Autor: Danas

Info
20.05.2023.
21:27
Kina je danas nesumnjivo najjača svetska ekonomska sila, međutim ni druge zemlje BRIKS-a ne zaostaju, što pokazuje i podatak da Indija ima oko tri puta veći BDP nego Velika Britanija.
  • Goran

    22.05.2023 12:08
    Soskic je pokazao sta zna... nego, nesto mi nije bas poznato da ti iz Briksa zele da zive u Briksu, svi beze glavom bez obzira u G7 zemlje ili zapad...
  • predrag

    22.05.2023 08:04
    Taj Soskic i svi nasi ekonomisti (ministri ekonomije, prof na fakultetima) koji se zadnjih 40 god nesto pitaju, ispada nemaju ekon.znanja koja su se znala jos u praistoriji - iz ruke u ruku, razmena dobara !
    Znaci da ako hoces nesto da uzmes iz ino, moras i ti nesto da proizvedes, da das njemu ?!
    Pozeljno je da to nije suverenitet ili 'obraz', nevinost ..
  • Odin

    21.05.2023 18:48
    Koliko BRICSA-sa zivi u G7 i obrnuto? Slabo mene interesuje najjace ekonomije 2050. godine. I tad ce vise indijaca i kineza hteti da zivi u G7 nego gradjana G7 koji ce hteti ziveti u BRICSA-u.
  • Rale

    21.05.2023 10:19
    Komentari
    Sto volim ove komentare Kad pocnu da lupetaju…. Oni bolje znaju ekinomiju od Prof. Soskica… A Kad bi im mozak bio u stanju da uporede broj stanovnika videli bi da BRIKS ima Skoro 4 puta vise stanovnika koji znacajno uticu na BDP…
  • B

    20.05.2023 22:37
    Malo je dobitnika
    Sto rece U2: "There's many loss, tell me who has won?". Tesko da obican covek na bilo kojoj strani ista dobija. Na jednoj strani imamo bukvalno par ljudi koji "drmaju" SAD, pa samim tim i G7. Vecina su anonimni, cujemo o njima tek kad umru. Ko je znao za Seldona Adelsona, coveka koji je mnogo pomogao Trampu? Dejvid Rokfeler je placao novinare 40 godina da ne pisu o njemu. Na vlasti u SAD su uskogrudi ekstremisti, koji su uspeli da zdruze Kinu, Rusiju, Indiju, celu Afriku i najveci deo Azije i Latinske Amerike protiv sebe.
    BRICS je sarena druzina, od Brazila koji menja politiku kako se konzervativci i socijalisti smenjuju na vlasti, preko Rusije koja je u teskim problemima koje je sama izazvala, preko Indije koja se ponasa oportunisticki i koristi situaciju, do Kine o kojoj je Soskic vec sve rekao, pa do J. Afrike koja je zauzela prilicno jak stav otpora Zapadu.
  • www

    20.05.2023 21:54
    Pa eto, sad vidimo zašto ovi iz G7 moraju da ratuju. Ako ne ratuju, drastično će osiromašiti.
  • Zemlja čudesa

    20.05.2023 21:44
    Grupa 7 kolonijalista
    G7 čine države koje svoj ekonomski uspeh iz ranijih vekova duguju kolonijalnoj vlasti nad zemljama BRIKS-a i još mnogih koje se nisu učlanile u takvu ili sličnu organizaciju. Sada sa nekom pričom o "demokratiji" i "liberalizmu" pokušavaju da zadrže takvo stanje i zveckaju oružjem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna