Autor: 021.rs

Info
26.04.2023.
23:09 > 23:22
Poslanik Ujedinjenih u Skupštini Srbije Miodrag Gavrilović objavio je da roditelji maturanata traže intervenciju Ministarstva prosvete Srbije jer su im deca tokom ekskurzije u Italiji prevarena.
  • Ma

    29.04.2023 13:20
    Ajde
    Normalan roditelj se PRVO raspita gde mu dete ide I pod kojim uslovima....krenuli kao ovce pa I'm sada trebaju cobani iz ministarstva
  • Ratko

    27.04.2023 09:09
    Uroš

    Razmažena derišta, ili...
    Sigurno da u svakom od hotela boravi i nekoliko profesora. Zašto nema njihovih izjava, niti žalbi dece prvenstveno njima.
    -------------------------------------
    zato što su dnevnice profesorima i preko 3000 dinara od svakog deteta.
    kada je moje dete išlo (ns gimnazija) bila je posebna uplatnica za dnevnice nastavnicama...30 dece x 3000 = 90,000 za tri dana.a tada u Italiju išlo je 5 razreda te gimnazije,dva profesora i direktorica..obavezno pa kada podelite 450,000 rsd na 3 osobe dobićete 150,000 rsd po nastavniku.Zašto bi se žalili?
  • Novosadjanin

    27.04.2023 09:01
    Nastavnici i uprava
    Kao prvo, treba neko da stane na kraj toj "eksurzija mafiji". Toliko bahato se to organizuje da je to prevrsili svaku meru. Profesori ili neko iznad uzima dobre pare za svaku eksurzuji . Ne pitaju se t deca i roditelji nista i ide se tamo gde nastavnici zele da idu. Cene su katastrofalne a smestaj loš. U mojoj skoli su organizovali eksurziju za Uskrs. Aloo, USKRS!? Kada dece treba da proslave u krugu porodice oni organizuju nesto. O trodnevnoj eksurziji i ceni necu ni da pricam.. skoro 10.000 din dan?! Pa to troclanu porodicu ne kosta toliko! Ima li neki novinar koji to moze da itrazi i ranskrinka tu bezobraznu " mafiju"!!
  • savche

    27.04.2023 08:42
    Deal
    U Srbiji, direktori škola dogovaraju najskuplje aranžmane gde se svako ugrađuje umesto da pregovaraju o nižoj ceni i odličnoj usluzi.
    Za uzvrat "ugovarači" imaju direktno lovu ilo besplatan godišnji po izboru. Lako je proveriti a nije ni tajna.
    Samim đacima je svejedno, važna je soba, privatnost. Sve se svodi na pijančenja, seks i pomalo nekakvog druženja.
    Pa valjda smo bili i mi mladi..
  • 002211

    27.04.2023 08:41
    @hemodroid,
    Zašto? Da nam deca onda budu loše upoznata sa svetom?!
  • 002211

    27.04.2023 08:39
    Meni se to slično desilo 1997. kad sam bio srednjoškolac.
  • djole

    27.04.2023 08:34
    Razmaženost
    Zbog kakvih gluposti traze intervencije, normalno da ne može 100 njih biti smešteno u isti holel, jedino da spavaju na podu.
  • DM

    27.04.2023 08:28
    Moje dete je nedavno bilo na maloj maturi na Zlatiboru, skupo do zla boga . Hotel naravno veze nema sa onim sto je nama prikazano u prospektu , smestaji u kojima su bila deca nisu prikazani ni na sajtu hotela. Sva sreca hotel je bio relativno cist, nije bilo budji i prljave posteljine sto je cest slucaj al su zato pokvarili stomak sa ruckom. Moje dete zaista jede sve , nije izbirljiv, njemu je bitno samo da se jede, ali ako mi dete koje voli da jede i pritom zna i da kuva kaze da je krompir bio sirov i da je meso (pljeskavica) imalo veoma cudan smek i to ne od zacina , ja mu verujem. Sreca pa je samo probao i ostavio pa je "rucao"palacinke posto je samo to bilo u blizini hotela, i uspeo je da sredi stomak sa aktivnim ugljem u jednoj dozi dok je vecina dece provela ceo dan na vc. Ekskurzije su u Srbiji vecito bile organizovane da bi se neko opario, nije ovo nista novo . Nije resenje da se ekskurzije ukinu vec da se neko pozabavi posteno organizacijom , pravilnicima, proverom lokaliteta i smestaja i da se regulise podmicivanje nastavnog kadra od strane turistickih agencija. E sad moram spomenuti i to da su generalno i nasa deca upitnog vaspitanja. Skola je za vreme uskrsa organizovala i ekskurziju u Italiju. Deca koja su bila po povratku su se hvalila sta su sve radila u hotelu od opijanja, paljenja zavesa, posteljine cigarama, lomljenje kvaka, vrata cak su i radijator polomili i izneli iz sobe i sad takvu decu neko treba da vodi u "dobar" hotel?
  • SPQR

    27.04.2023 08:25
    “nemoguće je naći tri hotela koja se nalaze jako blizu”????
    U Rimu nemoguće naći tri hotela koji su blizu pa ih pošalju u Pomeziu (koja čak nije ni opstina Rima). Pa nije vam to vaše selo u kome nema više od jednog hotela!
  • Jadna deca

    27.04.2023 08:24
    Prestanite da mučite našu decu više! Ionako im je škola preteška, a vi još i taj odmor što imaju im uništavate time što ih šaljete u različite hotele. U moje vreme da se to desilo, razredni bi dao otkaz.
  • Danica

    27.04.2023 08:21
    Imali su sve sto je dok ih je agencija obradjivala da plate,a i zavrsna im je ekskurzija,naravno da ce biti oduševljeni da je onako kako su im obećali.
    Profesorima je plaćeno, bili u šupi ili ne.
    Trebalo bi da traže da su smesteni onako kako su platili, a citam i da traže, a ako nije ispunjeno, vratite novac,profesori i od dnevnice.
    Ako niste u stanju da organizujete,nemojte ih voditi, a ako ste u stanju da sklapate ugovore,onda znajte da su deca platila,da niste ispunili osnovno,da ima diskriminisanih(neki su bliže,neki dalje,neki štrokavu sobu i hranu,neki sve odlično). Neki profesor namerno to uradio?
    Što se preko dece prepucavate?
    Znate li da im je to maturska eksurzija, jeste da neće više biti taj razred nego drugi djaci dolaze,iako su deca,ne omalovazavaj ih i ostavi dobar utisak.
  • Rade

    27.04.2023 08:13
    Zar ste očekivali da ćete za te pare da budete u centru Rima da se fotkate na fontani.
  • Prosvetni radnik

    27.04.2023 08:11
    Ekskurzije
    Kao prosvetni radnik i kao majka, moram da kažem da ekskurzije nisu u organizaciji škole nego agencija. Roditelji idu u agenciju da potpisu ugovor. Tako da roditelji moraju da čitaju šta potpisuju. Sa druge strane, ne možete porediti kada vi vodite 2-3 svoje dece i kada prosvetni radnik vodi oko 30 učenika. Velika je odgovornost i obaveza. O rizicima neću ni da pričam. Uvek se priča da prosvetni radnici uzimaju velike dnevnice...evo smo se svi obogatili i živimo u vilama. O ponašanju dece i roditelja neću ni da pričam. Tako da... Sa agencijom vidite šta ste potpisali, ako nisu ispunili uslove- tužite agenciju. Pozdrav za sve.
  • Uroš

    27.04.2023 07:49
    Razmažena derišta, ili...
    Sigurno da u svakom od hotela boravi i nekoliko profesora. Zašto nema njihovih izjava, niti žalbi dece prvenstveno njima.
  • hemodroid

    27.04.2023 07:30
    Treba zakonom zabraniti ekskurzije i resen problem.
  • Iva

    27.04.2023 07:15
    @D
    Ma dajte, te ekskurzije su nesto najlepse za tu decu i ne mozete upoređivati s putovanjem s roditeljima. To nije poenta.
    Nesto nije dobro, promeni a ne odmah ukidaj.
    Propust roditelja je u tome sto nisu definisali putovanje s organizatorom. Uvek pre puta lociram hotel, analiziram prevoz i okolinu. Poslali decu a ni ne znaju gde ce biti smestena. Svasta!
  • R49

    27.04.2023 07:06
    Ima više pitanja
    Organizacija ekskurzije je svakako loša. Pare su bačene. Treba razmisliti i o tome da li su neophodne te mamutske, preskupe ekskurzije i koliko đaci žele nešto da vide, a koliko im je važan šoping.
  • Izvidjac Futog

    27.04.2023 07:06
    Pohlepa
    Pohlepa agencija i nekih nastavnika nemaju granicu.Ekskurzije su postale sve samo ne ono sto treba da budu.Glavne teme su na roditeljskim sastancima ekskurzije.Jedno se obeća i dogovori a drugo se na terenu dešava.I to je skoro pa pravilo.Svako uzme svoj deo mi roditelji i djaci negoduje mi ali za prosutom mlekom ne vredi plakati.I tako svake godine.Stvarno je loše sve i nekako bljak sve u vezi tih putovanja koja bi trebalo da budu lepa uspomena iz djackih dana.Ali opet ću reci zbog nečije pohlepe raznih dilova to obično ne bude.
  • D

    26.04.2023 23:25
    .
    Koliko vode Dunavom treba da proteče da bi roditelji prestali da šalju decu na "ekskurzije".
    Bacanje para, a kvalitet je svakako upitan.
    Za 76000 dinara se moze obici mnogo vise u individualnom aranžmanu, provesti 7 noći u hotelu sa doručkom (ako ne i polupansion) i obici 5 gradova, ići vozom i provesti se kao nikada.
    Ovako, agencije ih vodaju po nekom programu koji ne obidje ni 15% lokacija. Šoping je naravno obavezan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna