Autor: Blic

Info
17.10.2023.
07:28
Novi sporazum Saveta EU i Evropskog parlamenta podrazumeva postepeno ukidanje supstanci koje oštećuju ozonski omotač, a u prvom redu su fluorovani gasovi, poznati kao F-gasovi.
  • ja

    17.10.2023 23:56
    sve su to gluposti. sva roba koja se prodaje osim mozda nekih prastarih zaliha koristi uglavnom propan. jeste zapaljiv ali kolicina koja ide u jednan frizider ili klimu je jako mala. anti-eu naruceni tekst ? od koga ? uvoznika frizidera ? gluposti. jeste zna se ko uvozi frizidere ali gledao sam, 90 posto koristi nove gasove
  • Неко тамо

    17.10.2023 10:57
    Остаје се полако без избора - своде све или на R290 (пропан, па ви видите колико је паметно да се такав уређај држи у кући) или на R744 (угљен диоксид, мана му је што су клима уређаји на угљен диоксид изузетно неефикасни плус једна рупа на систему аутоматски значи да систем тренутно не ради).
    Ова прича око зелене агенде ће морати да стане.
  • Plaćač poreza

    17.10.2023 10:34
    Sva tehnička roba je uvek bila a i sada je jeftinija u EU nego u Srbiji. To je zato što Vučićevi tajkuni imaju monopol na uvoz sve robe i ovde određuju cenu po svom nahođenju. Jedini način da tehnika kao i ostala roba (hrana, polovni automobili, garderoba...) stanovništvu Srbije pojeftini je članstvo Srbije u EU, protiv čega radi Vučić, Dačić i njihovi mafijaši.
  • Realista

    17.10.2023 08:05
    srpska ekonomija
    ... srpsko tržište recimo zahteva 10.000 frižidera mesečno, uvoznici uvezu 25.000 frižidera mesečno i onda oni poskupe iako je tržište preplavljeno robom koja nema kupca. Kako se to uvozniku isplati? Pa ako proda uređaj po 3x većoj ceni od koje ga je kupio, on je već na 8.000 komada na nuli a sve ostalo mu je zarada. Pitate se onda što svi ne uvozimo frižidere onda kad je to tako super? Probajte, čisto da bi videli brzinu kojom vam oduzimaju robu zbog carinskog ili poreskog prekršaja. Zna se ko u srbiji prodaje frižidere. Gas sa tim nema nikakve veze a još manje EU.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna