Autor: 021.rs

Info
19.01.2024.
11:59
Feministički kolektiv "Ženska solidarnost" protestovaće ispred Ministarstva zdravlja zbog slučaja akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici.
  • Milana

    20.01.2024 10:05
    Njiva vs.porodiliste
    Ispalo je bolje kada su se zene poradjale na njivi usred kopanja, naspram porodjaja u bolnici u 20.i 21. veku. Ali, dokle god se ginekolozima pune dzepovi da se prodje bolje, dotle ce vas i tretirati kao stoku. Moja drugarica je tako jednom poznatom NS doktoru davala i sakom i kapom, pa je covek bio u lovu kad je trebao da je porodi, a ona je jedva ostala ziva jer je iskrvarila, a uspela je i da im ispadne iz kolica. Ali nekako je za sve to bila ona kriva. Nije ni cudo sto ne zeli drugo dete.
  • Porodilja

    19.01.2024 14:58
    Vidim ovih dana da mnogi muškarci pametuju u svojim komentarima o svemu vezanim za akušersko nasilje (čast izuzecima). Ostavite klasično balkansko ponašanje po strani, podržite i vi protest!
    Nažalost, u ovakvoj situaciji se mogu naći i vaše žene, sestre, kćerke.
  • Beba

    19.01.2024 14:44
    Bebe
    Ovo je stvarno strašno i pročitati a ne i doživeti. Treba pitati ministarku šta kaže na sve to. A hoćemo predsedniče da se deca rađaju a nema ko da ih porađa. Tuga i žalost za svakog roditelja da izgubi dete na rađanju zbog lekara i njegovog nemara. Treba ih tužiti i javno imenovati,ime,prezime,ustanova.
  • Ns

    19.01.2024 14:41
    Svi znamo za VISE horor prica iz porodilista.

    I ja sam jedva zivu glavu izvukao iz porodilista kada sam se rodio vec su me bili skoro otpisali.
  • Betanija i ostali

    19.01.2024 14:37
    Koliko je puta ova tema pokretana i nista? Dokle ce se porodjaj u drzavnim ustanovama tretirati kao luksuz koji treba platiti stotinama eura?! O tretmanu i hrani da ne pricam...u nekim slucajevima zene ne radjaju drugo dete jer su jos pod traumom prvog porodjaja!
  • Branko

    19.01.2024 14:09
    A da podjete malo iz Beograda, pa da protestujete ispred bolnica gde se dogadjaju te uzasne stvari i da malo prozovete te doktore-mesare, imenom i prezimenom, jer ipak su oni "u prvim borbenim linijama" bahatog i bezobraznog odnosa prema porodiljama?
  • Zamenik zamenika

    19.01.2024 14:08
    Bravo žene!
  • Pogodi ko je

    19.01.2024 13:58
    A da li se pobuna odnosi i na tarife. Drugo, ima i previse privatnih klinika i ordinacija sto znaci da je izuzetno profitabilno i da bi mogli da spuste kartelsku tarifu. Trece, medicinarima je dozvoljen mito u vrednosti od 50 eura ako imenujete da je to poklon. Cetvrto, zasto u medicini ne vazi sukob interesa, ono-rad kod privatnika tj.konkurencije? Peto, NI JEDAN medicinar nema pravo da se zali na malo primanje jer vi odnosite posao, usmeravate pacijenta da se leci kod konkurencije, privatnika jer svaka usluga u vasoj drzavnoj sluzbi se fakturise a sto znaci da se naplacuje od Fonda. Manje pacijenta-manja plata. Sesto, medicinari zasluzite vas fond sati a ne da je profesorka vec u MC klinici u 13 sati sto znaci da je pobegla sa redovnog posla.
  • Spale

    19.01.2024 13:07
    Porodilista imaju sve manje posla. Mozda su zaposleni frustrirani i nezadovoljni zbog toga.
  • NN

    19.01.2024 12:49
    Kažu zabranjeno mito i korupcija. E u zdravstvu nije.Ako ne platiš doktora i sestru niko te neće gledati. Puste da umre beba ili pacijent. Oni su sveštenici u belom. Dok se to ne počne strogo kažnjavati biće nam ovako a dotle će biti mnogo mrtvih zbog njihovog nerada i pohlepe.
  • Mila

    19.01.2024 12:48
    Samo napred!
    Bravo!!!
    Lemar Sam u inostranstvu i imala sam priliku kao student da svedočim neuslivima u kojima se naše žene poradjaju. Molim vas, sve žene, koje ste u mogućnosti, izađite na protest, neka se vaš glas čuje. Ne odustajte dok vas ne saslušaju i ne uvaze, dok ne ozakone vaše osnovno pravo da vas suprug/majka/sestra budu pored Vas tokom poradjanja, kako je svuda u Evropi. Tokom svog porođaja sam mužu plakala govoreći kako me duša bi što nemaju svi mogućnosti da se poradjaju kao ja (u državnoj bolnici u Nemačkoj, bez veze i dodatnog plaćanja, bez "svog doktora"), na trošak zdravstveno osiguranja). Molim vas, borite se za bolje uslove, za poštovanje i osnovno ljudsko pravo, na medicinskau pomoć i zaštitu koju svako zaslužuje, a posebno male bebe koje tek dolaze na ova svet.
  • dobrivoje

    19.01.2024 12:11
    može
    li kakav štrajk glađu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna