci krivci za veliki broj pasa lutalica, su verovali ili ne, vikendasi, imucniji penzioneri, koji pored stana u gradu imaju i vikenduice po ataru, tamo provode leto, uzmu nekog psa kojeg hrane sve dok ne dodje vreme zimske migracije, ka centralnom grejanju. Tada se pojavi odjednom povecan broj pasa lutalica, jer ljubimca ne zele u stanu. Dakle po meni je pravo resenje bas obrnuto od onog koje propagira botovska vecina (punjenje vuciceve kase). Svakom onom ko udomi psa, i odgovorno vodi brigu o njemuumanjiti porez 10%. Pa da vidite kako bi psi nestali sa ulice. Razmislite malo i o bonusu, malusi....
  • lele

    25.03.2023 08:49
    glupost jeste bezgranicna...
    Ajoj! Koliko glupih komentara! Jedan bi resio problem pasa tako sto bi pritisnuo finansijski vlasnike pasa!? Drugi bi da puca na ulici, treci... Komentari boli glava! Kad smo vec kod poreza, ja licno placam boga oca, a ne koristim nista, i kod lekara idem privatno, i sad paraziti koji koriste taj novac ce da odredjuju koliko cu ja poreza da placam?! Prvo zaradi (kradja i dilovanje se ne racunaju) nesto pa se onda javljaj! More, kad svi neparaziti odu problem lutalica ce se resiti tako sto ce rulja koja ostane pojesti kucice i macice, zatim preci na koru drveca! I da, sta mislite zasto je taj divni decak napadnut?! Od sve dece, svih casova fizickog, svoh odmora...
  • Neoplantius

    25.03.2023 05:54
    Čip
    @Aca BG
    Dodao bih samo da je jedino moguće da se nešto oporezuje, ako sistem to prepoznaje. Čipovanjem pasa, i oduzimanjem istih ako su na ulici bez čipa jedino se postepeno može napraviti red po ovom pitanju.
    Način da država napuni kasu, a na ulicama budemo bezbedniji.
  • Drum

    25.03.2023 01:52
    Za veliki broj pasa lutalica su krivi niko drugi nego oni koji su protiv njihovog uspavljivanja.
    Takođe su problem i oni koji svoje ljubimce puste na ulicu kada im dosade.
    Ja bih to rešio tako što bi svaki vlasnik morao da čipuje psa. Čipovanje neka bude besplatno. Ali ako se taj pas nađe kao lutalica, vlasniku sledi kazna od 3000€.
    Za postojeće lutalice, napraviti azil, ali koji bi se finansirao isključivo od sredstava onih koji su protiv uspavljivanja pasa. Ako to ne žele, uhvaćene pse držati mesec dana, ako ga neko želi uzeti sebi, ako ne uspavati ga.
    Naravno one agresivne odmah uspavati.
    Ne želim da sutra neko moj blizak ili ja bude/m žrtva napada pasa lutalica.
    Danas je moda imati psa, ali mnogi ne shvataju kolika je odgovornost i obaveza, pa vrlo brzo kada im dosadi izbace ga na ulicu.


  • Dudarim II

    25.03.2023 00:55
    Svako danas ima tastaturu
    Čitam komentare i ne verujem… realno treba kazniti one koji nisu čipovali pse i to papreno… pa kad pas napravi problem ili ga vide samog na ulici lepo kazna vlasniku… i to je čitavo rešenje…
  • Kontrapredlog

    24.03.2023 23:37
    @Gastrabajter

    Svakoga ko javno upotrebi izraz "vlasnički pas" trajno zatvoriti u neku vrstu rezervata i samo vikendom dozvoliti da ih obilazi porodica.
  • Gastrabajter

    24.03.2023 22:40
    Referendum i peticiju održati
    o oporezivanju svih vlasničkih pasa u svakoj opštini u Srbiji od Subotice do Preševa od Loznice do Zaječara shodno 50% troškovima života živog čoveka i uvođenju fiskalnih kasa svakoj odgajivačnici i vršiti preglede u odgajivačnicama kao što tržišni inspektori kontrolišu radnje da li je sva roba u radnji i dali se pazar poklapa tako hoću da se uvedu i fiskalne kase odgajivačnicama.

    Vlasnike pasa koji ne plate porez sudska taksa i sudski troškovi preko rešenja za porez i sledećeg meseca blokada računa u banci 30% odbitka od penzije i od plate dok se porez i sudske takse ne izmire .

    Svaki prekršaj koji vlasnički pas napravi samo i direktno od penzije ili plate vlasnika blokirati mu račun u banci ili popisati stvari u kući dok kaznu ne plati.

    Ako nema račun u banci nije penzioner nema ništa na svoje ime kazna zatvora 1000 dinara po danu zatvora dok se kazna ne isplati koju je pas napravio.



  • neće moći

    24.03.2023 22:39
    @Куп је битан
    "Зовите ловачко удружење па да реше проблем као што се некада радило."

    Krivični Zakonik Republike Srbije

    Ubijanje i zlostavljanje životinja

    Član 269

    (1) Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju,
    kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.

    (2) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama,
    učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
  • Sabahudin

    24.03.2023 22:10
    Omerović
    Samo kažnjavati vlasnike pasa za i najmanju stvar. Kuca se pokaki na ulici, a vlasnik to ne pokupi kazna barem 25.000 dinara. Za napad psa minimalno 12 meseci zatvora...
  • A3

    24.03.2023 21:47
    Stop aljkavosti i primitivizmu
    Držanje ljubimaca se mora striktno regulisati i kontrolisati. Ovakvi događaji su neprihvatljivi u iole normalnoj državi.
  • Ljudi

    24.03.2023 21:19
    Najvise volim komentare ‘Gde je taj nastavnik?’ A gde treba da bude, sta treba da radi, da se klonira na 30 dece i svima bude zastita? Ili treba da vija pse po dvoristu? Spustite loptu malo ljudi, sjasite nastavnicima sa grbace, imaju vec dovoljno odgovornosti i premalo mogucnosti da sprovedu tu odgovornost i brigu. Lako je u razvijenijim zemljama gde imaju vise nastavnika na toliko dece, pa je izvodljivije pratiti svako dete.
    A sto se ovog problema tice, skolska dvorista su otvorena, a psi nisu dosli niotkuda, neko ih kupi, pa posle pusta na ulicu. Time se treba pozabaviti, da ne bude pasa lutalica i da okolina bude bezbednija. A na to nisu uticali nastavnici, vec mi sami.
  • stara mimi

    24.03.2023 21:10
    Strašno! Dečaku želim sve najbolje, a roditelji bi trebalo da tuže grad i školu.
  • kontra

    24.03.2023 21:09
    @Aca BG
    Znate li koliko pasa, mačaka, ptica i drugih životinja ta ista deca i njihovj roditelji ubiju i fizički ili psijički osakate bacanjem petardi i vatrometa svake godine?
    Uvesti psihijatrisjki pregled za buduće roditelje, i njihovu decu jednom godišnje, uz porez koji pominješ.
  • Zebra

    24.03.2023 20:58
    Ni jedan grad ne rešava problem lutalica. Niko ne kontroliše i ne kažnjava ove koji izbacuje pse na ulicu. Gomila njih pusti pse da se pare a onda štence odbace. Užasni ljudi u užasnoj državi u kojoj ne postoji ni jedan zakon koji se poštuje!
  • Statistika

    24.03.2023 20:48
    Godišnje u Srbiji se desi nekoliko hiljada ujeda pasa (guglajte). Šta još mora da se desi da država nešto poduzme po tom pitanju?
  • Pobesneli Laloš

    24.03.2023 20:46
    Ej u školskom dvorištu na času besni kerovi izujedali dete! Ministar prosvete i direktor škole treba odmah da daju ostavku. Ili će ministar kao i za ono dete koje je ostalo bez slezine da kaže da je dobro što se sve dobro završilo. Dete ostalo bez slezine! Ministru je to dobro kao da je dete gušter pa će mu izrasti nova slezina ili rep. .
  • Iva

    24.03.2023 20:45
    Aca BG
    Svaka čast na komentaru! Sve ste lepo naveli.
  • Udo Dišnajder

    24.03.2023 20:36
    zabraniti pse u gradu
    Ovo se više ne može tolerisati,
    Koliko psa ima samo napušteni u Novom Sadu,
    drže ih neko vreme vlasnici, umesto da ga daju nekom,
    oni ga puste ulici, ali pre toga, naprave od njega zver.
    Treba uzeti u obzir, da ima puno dece koji se boju psa.
    Žene babe i devojke pa i mladići i dede šetaju pse i svuda izmet i neodgovornost okoline.
    Ekolozi lažni, borite se za tuđe interese,
    imate vremena da dosađujete svima, zašto ne zaštitite pse ulične lutalice koje ih ima i previše.
    Peticiju treba podneti, da se svi kazne koji nisu registrovali pse.
    A ko nema oznaku psa da je pelcovan i nema korpu strogo ga kazniti.
  • Dex

    24.03.2023 20:30
    Popišati se na državu
    koja problem pasa lutalica neće i ne želi da reši 20 godina unazad jer je sve korumpirano do kostiju.Do balčaka.



  • Куп је битан

    24.03.2023 20:28
    Зовите ловачко удружење па да реше проблем као што се некада радило.
  • Lala

    24.03.2023 20:18
    Sramota
    Gde je taj nastavnik ili učitelj,a pogotovo gde su sad ovi što brane kerove od ljudi. Kod nas su zaštićeniji kerovi
    od dece i ljudi.
  • Aca BG

    24.03.2023 20:18
    Porez na pse ODMAH!!!!!!
    Porez na pse uvesti 1000 eura godišnje i psihijatrijski pregled vlasnika koji će platiti iz svog džepa pre nego udomi psa.

    Odgajivačnicama pasa uvesti fiskalne kase momentalno lex specialis uvesti i daljinsko praćenje izrođenih i prodatih štenaca.

    Ko proda psa van fiskalne kase strpati u zatvor.

    8500 oglasa na kupujemprodajem sekcija "Kućni ljubimci psi" trenutno od toga pola 4000 pasa rotvajleri,pitbuli,šarplaninci,dobermani,stafordi,doge prodaju ih kao sendviče u pekari bez papira,ne traže ništa od vlasnika narod kupuje pse kao cigarete na kiosku.

    Ne možeš da prođeš ulicom od fecesa i pseće mokraće prolazim KAnarevim brdom bakica ostavila kera samog na terasi pas laje pa rastura ljudi izašli na terasi traže bakicu bakica otišla ko zna gde.

    Plaćam porez na vodu,navodnjavanje,zgrade,struju,vazduh hoću da i vlasnici pasa plaćaju porez.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna