Autor: N1

Info
18.10.2023.
18:55 > 18:59
Dete od dve godine i po godine izašlo je iz jednog privatnog vrtića na Voždovcu, nakon čega je krenula potraga u koju su bili uključeni otac koji je došao po dete i zaposleni.
  • Opet tata :)

    19.10.2023 07:36
    Niske plate, malo ljudi
    One vaspitačice koje vrede, idu dalje. Ostanu one koje nemaju izbora ili su oguglale, il ne mare za decu. A kako i neće oguglati, kad je plata vaspitačica maks. 65.000 po privatnim vrticima u Ns i kad ih ie malo na toliko dece. Naravno da onda rade dodatni posao, jer plata ode na kiriju i možda još malo na račune. A tek će biti gore, jer troškovi rastu, i poslodavcu (koji iz raznih razloga pokušava da smanji troškove, bilo da je alav il' da objektivno nema dovoljno), i zaposlenom, kadar će da odlazi trbuhom za kruhom u druge profesije, još manje vaspitača/-ica na broj dece... Drž'mo se, polećemo.
  • Tata

    19.10.2023 07:29
    Radim u privatnom vrticu
    Ne znam šta bih napisao na ovo na prvu loptu a materijala ima.
    Radim u privatnom vrticu u Bg, a istovremeno tražim u koji vrtić da upišem dvogodišnje dete ovde u Novom Sadu. Pored zgrade mi je državni vrtić u kom ima 32 dece u jednoj grupi. U privatnim, kada smo išli da vidimo neke, je situacija u grupama ispod 3 god. je krajnje jeziva, samo da prežive dan, i vaspitačice i deca. Dok sede u hranilicama, bacaju hranu, vrište, plaču, kad se igraju vaspitačice puste Baby shark da gruva do panja (što će reći da dobrim delom gledaju crtane, bilo kući bilo u vrtiću), dvorište često nemaju, ili je potpuno bez zelenila/trave (znam da deca izgaze travu, ali može i drugačije, iz iskustva), a vaspitačica je hronično nedovoljno. Ne može biti bezbedno sa decom ispod 3 godine kad ih je 10-15 u grupi. To je tužna praktična istina. Nije za poređenje država, ali jeste za decu adekvatnije - u Švajcarskoj dvoje dece na jednu vaspitačicu. Šta mislimo zašto? Koliko se stvari samo desi kad smo mi kao roditelji sa našim detetom, 1 na 1, pa i dva na jedan. Šta onda reći na 10-15 i više dece? Ne znam šta pametno uraditi za svoje dete, a da obezbedimo ono što svaka porodica zaslužuje.
    Pored inflacije i rasta troškova, u svemu ima udela i kako u Srbiji poimamo biznis - kao nerealno brz povrat uloženog novca i profit, a ne kao dugoročni rad i ulaganje u kvalitet.
  • Ha

    19.10.2023 07:10
    Slucaj
    Mahom rade sa kupljenim diplomama, dok u slobodno vreme rade drugi posao poput zumbe plesa! One se zabavljaju, deca se sama cuvaju. Užas! Dobro su roditelji i dete prošli, sad svi neka razmisle gde decu da šalju.
  • B

    18.10.2023 23:27
    Svašta
    Pa ne šaljemo svi decu u privatni vrtić da bi se bahatili, nego nemaš alternativu ako te Radosno detinjstvo odbije.
    A ovaj što se odselio sa limana jer deca plaču u septembru, sigurno nema decu, a ni ljubimca. I bolje tako.
    A ovaj vrtić kom je dete otišlo, treba država da zatvori.
  • 696

    18.10.2023 22:46
    Cena visoka, a briga nikakva
    Sve se lepo završilo, što ne znači da ne treba odrapiti vlasnika vrtića i sprovesti detaljnu inspekciju objekta, a takođe i svih drugih. Ko zna šta bi se sve otkrilo.
  • Robot

    18.10.2023 21:43
    Malo
    Malo su im para tražili. Da je Amerika, mogli bi komotno da zatvore vrtić.
  • Hm

    18.10.2023 21:42
    A tata i mama navodno tražili 10.000 e da ne ispričaju priču. Bedno
  • Izvidjac Futog

    18.10.2023 21:40
    Takve
    Takve stvari se desavaju tamo gde je samo profit i samo profit u pitanju.Vlasnici privatnih vrtića štede gde god mogu .Na broju zaposlenih pogotovo.Sigurnosna brava je ok ali trebalo bi da svaki vrtić ina nekog koje zadužen za bezbednost dece i zaposlenih u vrtiću i za ništa drugo.Ne da bude domar da čisti i slično.Deca su naše blago i neozbiljno je ponašati se lakomisleno po pitanju njihove bezbednosti.A vrtić treba da debelo da plati za svoj propust u radu.Na taj način bi to vaspitno delovalo i na druge da se malo dozovu pameti.Ne vredjam ničiju stručnost ali mislim da bi za novac koji roditelji izdvajaju za boravak dece u vrtićima trebalo toj deci maksimalno pružiti bezbednost i pažnju.
  • Trole

    18.10.2023 21:31
    Meni se čini da je sva ova buka oko onoga što se desilo samo zbog novca.
  • Drug

    18.10.2023 21:14
    Nisam isao u vrtic
    Meni deluje kao savrseno bekstvo iz pakla. Jedan jako pametan mlad momak.
    Stanovao sam preko puta vrtica na Limanu 1 i mogu vam reci da je uzasno u septembru na koji nacin roditelji dovode decu, a jadna deca ne vecinski ne zele u vrtic jer im je traumaticno. Roditelji ih na zalost tretiraju kao kucne ljubimce i uopste se na obaziru na njihovo zapomaganje... I tako svake godine u septembru ceo septembar. Sve dok se konacno nisam odselio odatle i ja pobegao iz pakla. Tek sada kada ne moram da slusam te urlike jadne dece mi je jasno koliko me je to uznemiravalo, a mogu tek da zamislim kako je njima.
  • Marko

    18.10.2023 21:01
    Privatni vrtić, ne hvala
    Dobro se raspitajte za privatne vrtiće kao i vaspitačice... jako loše iskustvo sa privatnim u kome se vaspitacice smeju kad kazu da je dete pojelo 5 kolaca jer su mu druga deca dala, da deca vide kolica pa ne zele da izadju iz njih i tako provedu smenu u njima,ostavljali smo kolica ispred vrtica i tako resili "problem", nakon toga oni zacudjeno pa to su druga deca hodaju trce... da bi nakon 4 meseca rekli pa batu treba samo zagrliti i on se smiri apre toga stalno bio uplakan kada sam ih kupio.. Pozdrav oca blizanaca iz NS...
  • Tata

    18.10.2023 20:47
    Zaista se nešto mora preduzeti. U jednom Kamenickom vrticu se desavaju čudne stvari sto nije normalno obzirom da je u pitanju državni vrtic. Niko ne reaguje i niko se nije obratio roditeljima a za nemile dogadjaje čujemo od roditelja. Sve se vesto zataškava.
  • Citalac

    18.10.2023 20:18
    Ziv bio mali putnice i avanturisto. Nek obidjes ceo svet i dugo srecno zivis.
  • Tabak

    18.10.2023 20:15
    Lepo tužba za vrtić paneka se češu!Ispade da je dete od dve godine nindža pa savladalo sigurnosna vrata.Tako im može neko ući u vrtić i ukrasti nekoliko dece.Sramota!
  • Baraboga

    18.10.2023 20:06
    Kad dete od 2 i po godine izmakne pažnji vaspitačica dovoljno dugo da samo izađe iz sobe, promeni obuću, uzme svoje stvari, siđe niz stepenice, otključa ulazna vrata i kapiju i izađe napolje, sasvim je očigledno da te direktorove "visoko postavljene sigurnosne mere" nisu bile postavljene dovoljno visoko. Stoga se slažem s njim, traženi iznos jeste neprimeren. Roditelji su trebali da dodaju još dve nule na njega.
  • Liman

    18.10.2023 19:24
    Dete samo otvorilo sigurnosna vrata?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna