Autor: Tanjug

Info
16.08.2023.
19:12
Sarajevo film festival (SFF) saopštio je danas na svom zvaničnom sajtu da sporni film reditelja Radoša Bajića "Heroji Halijarda" nije prikazan na njihovom festivalu.
  • Q

    07.10.2023 18:17
    kada shvatite da je postojala regularna vojska sa cica Drazom na celu kao i Nediceva naci vojska i Ljoticeva italo-fasisticka a sve pod istom kapom zvanom "cetnici" bice vam sve mnogo jasnije!a isto tako kada shvatite da su sadasnji "crnogorci" dojucerasnji srbi kao i kralj Nikola im, cinili strasna zverstva pod kapom "srpskom" po kolasinskim i raskim selima kao i po delovima kosmet-a i albanije, opet znacete mnogo vise nego danas.. procitajte nekad nesto iz svoje kao i iz tudje istorije. o fundamentalizu i islamu iz komsiluka necu komentarisati
  • Дамир

    17.08.2023 12:12
    Та акција се стварно десила и добро је што је филм направљен!
  • Igor

    17.08.2023 09:50
    Unapred
    Smešno je i jadno pljuvati po nečemu što niste ni pogledali i nazivati to revizionizmom. A i zašto bi revizionizam bio ružna reč? Mislite da su komunisti posle rata istinu napisali u knjigama? O ratu znate iz partizanskih filmova za ispiranje mozga....Zašto do pre par godina niko ovde nije znao za misiju Halijard? Šta je još sakriveno od nas? I da li bi ponovo sutra pucali brat na brata zato što ne mislite isto?
  • 696

    17.08.2023 07:02
    Jadna istorija
    Još jedna prilika da "poznavaoci" istorije, s obe strane, ukrste koplja.
  • milenko

    17.08.2023 05:58
    smradoši ispod žita
    Osim tih pilota ,GDE je taj antifašizam???. Pola godine su se borili protiv švaba a tri i po godine sa švabama,talijanima,sporazumi sa ustašama..itd. Na kraju rata su smrdoši bežali prema Blajburgu od saveznika Crvene Armije i Partizana Jugoslavije..to je njihov 'antifašizam' !!!!!.
  • Нс бој

    17.08.2023 04:25
    Мени није јасно што неким Србима смета чињеница да смо имали два антифашистичка покрета.Колико су припадници Југословенске војске у отаџбини,Равногорски покрет или ти Четници Драже Михаиловића убили Јевреја,Рома,0.Немају везе са нацизмом.Водили рат против комуниста,па и ови против њих,да имали смо и рат за власт.Прво је отпор фашизму и окупацији прогласила ЈВО,а комунисти месец,два касније кад је Хитлер напао Русију,па је Комитерна наредила својим следбеницима,значи не због напада на Краљевину Југославију,већ због СССР.Због операције Халијер Дража је постхумно одликован од Трумана орденом Легије.У Илинојису су подигнути споменици Дражи,Калабићу и Ђујићу,па ако мислите да би САД дозволиле споменик неким нацистима и фашистима,не вреди вам објашњавати.Прле и Тихи су ЈВО.Никако у исти кош не иду Недићеви и Љотићеви људи,они су хапсили и убијали Дражине,као и четници Косте Пећанца,који је на крају променио страну и погазио све своје заслуге из Првог и почетка Другог светског рата.Зашто би Ђујић и Михаиловић били вољени и опевани у народу да су били лоши за народ.Ок ово је грађански,левичарски портал,ал опет морате поштовати чињенице.
    Што се тиче пуштања на кварно на Фестивалу у Сарајеву,је срамота и још једна лоша промоција нас као људи,народа и земље Србије.
  • Pera

    17.08.2023 01:51
    Trajni ratovi svih sa svima Svetskih mirotvoraca
  • Maroder

    17.08.2023 00:14
    Kako bi americki piloti prosli da su u cetnicke ruke pali '42 recimo? O tome reziser Bajic vam nece nista reci:)) Ali sta zna Dalibor iz Partizanske Eskadrile morao je za leba da zaradi i kod druga Tite, glumio je ali nije voleo..a sad voli i moze da kaze kako je stvarno bilo..Nego kad smo kod cetnickog antifasizma sta kazu italijanske vojne arhive? Ili arhive Vermahta? Pa nije Freiburg na kraj sveta a tamo sve stoji zapisano nemacke ratne arhive od vremena prvog rajha... kazu da ima 50km (na policama) arhiva iz drugog svetskog rata..Svaki dan, svaki Wehrmacht Befehl u 12:00, svaka granata i sledovanje i novac koji su davali svim saveznicima uklucujuci i ustase i cetnike itd sve je zapisano..Sto se tu ne potrazi odgovor da li su cetnici bili antifasisti? U kojim bitkama su se tukli sa Nemcima? Ako je Krusevac u pitanju tu su na prevaru zarobili dojucerasnje kolege kad su videli da je djavo odneo salu otprilike 15km pre ulaska partizana i crvene armije..ne postoji zemlja izuzev Srbije koja se stidi svog realnog antifasizma nego izmislja onaj koji se moze meriti u par anegdtota..
  • Куп је битан

    16.08.2023 23:30
    То је та чувена сарајевска отвореност и толеранција.
  • Udarnik

    16.08.2023 22:37
    Ovaj trećerazredni glumac i još gori reditelj ne može da promeni istorijske činjenice. A činjenice su da su četnici izgubili u 4 godine dva puta. Prvi put od nacističke vojske 41. a onda 45. od Narodno oslobodilačke vojske jer su u međuvremenu stali na stranu neprijatelja (na žalost 44. ih je najveći broj prešao u partizane i to je Titova velika greška što ih je tako olako primio). Tih 500 pilota koje su pokupili i sakrivali ne mogu da speru izdaju i zločine koje su počinili na teritoriji bivše države. Parizani su btw spasili preko 2000 savezničkih pilota a svi su (uključujući i ove što su "spasili" četnici) prebačeni na sigurno preko partizanskih aerodroma najviše sa onog u Beranama.
  • Laloš

    16.08.2023 22:17
    @Džo
    Ovaj film je kao statistika malo otkriva a puno sakriva i to namerno!
    Za početak sakriva činjenicu da je na prostoru bivše države za vreme drugog svetskog rata spaseno 2600 pilota od kojih su četnici "spasili" 500 a ostale partizani (koji su btw u najvećem broju činili Srbi).Druga činjenica je da je i ovih 500 što su kao spasili četnici transportovani,najveći broj, sa aerodroma u Beranima koji je bio pod kontrolom Partizana. Manji broj je prebačen brodovima u Bari. Aerodrom Preljina nije bio operativan ni jednog dana za vreme drugog svetskog rata jer nije bio završen tako da četnici nisu imali odakle da transportuju pilote nego su predavali pilote američkom majoru Muslinu( koji se spustio padobranom sa još nekoliko Amerikanaca na aerodrom Preljina) a onda je on prebacivao pilote do partizanskog aerodroma u Beranima. Još da pomenem da je u toku rata na partizanski aerodrom na Visu sletelo 1900 oštećenih savezničkih aviona pri povratku sa misija jer nisu mogli da se vrate u svoje baze.
  • Paja

    16.08.2023 22:13
    Važno da su vlasti obustavili snimanj filma o junacima sa Košara , da se ne bi zamerali braćali Kurtiju.
  • Pilot

    16.08.2023 21:26
    Nahvatavanje
    @Ja
    Zar stvarno misliš da je to bili samo,,nahvatavanje pilota,,. Iz tvoje pozicije, nekoga ko sedi udobno i kuca po tastaturi, možda jeste. Ne znaš ti kako izgleda rat.
  • Hattori Hanzo

    16.08.2023 21:15
    Četničke gluposti
    ...kakvo spašavanje pilota i ostale četničke gluposti..Narodno oslobodilačka vojska, sa drugom Titom na čelu se jedina borila protiv okupatora i domaćih izdajnika..Smrt fašizmu sloboda narodu...
  • Da

    16.08.2023 20:59
    Ovo su sve filmovi u reziji rezima, uostalom ime resisera sve govori.
  • Vule

    16.08.2023 20:58
    Pa sto je sad to revizionizam, kad se tako desilo?
  • Ђорђе

    16.08.2023 20:46
    У чему је проблем? Шта је ревизија? Некоме у Сарајеву смета антифашизам?
  • Džo

    16.08.2023 20:46
    .
    Jel u filmu ima nešto što nije istina?
    Šta je problem, jel Srbi moraju biti negativci?
    Nikad se mi zaista pomiriti nećemo, tamo i dan danas niko ne priznaje srpske žrtve širom Sarajeva, ni civilne ni vojne.
  • Ja

    16.08.2023 20:43
    Kakva glupost, heroji? Cega heroji? Nahvatali pilote da se izvuku iz prethodnih govana saradnje sa fasist1ima, i sada se o njima snima film, sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna