Autor: N1

Info
31.07.2023.
13:17 > 13:19
Nacrt zakona o dopunama Zakona o zaštiti lica sa mentalnim smetnjama ima brojne nejasnoće, a dve odredbe su najspornije.
  • MN

    31.07.2023 23:08
    "Na današnjem stepenu razvoja nauke i psihijatrije kao dela nauke, praktično ne postoji nijedno oboljenje, nijedan poremećaj za koji se može reći da je nelečiv, da je definitivan i da se nikada neće promeniti."
    Evo vam jedan primer doktore paranoidna psihoza je neleciva, progresivna bolest, uzrokuje nepovratno mentalno i fizicko propadanje obolelih. Lekovi vrlo malo ili uopste ne pomazu.
  • @Nina

    31.07.2023 16:27
    Sta su nedefinisani zakoni?
  • Nina

    31.07.2023 15:33
    O ovom zkonu treba da se vodi debata ali samo strucnih lica ...a nama treba da se ukazu sve prednosti i mane ovog zakona da bi tacno shvatili sve nedoumice i nedefinisanosti zakona i reagovali...
    A kad naš mentalitet usvoji ( nadam se ne za 500god ) da su psihicke bolesti kao i sve druge bolesti
    i da tu nema mesta sramoti mozda ce i nasi komentari biti drugaciji.
    A da se kod nas provlace nedefinisani zakoni ,i to je poznato...
    A drzava,to smo mi- narod a ne vlast...Vlast su predstavnici nas samih..
  • Miloš M

    31.07.2023 15:15
    Neefikasno, nehumano...
    "Zakon vrlo represivan .."
    - I kao takav može biti uzrok još gorih slučajeva od onog OŠ V Ribnikar..
  • Isidora

    31.07.2023 15:02
    Ovo je prestrašno i otvara toliko mogućnosti za razne zloupotrebe da je to nezamislivo!
  • ex chapman

    31.07.2023 14:51
    luda kuca
    i jos ludja drzava
    pa majku mu stvarno se pitam dokle je moguce gaziti taj narod dok mu ne prekipi! jel treba opet da cekate 500 godina?
  • A ko

    31.07.2023 14:45
    ce da "izleči" ovakav rigorozan, represivan zakon u kojem je više "rupa" nego u švajcarskom siru? Naročito sporan obzirom da je zloupotreba zakona skoro pa normalan način života u Srbiji. Problem ovakvim zakonom necete rešiti, naprotiv, napravicete posledično mnogo vece probleme.
  • Zemlja čudesa

    31.07.2023 14:32
    Notorna laž
    "Na današnjem stepenu razvoja nauke i psihijatrije kao dela nauke, praktično ne postoji nijedno oboljenje, nijedan poremećaj za koji se može reći da je nelečiv, da je definitivan i da se nikada neće promeniti"

    Ludilo nije izlečivo, progresivno je. Jedini način obuzdavanja je redovna terapija medikamentima ili/i boravak u adekvatnoj ustanovi.
  • Steva

    31.07.2023 13:58
    sistem nije zakazao
    Mi smo svi kompletno jedno zapušteno i zanemareno društvo opterećeno političkim dešavanjima i svi u svemu vide samo profit i zato nam se dešavaju ovakve stvari.Godinama se promovišu pogrešne vrednosti u društvu a po ugledu na navijačke grupe,farme i parove i sada je teško najednom izaći iz tog klišea da je poželjno biti bitanga i kriminalac jer eto takvi "dobro prolaze" No naravo da nije sve izgubljeno, ali potrajaće to i dovešćemo se mi u red ali kao i u svemu ostalom treba imati volje da se drušvo promeni.Sve počinje od vrha i narod sam ništa neće promeniti ako se država ne potrudi da nešto uradi.
  • Steva

    31.07.2023 13:55
    sistem nije zakazao
    Mi smo svi kompletno jedno zapušteno i zanemareno društvo opterećeno političkim dešavanjima i svi u svemu vide samo profit i zato nam se dešavaju ovakve stvari.Godinama se promovišu pogrešne vrednosti u društvu a po ugledu na naviječke grupe,farme i parove i sada je teško najednom izaći iz tog klišea da je poželjno biti bitanga i kriminalac jer eto tavi "dobro prolaze" No naravo da nije sve izgubljeno, ali potrajaće to i dovešćemo se mi u red ali kao i u svemu ostalom treba imati volje da se drušvo promeni.Sve počinje od vrha i narod sam ništa neće promeniti ako se država ne potrudi da nešto uradi.
  • Ilija

    31.07.2023 13:51
    Za vašu decu
    To je sve za vašu decu, ali ne i za njihovu...
  • DragCHE

    31.07.2023 13:51
    sramotno
    Ovo prakticno stvara mogucnost, da nekog `po zelji`, mimo zakona, drzite neograniceno zatvorenog. To dete, nije psihijatrijski bolesnik, zeznuo je sistem, a Vucic, prznica kakva jeste, ne moze da dozvoli da je neko njega zeznuo, pa sad smislja osvetu. Na taj nacin, posle takvog zakona, ko ga sprecava da i politicke oponente proglasi ludim i drzi ih u zatvoru - ludnici - specijalnoj instituciji, koliko zeli....
    Ovo mu je napisao neki strucnjak, kao i zakon o klimama. Spoljna jedinica je projektovana da radi u slobodnom prostoru, svako `maskiranje` ometace normalan rad klime i povecavati potrosnju energija a smanjivati vek klima uredjaja. Dal su oko njega (zakonopisci) oni koji bi trebali da ostatak zivota provedu u specijalnoj instituciji, da ne prave stetu drustvu.....
  • Bg

    31.07.2023 13:47
    Sve u svemu, pustite decka, nije znao, a nece vise nikad(?)
  • Limanac

    31.07.2023 13:37
    Puna zemlja stručnjaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna