Autor: RTS

Info
21.10.2023.
09:54 > 09:59
U poslednjih nekoliko dana troje dece, dvoje u Smederevu i jedno u Beogradu, izašlo je iz vrtića, a da to niko nije primetio.
  • @Marko

    21.10.2023 23:01
    Može i mora
    Nije vrtić besplatan, ali seplaća iz budžeta a ne iz džepa gradjana. Besplatnan vrtić, besplatno školovanje i besplatna zdravstvena zaštita za decu, mlade, invalide i starije! Samo tako i nikako drugačije! Ko hoće, neka plati. Ko može, neka donira.
  • Sesula

    21.10.2023 20:36
    Desava se
    Desava se propust,ali postoje stvari gde ne sme da se desi.Zar je problem da jedna vaspitacica bude na izlazu iz vrtica i nadgleda otpust ka je guzva.Jer deca su nase blago .
  • Marko

    21.10.2023 12:57
    Besplatan vrtić
    Kada kupovnoj torti istekne rok ona se mora uništiti, ne dati za džabe, ne odneti na deponiju odakle će je neko izvući pa prodati, ili pojesti. Tako je sa besplatnim vrtićem.
    Loši uslovi za zaposlene, loši za decu, ali zato se mesto u vrtiću daje za džabe - nemeže!
    Što se ulaza i izlaza iz vrtića tiče, postoje elektronske brave, funkcionišu solidno na stambenim zgradama, nisu putovanje u svemir.
  • sgdwdg

    21.10.2023 11:21
    Noćna mora je zato što uprava odn. direktori vrtića nemaju vaspitača i samim tim imate situacije da jedan vaspitač odgovara i nadgleda 30+ dece. I onda, naravno, je vaspitač kriv kad se nešto desi a ne oni koji su dozvolili uopšte da fali vaspitača. Umesto da se od vrha gleda odgovornost (KAO NEKAD), sad se gleda od dna, za apsolutno sve.
  • Cile

    21.10.2023 11:04
    Nove osnove
    Nije cudno sto deca mogu da izadju iz vrtica sama,zato sto smo fleksibilni,pa roditelji mogu da odvode i dovode decu kad hoce.To su nam donele te cuvene ,,Nove osnove,,samo nisu donele da broj grupe bude u normativu,da se zna kad je dorucak ,vrtic je zakljucan ,spremacice brisu hodnike ,ovako roditelji stalno cirkulisu ,osoblja nema dovoljno da to sve proprati.Jedan vaspitac ujutru i treba da prati prekobrojne grupe dece ,koja idu do toaleta a nema ko da ga proprati ,jer ona jedna vaspitacica ne moze istovremeno biti i u toaletu i u sobi sa drugom decom.
  • Rešerenje?

    21.10.2023 10:57
    Smanjite grupe
    Koja mi rešenja imamo za nedostatak državnih vrtića i škola:
    - povećamo broj dece u grupi i razredu
    - sale i sobe za rekreaciju, priredbe i sl. pretvaramo u sobe za čuvanje dece i učionice
    - nadogradimo objekte, tako da ipred kraj smene imamo za 1/3 do 1/2 više dece ili roditelja po hodnicima
    - povećamo broj smena u školama pa tako imamo škole sa 1500 djaka koje rade u 3 smene
    - ako se desi propust u ovako nenormalnim uslovima - optužimo vaspitače, učitelje, roditelje.
    Gradite nove škole i vrtiće, na novim parcelama. Ne uterujte nam decu u prostore nedostojne života i učenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna