Autor: Aleksandra Nikodijević

Info
09.08.2023.
10:23 > 13:41
"Jedini legitimitet koji bilo koji političari mogu da imaju je legitimitet koji im daju ljudi, da li na ulici ili na izborima", kaže u intervjuu za 021.rs filmski reditelj Stevan Filipović.
  • Marjaskas

    09.08.2023 17:46
    Kamo srece da je stvarno diktator
  • V5

    09.08.2023 17:42
    Stara istina
    Ne postoji diktator koji je otišao sa vlasti jer je neko šetao

    Sve je rečeno, ali narod teško shvata ili nema tri čiste za nešto više od šetnje.
  • Професор

    09.08.2023 17:38
    Колико је наивности и незнања у коментарисању догађаја од стране режисера. Не може се Вучић срушити позивањем на демократију и грађанска права као што се ни Милошевић тако није срушио. Вучића може срушити само порука да је издајник што уздрмава његове гласаче и вуку их на другу страну. Зар заборавља да је Милошевића срушио Коштуница јер је у народу имао јасну националну црту. Данас га може сменити само неко сличних погледа на нацију и демократију. Да би официри војни и полицијски стали уз опозиционог политичара мора тај да је јасно одређен према Космету, Српској и има најмање умерене симпатије према Русији. Све друго је промашај!!!
  • Dete rock'n rola

    09.08.2023 16:47
    @ F
    Molim te Ne moj viŠe niKA da nišTa komeN Tari sati ; hvAla?
  • @F

    09.08.2023 14:43
    Teško mi je da poverujem da je neko stvarno toliko nepismen kao ovaj komentator koji se javlja pod različitim imenima. Pre će biti da glumata i umišlja da to dobro radi i - još gore - da je duhovit. Neka pripazi da mu se maska ne zalepi za lice.
  • citat

    09.08.2023 14:25
    "Nobody in the world, nobody in history, has ever gotten their freedom by appealing to the moral sense of the people who were oppressing them." - Assata Shakur
  • @ Sale

    09.08.2023 13:47
    Te litije u Crnoj Gori nikada se ne bi desile da Milo nije direktno dirnuo u SPC.
    Godinama tamo narod živi u bedi i siromaštvu, u diktaturi. I nikada za sve to vreme nije bilo tih litija. Tek kada je Milo dirnuo u crkvu, tek tada se organizuju litije po celoj Crnoj Gori i to ga je koštalo vlasti.
    Znači, sve to vreme pre litija crkvu izgleda da nije bilo briga kako narod živi pod diktaturom despota koji je već 30 godina na vlasti.
    Ali čim je Milo hteo da nacionalizuje nekoliko manastira i uzme im sav novac koji su vernici u njima ostavljali, podigla se i crkva, organizovala litije i za nešto manje od godinu dana srušila Mila.
    U principu, da Milo nije gurnuo svoju ruku u crkvenu kasu, nikada se ne bi desile litije a Milo bi i dan danas bio na vlasti u Crnoj Gori.
    Preigrao se. Da se na prvu litiji povukao i odustao od zaplene crkvene imovine, manastira i crkvenog novca, litije bi se same od sebe ugasile a on bi ostao na vlasti. Ali on je odlučio da pošto poto to sprovede, što na umu to na drumu, imao je jako loše savetnike.
    Kada bi u Srbiji na primer sada vlast rešila da crkvi uvede PDV i sve ostale poreze, garantujem ti da bi crkva digla narod na litije kao u Crnoj Gori.
    Ali ovaj naš je za razliku od Mila malo pametniji pa ne dira u crkvenu kasu. Čak šta više svake godine iz budžeta prebacije milione crkvi i za to su mu vladike zahvalne, ćute, ne reaguju, ne osuđuju ga. Izuzev možda dvojice, trojice, četvorice vladika koji sami ne mogu ništa jer ih uvek preglasaju.
  • Vladimir

    09.08.2023 13:40
    Ako je ovaj naš diktator, šta su onda ovi iz evrope sto raspiruju rat u ukrajini, i prete nigeru bojnom intervencijom. Kako je to u ukrajini dozvoljen majdan, a u nigeru nije dohvoljen, aj palite licimeri. Kakav je to diktator kad mu na nacionalnim frekvencijama pretite , aj palite licimeri, znate li vi šta je diktator, i šta to uopšte znači
  • Libero

    09.08.2023 13:17
    @Sale
    Samo što su kod nas "litijaši" mnogo bliži Vučiću, nego što su opozicija.
  • F

    09.08.2023 12:38
    F
    Pa to svi znamo bar mi Malo stariji koji smo oterali Milosevica! U Jednopartijskom Sistemu nepostoji Demokratija Prava Zakoni…samo Diktatura i ništa vise! Nažalost ovaj Narod je Zaboravan i ponavlja svoje greške koje preskupo plaćamo Decenijama! Zato je i jedan deo Gradjana razočaran u ove Protestne Setnje jer tako se nerusi Diktator i njegov Režim…to mu daje još Snage da sve gore Vlada! Generalno nimalo nije dobro i sigurno u ovakvoj Srbiji i veoma lose se Preživljava! Skupi se 100 150 hiljada Gradjana jer netreba vise..zauzme se Skupština Vlada RTS i proglasi Sloboda! Gradjani ostanu dok se sve nezavrsi u dogovoru sa Vojskom i Policijom i Kraj za Sat vremena!!! Ovako…od Glasanja Šetnji Priča…nista nece biti postignuti i samo u jos vece Propast mentalnu ulazimo jer Materijalno i Pravno smo odavno na dnu!!!
  • Milan

    09.08.2023 11:24
    Tačno rečeno.
  • Sale

    09.08.2023 11:11
    Postoji
    Diktator Milo odleprsao-Litije!
  • Zigi Stardust

    09.08.2023 11:06
    Siledžija nas guzi
    Eno ga na Subotičkoj pruzi,
    u nedrima on je zmija,
    klin se klinom izbija.
  • 1/1

    09.08.2023 11:02
    dok se ne resimo aveti crvenog terora nece nam biti bolje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna