Autor: Vijesti, Beta

Info
19.09.2023.
13:24 > 17:12
Najmanje dve osobe su poginule u današnjem udesu autobusa u mestu Obzovica, na putu Cetinje - Budva, potvrđeno je iz Uprave policije na društvenoj mreži Iks.
  • Ssy

    19.09.2023 20:48
    Nema te bankine
    Nikakve bankine ne pomažu kad su u pitanju obesni ili loši vozači, ili kad se zaspi za volanom.
  • Mary Poppins

    19.09.2023 18:12
    @Maja
    @Maja
    Postovana Majo,
    na poledjini tih bankina koje pominjete moraju (po zakonu) biti ugradjene 2 čelične sajle koje su projektovane da izdrzemasu vozila 40tona koje se kreće brzinom od 80kmh i imaju baš tu ulogu da amortizuju udarac i spreče da vozilo probije bankinu i sleti sa puta.
    U novije vreme se montiraju sajle od karbona koje su 6 puta elastičnije i 6 puta izdržljivije od čeličnih sajli jer se čelik može istezati do 1%, a nakon toga puca (učili smo u skoli o tome).
    Takve sajle mozete naci na bankinama svih autoputeva EU, osim na balkanu gde se nakon montaže pojave neki mračni likovi, demontiraju (ukradu) sajle i prodaju je na kilo kao sekundarnu sirovinu!!
    Kako je država i političari zainteresovana za očuvanje svojih fotelja, ona ne juri lopove, već je izdala naredbu (mimo zakona) da se takve sajle NE montiraju, Zato sto ce ih i ovako neko ukrasti. (Ali cena sajle je ugradjena u cenu izgradnje i odrzavanja auto puta !!)
    I tako se vrtimo u krug.I ako se prica o evropskim vrednostima,to znači da imamo policiju koja ne diluje nego juri ko krade i pljačka i moramo imati tuzilastvo koje za takvu kradju mora optuziti lopova da je izazvao opstu opasnost i pokusaj ubistva te kada se tako nesto desi niko neće krasti sajle i takva nesreća (koja se danas desila) može biti izbegnuta bez tragedije i zrtava.
    Zato je bitno da imamo drzavu bez korupcije na vrhu države,zato je važno da imamo evropske vrednosti koje su u stvari samo poštovanje i sprovodjenje zakona,nista više.
  • Bd

    19.09.2023 17:11
    Autobus
    Nije prvi put....prije dvije godine takodje je imalo doci do nesrece....isto prevoznik bio Papovic....stari put preko Danilovgrada....uzas bila sam u autobusu....
  • Maja

    19.09.2023 14:27
    Bankine
    Tragedija. Čemu služe te male bankine ispred ovakvih provalijetina, ako ne mogu zaustaviti nijedno vozilo?
  • Tuga

    19.09.2023 13:59
    Tužno. Inače se kod nas (u regionu, ili kako ga god zovu) vozi besno i bahato. Možda je razlog nešto drugo, ali se loše vozi. Svi misle da su profesionalni trkači, pa se svašta desi. Dosta imaju sreće, a mnogo puta sam video kako iz suprotnog smera jako uspore, pa spasu život tim besnim vozačima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna