Autor: Beta

Info
30.03.2023.
08:06 > 10:15
Izborni član Državnog veća tužilaca Predrag Milovanović izjavio je da je tužilaštvu neophodno da ima svoj policijski tim kako bi moglo da spreči moguće opstrukcije policije.

Komentari 11

  • Mirko S

    30.03.2023 13:27
    A "materijal" ?
    "..tužilaštvo mora da ima svoju policiju.."
    - U teoriji, potpuno tačno. Ali u praksi...od koga odn. čega napraviti tzv. tužilačku policiju ? Ako misli od ljudi iz mupa ili bia-e, batali ćorav posao... Možda od nekih iz poreske uprave ili uprave prihoda...
  • Branko

    30.03.2023 12:42
    Problem je sto tako, da nikome nizasto ne odgovara i da je nesmenjiv, moze da radi samo Gospodin Bog, a za mene je i on jedan previse i ne trebaju mi jos i neki nasi lokalni bogovi. Sta mislite, sta bi se desilo kada biste nekome dali toliku vlast, da li bi dosao u iskusenje da je zloupotrebi? Po meni, svako, svuda i svi treba da su podlozni kontroli i pozivanju na odgovornost.
  • ew

    30.03.2023 11:00
    "Ako sam dobro razumeo, gospodin bi zeleo da tuzioci imaju licnu svoju policiju, da za svoj posao nikome ne odgovaraju i da budu nesmenjivi. "

    A sta je tu problem? Ako nikome ne odgovaraju, nisu smenjivi, onda se gubi najvaznija poluga pritisaka na tuzioce - ako ne radis kako mi mislimo, bices smenjen. Tek kad budu potpuno nezavisni i sigurni na vojoj poziciji, bice mogucnosti da svoj posao rade kako treba - naravno ako zele.
  • Kekec

    30.03.2023 10:14
    Onog momenta kada ti se urusi nezavisno tuzilastvo u drzavi urusi ti se i drzava. Tako na primer razlikujemo "pravnu drzavu" od "mafijaske drzave". Svima ali zaista svima je u interesu da zivimo u pravnoj drzavi. Takve drzave su dugovecnije i otpornije na razne izazove.
  • Branko

    30.03.2023 09:28
    Ako sam dobro razumeo, gospodin bi zeleo da tuzioci imaju licnu svoju policiju, da za svoj posao nikome ne odgovaraju i da budu nesmenjivi. To bi, valjda, onda trebalo da bude neka "tuziteljokratija"?
  • Dusan

    30.03.2023 08:39
    Prvo i osnovno LUSTRACIJA.
    DA deca i unuci komunista nemogu da budu na javnim funkcijama i politici.
    Samo kada bi videli ko je ko pa pola vlade i cele političke scene ne bi postojalo. Isi nas vode već 70 godina samo u drugim bojama.
  • Da bi

    30.03.2023 08:32
    Da bi
    Srbija imali svoju Lauru Kovesi Srbi moraju slediti put Rumuna! Tek onda mozemo SESTI na Zdravlje zelenu granu koja nejce puci i Izrasti u Zdrav i Plodan Hrast! Sve ostalo su suplje price koje su lepe za uvo i nestaju u etar!!! Hvala!
  • Perica

    30.03.2023 08:26
    Srbija je u rukama jednog čoveka i jedne partije. Barem 50 godina zaostajemo za Rumunijom, a za zapadnim svetom barem vek. Zato se kupuju programi koji ne budu isporučeni i niko nije odgovoran.
  • Koferče

    30.03.2023 08:24
    "Nadam se da će i drugi politički činioci i javni donosioci odluka uvideti koliko je to važno..."
    Tesko u ovoj situaciji, gde se krade nemilice ako si clan vladajuce stranke, dok su ostali obespravljeni potpuno.
    Ovoliko da je drustvo ponizeno od strane politicke elite, i da se uopste ne buni mi je sokantno!
    Siguran sam da bes raste ali, obzirom na masovno iseljavanje inteligencije (pa i drugih), nisam siguran da je moguce stvoriti kriticnu masu. Nadam se da gresim!
  • ZX

    30.03.2023 08:22
    Mnogo težak uslov
    Da bi Srbija imala svoju Lauru Koveši, tužilaštvo mora da ima svoju policiju

    Ne. Prvi uslov je da Srbija bude pravna država i da institucijama ne upravlja najbolji student.
  • V

    30.03.2023 08:14
    V
    Prvo mora revolucija koja ce ocistiti sav olos i mulj koji se natalozio u zadnjih 30 i vise godina! Tek tada kada se molo razbristri hapsiti! Do tada jedno te isto!!! Godine prolaze naroda sve manje i ko ima koristi od toga....?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna