Autor: Euronews Srbija

Info
04.06.2023.
22:15
Srbija je na dnu evropske lestvice po broju transplanticija organa. Danas više od 2.000 pacijenata čeka poziv iz bolnice da se pojavio donor, da imaju organ koji je za njih jedina šansa da prežive.
  • Njigor

    05.06.2023 07:33
    Njigor
    Ide slabo ili nikako! Doniranje je dobrovoljno i ništa vise od toga jer se neplaca! Svaki Donor na Zapadu ima neke privilegije i Interese za zivota ili nakon Smrti njegova Porodica ovisno o dogovoru! U Belgiji Holandiji…Americi Donori neplačaju razne namete imaju prednost pri zapošljavanju kupovinu stana kuće Itd! I sama svest coveka se razvila da se spoji humano i korisno! Normalno to sve ide sa Ugovorom uz prethodne razgovore sa Psihologom i Porodicom! Na tome treba raditi i bilo bi za svakog obzirom na broj stanovnika Srbije!
  • Гаги

    05.06.2023 07:12
    Гаги
    Ја би донирао,што да не али трабало би да се плати док сам,жив! Неки стан,кола,апанажа доживотна...итд! На црном,тржишту то иде много,скупље!!!
  • Jovan

    05.06.2023 06:28
    Jovan
    Niko nemoze nikog naterati da donira organe ako on to licno neoseca za zivota! Sve se svodi na licnoj odluci koja Mora biti napismena! Obzirom da je ovo Potrosacko i Kapitalisticko doba u kom zivimo Drzava bi trebala potencionalne donore stimulisati ili im dati neke benificije za zivota! Verujem da bi vise donora bilo nego ovako na dobrovoljnoj bazi!!! Ceo zivot je Interes i Novac i to se nemoze promeniti!!! Sve se placa i nista nema besplatno to vam je Istina koliko god to nekom zvucalo ovako ili onako! Ljudi su razliciti neki veruju u zagrobni zivot neki ne treci nezele da im se kasapi les itd!!! Ali svi moraju da zive jedu i niko nije imun na Novac pa sada vi sami zakljucite?! Hvala!
  • Banderaš

    05.06.2023 06:11
    @Branko
    @Branko
    Mišljenje koje je izneo sagovornik je njegovo mišljenje o samome sebi,na šta jedino on ima izričito pravo.
    I Vi ga zbog njegovog stava ne možete vređati,nametati mu svoju volju kao ispravnu i isključivu !!
    On (Vule) govori samo o sebi i ničim nije prodro u moju i vašu privatnost i odluku -kao što to agresivno Vi pokušavate svojom porukom prema njemu .
    Nemate pravo na ugrožavanje tuđeg mišljenja.
  • Branko

    05.06.2023 04:08
    @ Vule
    A na nesrecu postoje takvi kao sto si ti. Kada covek umre, gde ce da ponese sa sobom te organe koji nekome mogu da spasu, produze i olaksaju zivot? Zasto ne bi iskoristio veliku priliku da ucinis poslednje dobro delo i pomognes nekome?
  • Kadar

    05.06.2023 00:08
    Koliko uopste ima strucnog i sposobnog zdravstvenog kadra za ovakvu vrstu intervencija? Hoce li transplantacije vrsiti nekompetentni uz savete preko vibera kao sto su lecili obolele tokom pandemije? Koliko od tih 2000 ne bi ni trebalo transplantaciju da su dobili blagovremenu i adekvatnu terapiju? Zdravstveni sistem nikad nije bio gori!
  • Vule

    04.06.2023 23:09
    Neko stvarno misli da covek kad umre postane drzavno vlasnistvo?
    Srecom postoji ustavni sud.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna