Autor: N1

Info
17.01.2024.
06:24
Zaposlena u leskovačkoj Hitnoj pomoći, koja je poziv prekinula psovkom, sklonjena je sa tog radnog mesta.
  • Stella

    17.01.2024 18:06
    @/
    Ja ne znam gde Vi stanujete i koju hitnu ste zvali,ali veze sa zivotom nema starost pacijenta sa izlaskom sluzbe na teren. To sto je jedno od pitanja koliko godina ima pacijent,sluzi samo da se upise u sistem i nema veze sa trijazom. Plus,ocigledno i dalje mnogo toga ostaje za Vas da razresite....za pocetak mesate Hitnu pomoc i KCV-urgentni centar,a to su dve potpuno razlicite firme sa potpuno razlicitom upravom i protokolima rada. Rad hitne pomoci prestaje onog momenta kad pacijent udje kroz vrata UCa, ili bilo koje druge ustanove i predate njegove papire na salter. Tako da,nemojte svasta pisati kad ocigledno niste previse u toku.
  • /

    17.01.2024 16:48
    /
    @Stella
    izuzetno dobro znam sta je trijaza. dobar deo zivota sam u kontaktu sa vasom kastom.
    sa cinjenicama mogu potvrditi da prema vasima nju ne primenjujete vec arcite sve moguce resurse.

    trijazu primenjujete prema starima i nemocnima koji vam nece uzvratiti.
    vec sam pisao da su vam kolege sa urgentnog falsifikovale izjavu uzevsi otisak prsta nemocnom ali pismenom licu samo da se ne bi bukvalno gnjavili sa tim licem.
  • /

    17.01.2024 16:41
    /
    @Stella
    na spisku se ne nalazi ono sta ste nabrojali
    vec da ne izlazite starijim licima preko 80g sto podrazumevate pod trijazu.

    a trijaza vam je precutna eutanazija.
  • Atos

    17.01.2024 16:29
    Ne znam zaista da li je slucajno ili ne, ali ljudi oko mene i ja imamo samo pozitivna iskustva sa hitnom pomoci u Novom Sadu.
  • Stella

    17.01.2024 15:59
    @/
    Gospodine ili gospodjo /, naravno da se radi trijaza u HPM. I naravno da hitna ne ukljucuje infuzije kod kuce jer se osecate malo malaksalo,ne previja rane,ne menja katetere....za to se javite kucnom lecenju. Ne pise recepte za antibiotike jer ih ne poseduje. Nije zaduzena za to sto kasljete 3 dana i imate dijareju. Za to idete svom lekaru u DZ. I naravno da postoje stanja kojima se bavi i kojima ne. Ako niste obavesteni o tome,hitna pomoc se bavi granom koja se zove urgentna medicina i mozete pogledati sta podrazumeva i sta spada pod nju. Bacite oko i na pojam trijaza ako ne znate znacenje (tog "papira koji pominjete"). I nije sluzba za sve probleme kojih se setite,pa pozovete 194,samo da pitate.
  • Bacvanin

    17.01.2024 15:58
    Gospodin koji je zvao bio je dosta agresivan, zena nije kriva
  • Lokalac

    17.01.2024 15:56
    -, kanda je medicinar jer oni prvi navijaju da im se placaju usluge. Naravno sa nabijenim i kartelisanim cenama. Njima je nikada dosta. Samo zelim njima to sto zele drugima. A zaboravljaju da im se godinama i kada ne im ne koristis usluge - PLACA.
  • Lemi

    17.01.2024 15:36
    Lemi
    Meni ovaj Narod nije nimalo jasan? Zdravstvo se urusava sistematski kao i cela Drzava da nesirim temu i opet Narod glasao i dao podrsku tom urusavanju! Ovi koji se pozivaju na placeno Zdravstvo…drugovi i drugarice to sto je vama otimani za lecenje i sl.nije dovoljno ni za operaciju! Sto niste reagovali 90-ih 2000-ih nego se kao sada bunite kada je KRAJ?! Leci se onaj ko ima para ko nema umire jer ste svi vi to trazili i dobili!
  • Vera

    17.01.2024 15:12
    sve najbolje
    @ забринута
    Ovo što ste napisali za hitnu pomoć u Novom Sadu je sasvim neverovatno, jeste li bili prisutni kad sve tako detaljno znate? Imam dosta godina, pa relativno često zovem hitnu pomoć, srećom više radi saveta. Uvek se odazovu, mada se sačeka nekoliko sekundi, pošto poziva ima verovatno mnogo.
    Dva puta mi le lekar, pošto je posavetovao šta da radim rekao da se javim za pola sata da mu kažem kako mi je.
    Imala sam jednom neke tegobe za koje mi se učinilo da mogu ukazivati na srčane probleme, odmah je došla ekipa hitne pomoći, srećom bilo je u pitanju nešto drugo, ne tako opasno.
    Pa nije valjda da ja u toliko slučajeva imam samo najpozitivnija iskustva, a nijedno na koje bi se mogla staviti i najmanja zamerka? Ovaj Vaš "izveštaj" mi izgleda, u najmanju ruku nepouzdan, a krajnje zlonameran.
    Imam samo reči pohvale i zahvalnosti za Službu hitne pomoći u Novom Sadu. .
  • /

    17.01.2024 14:48
    /
    tu se sada nesto pravdaju a svojevremeno su imali kampanju clanaka i intervjua bas iz ns kol centra u kojima su se hvalili da pored telefona imaju spisak slucajeva kada izlaze i spisak odgovora za one kojima nece izaci.
  • /

    17.01.2024 14:45
    /
    @-
    nezasiti su. nikada im nece biti dovoljno ako se ukine obavezno zdrastveno osiguranje.
    a tih 10.000 je malo za preglede u privatnim ordinacijama.


  • -

    17.01.2024 14:11
    Bilo bi sjajno da se ukine skidanje tog ZO sa plate,da se ljudima da po tih 10000 mesecno (ko uopste i radi pa da mu se odbija), pa da pocne redovno da se naplacuje svaki pregled. Kad nemate zdravstvenu, pregled kosta oko 6000,samo lekara hitne pomoci. Da ne pominjemo neki klinicki centar. Onda bi prestali da se pozivate na "svoja prava" i da placate pa zato neko mora da ispunjava zelje i pozdrave. A do tada izaci na poziv na koji porodica insistira,ali ako se ispostavi da nije hitan-naplatiti ga. I to je recept da se rese mnoge stvari. Dosta je svega pacijentima,ali dosta je svega i zaposlenima u zdravstvu. Hitna izlazi na povrede ruke....pa ljudi,idite sami lekaru za neke stvari,prestanite da budete razmazeni. I sta je uopste sa zenom za koju je pozivana hitna? Znamo li epilog?
  • eee

    17.01.2024 13:43
    Da da
    Tako sam ja pozivanjem hitne pomoci koju sam zvao taj dan (jednom zvao prethodnog dana) dobio prvo pitanje odmah "Pa vi ste juce zvali?" a u stvari sam zvao da dodju da pomognu posto mi je baba (u tom trenutku tek treci dan izasla iz bolnice posle operacije) imala losu reakciju nekakvu (na kraju je preminula dok sam objasnjavao hitnoj pomoci zasto da dodju). Trebalo im je preko pola sata da dodju i samo su dosli i ustanovili smrt posto su bili veoma hitni ne daj boze nikome da pozli dva dana za redom odma te osudjuju i misle da lazes i preuvelicavas stvari. Pomozi boze svakome posto ovi nasi lekari nece.
  • забринута

    17.01.2024 13:03
    НОВИ САД
    ПРОШЛЕ недеље у Новом Саду, испред Железничке станице девојци од двадесетак година позлило, скоро се онесвестила, пролазници звали Хитну помоћ, а госпођица,госођа, када јој је најкраћем речено шта се дешава, и да је реч о јавном месту, ноншалантно ла да јој дамо воде. И поред упорног инсистирања да пошаљу екипу, понављала је: "дајте јој воде..." Када су поново позвани, сви оператери су били заузети, тако је рекао аутомат који се јави када позовете 194.
  • @ Milenko

    17.01.2024 12:57
    Stidi se svojih reči. Pokazao si kakav si ti to (ne) čovek
  • Milenko

    17.01.2024 12:28
    Milenko
    Ovaj Milenko neka ide iz ove drzave a ne mi. Ti idi u susedne zemlje ali ovde ce biti reda i postovanja hteo ti to ili ne. Ti idi a ne mi. Ti se seli a ne mi. Mi cemo da menjamo i idemo dalje u korak sa svetom a ti si taj koji treba da ode. Jos malo mozes tako da pricas isto kao i ova sto moze jos malo da se javlja na tel na taj nacin. Cim se udje u Evropu zategnuce vas Evropski parlament toliko da neces znati gde si. I konacno takvo ponasanje ide u zaborav. To ces moci kuci tako da pricas i da se ponasas a ne na poslu a pogotovo ne u drzavnoj instituciji. Za ovako nesto u Americi bi dobio odstetu na sudu 50,000 dolara i to od osobe koja se javila na tel i odbila da pruzi pomoc a posle toga bi isla na sud ona po postupku drzave. Jos malo i vreme tebi i ljudima poput tebe ide u zaborav. :)
  • @Milenko

    17.01.2024 11:40
    Dok svako od nas MORA da izdvaja za državno zdravstvo, hteo ili ne, ovo što pričate ne stoji i da se blago izrazim, bezobrazno je. Svaki zaposleni građanin godinama plaća državno zdravstvo tako da ima SVAKO PRAVO da koristi zdravstvene usluge kad mu zatrebaju i kad god za to postoji potreba. Privatno je opciono i ne može svako da ga koristi jer mnogo košta a i zašto bi kad već izdvaja za ovo tzv "državno". Saznaćete to jednom kad zatreba vama ili nekom vama bliskom, tada ćete se setiti šta ste komentarisali i možda će vas biti sramota.
  • ex chapman

    17.01.2024 11:36
    bezobrazluk
    se isplati u Srbiji
    i onda vidi ta iz Hitne (dal je lekar sta li je) pa proba i ona. sad njoj nije proslo, jer je taj sto je zvao insistirao na svojim pravima (i svoje majke) pa je cak uspeo da digne i javnost na noge
    ali kojiliko hiljada ovakvih ispada svakog dana i nikom nista?
    po meni nije ovde problem sto je ona psovala (iako sad ispada da ce biti kaznjena zbog toga) nego zato sto nije pruzena neophodna hitna pomoc. a ta cinjenica ce sad biti gurnuta pod tepih. problem je sto u Srbiji vise nije moguce dobiti osnovne usluge koje svaka normalna drzava pruza svim svojim gradjanima. a te usluge u Srbiji gradjani i dalje placaju, iako ih vise nema! to je ono sto je ovde pravi problem. a ne da li je opsovala ili rekla ljubazno "hvala, dovidjanja" a pomoc opet nije pruzena. zamena teza, sto bi rekao pokojni precednik :D
  • w/e

    17.01.2024 11:26
    cool
    Siguran sam da ce joj mnogo nedostajati radno mesto na kom visi na telefonu po 8 sati i neprestano prica jedno te isto za ~minimalac.
  • Dejan

    17.01.2024 11:25
    "Sklonjena sa radnog mesta"?! Otkaz momentalni i krivična prijava!
    Kad god se zapitate zašto u državi Srbiji ništa ne funkcioniše kako valja, setite se da maltene ne postoji način da neko u javnom sektoru dobije otkaz koliko god uprskao stvar. Žena je snimljena kako psuje osobu koja je pozvala hitnu pomoć ne da se zeza, nego zato što joj je stvarno bila potrebna pomoć. I ona je sklonjena sa tog mesta i sad idu neke komisije... Kakve komisije?! Snimljena je! Nema komisije, otkaz i na sud!
    Videli biste kako bi ova država procvetala kada bi svi u javnom sektoru mogli da dobiju otkaz za lenjost i bezobrazluk. Ne bi bilo više ni nadrndanih šalteruša ni bahatih direktora, ni vlasnika pečenjara u EPS-u.
  • Milenko

    17.01.2024 11:21
    (Ne)kompetentni
    Ako Vam ne valjaju dr i hitna, lecite se privatno. Imate izbora, to je najvaznije. Samo lud i glup ne vidi da lekara i medicinskog osoblja nemamo. Da su jedino radna mesta popunjena u drzavnim firmama gde ne rade nista i nemaju nikakvu licnu odgovornost. Svaka susa komentarise kompetencije lekara, ne znam ni sto ih zovu. I ovde mi je cudno da je cerki toliko lose, toliko se majka uplasila ali stize da snima razgovor. Ako vam ne valjaju, slobodno menjajte i idite kod privatnika, ili cak preko u neku od susednih drzava. Eto
  • Ah, ta elita

    17.01.2024 10:54
    Juce u privatnoj klinici, takodje zakazan termin je prolongiran a sestra je pravdala doktorku ,,Znate, profesorka je ovde od 1 sat. Kako je tek njoj". Naravno da je moj odgovor bio ,, A u koje vreme je napustila posao?". Ah, ti medicinari. Elita. Jos kada bi radili. A i mogli bi da smanje tarife jer da im nije isplativo i kartelski dogovoren cenovnik ne bi bilo toliko privatnika. Nego, kako se kaze ono kada si primoran na nesto a u ovom slucaju privatna usluga, je l to ucena? A to je kriminalno delo. Naravno da je ovde primenjeno u rukavicama, kao guzva...neka vrsta gaslajtinga sto je takodje kriminalno delo. A strucnjaci su isti kao u drzavnoj sluzbi jer profesorka nije uspela sve da vidi pa da se ide na CT. A usluga je naplacena, naravno.
  • /

    17.01.2024 10:34
    /
    puno je ovih sa crticom
    @Danica
    na saobracajke jedino izlaze da budu slikani za neke vesti

    ako ste previse stari nece izaci
  • Sanja

    17.01.2024 10:28
    Neprijatna
    Neprijatna imam iskustva SA hitno, davno, nisu hteli da dodju, kao imam fixiolosko krvarenje, a Kada su ipak dosli na insistiranje moje pok,majke, zadrzana Sam u bolnici, koliko je bilo fizioliski
  • Ivos

    17.01.2024 10:25
    Ja ih jednom zvao, a dispecer ladno jede dok prica i ne slusa + hitnu cekali duze od 1h!

    Oprostite, ali ovo je stvarno k od drzave
  • Branko

    17.01.2024 10:16
    19
    Koliko su samo pacijenata"zbrinuli" beli mantili za vreme kovida zna samo crna zemlja koja njihove greske pokriva!
  • @GoranNS

    17.01.2024 09:46
    ZoranNS
    Osećam potrebu da javno kažem da sam u proteklih oko dveili tri godine više puta pozivao hitnu pomoć i radi dolaska ili samo radi dobijanja saveta.
    Svaki put su došli u primerenom roku za navedene simptome i svaki put su ljubaznao saslušali moje navode i dali savet za postupanje kada nije bilo potrebe za dolazak.
    Jedino je prilikom dolaska jedna epika bila nešto ispod veoma visokog nivoa u postupanju.
  • Dejan

    17.01.2024 09:40
    T
    Ma ljudi zena je umrla,i sta sad,da su joj pruzili pomoc mozda bi jos bila ziva,sta cemo s tim,sklonice je na drugo radno mesto i sta?
  • /

    17.01.2024 09:29
    Neki ljudi bi bili zivi danas da su ti ljudi u hitnoj pomoci normalni.
    Psovke nisu nista novo nazalost ali nisu svi ljudi snimali.
  • Tina

    17.01.2024 09:20
    Uzas
    Nas ce biti sankcionisana. Sta je sa onom doktorkom sto je u liftu vredjala onu crnkinju, vracena na posao kao da nista nije ni bilo, toliko.
  • Danica

    17.01.2024 09:07
    Naravno...
    Poslati sve raspolozive ekipe na svaki kolaps koji pozove i onda za tesku saobracajku reci "Nema slobodnih ekipa". Novinari,otidite jedan dan samo na par sati u dispecerski centar HMP i napisite clanak. Kad cujete da ljudi zovu da pitaju da li je ispravno da mu majka obavi nuzdu u serpicu i da li hitna moze da dodje za to i da li sme da popije paracetamol jer ima temperaturu-bice vam mnogo toga jasnije.
  • 9

    17.01.2024 08:53
    I šta sada ?
    Ako je član stranke nepismenih po vokabularu odgovarajuća otkaz neće dobiti sigurno . Manjak setara je evidentan svuda i uprkos kupljenim i stranački poklonjenim diplomama . I šta sada mogu je premestiti u ordinaciju ili operacionu salu . Zamislite tek tada učinka na radnom mestu . Zato bolje je ne dirati. Najmanja šteta će se napraviti na tom radnom mestu jedino zaposliti još jednog stranačkog kadra "lektora" da stisne ono piiii kada ova progovori SnS jezikom,ali da preduslov u konkursu bude da ne gleda pink-happy i ne sluša skupštinske stranačke kolege.
  • Hitna

    17.01.2024 08:51
    Sličan slučaj u NS naiđem na pijanog čoveka leži na travi, krv mu iz nosa curi sav krvav kao zaklan. Nije u stanju da govori.Skupilo se dosta ljudi. Svi komentarišemo treba zvati hitnu da ne umre. Pozovem a ona me pita jel pristaje da dođu. Kako pa nije u stanju da govori. Onda ne dolazimo. Niko nije došao. Otišla sam na posao i ne znam šta je bilo posle ali znam da je drsko odbila dolazak pa nek čovek umre
  • Goran NS

    17.01.2024 08:40
    Hitna pomoc je dno dna! Nece da izadju na teren, usmeravaju na privatne lekare ... UZAS SU
  • Војин.м

    17.01.2024 08:37
    Војин.м
    Дотична се мора ухапсити и судити јој по закону! Има оваквих још али већина из хитне помоћи је заиста честита и одговорно раде свој посао! И моја Мајка је била непокретна и добила је кућни негу.Често смо звали хитну помоћ и никада се није десило да у рекордном времену неизађу на интервенцију! Било је једном слично отезање на телефону када је др тражио да разговара са њом док је била у несвесном стању! Након скренуте пажње и опаске никада се више није десило тако нешто! Ово је за сваку осуду и непостоји било какав изговор! Још једном хвала на свему хитној помоћи НС на свему и наставите тако!
  • Zvoncica

    17.01.2024 07:48
    ...
    Svi su na kraju zivaca i pacijenti i zdravstveni radnici! Jedni drugima nista nisu krivi a najveci su neprijatelji na zalost.
    Najgore je to sto niko ne razume zasto je to tako a tako je zato sto su na vlasti pogresni ljudi i zato sto je zivot tezak.
  • xqt

    17.01.2024 07:25
    Bez žurbe
    Pre preduzimanja sledećih mera mora se utvrditi da li je službenica istaknuti član Stranke Nepismenih Srbije ili je kuma ili nečija ćerka. Greška se ne sme napraviti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna