Autor: 021.rs

Info
19.01.2024.
17:41 > 18:13
Lekar koji je optužen za akušersko nasilje u Sremskoj Mitrovici uhapšen je po nalogu Višeg javnog tužilaštva.
  • Dusan Dusan

    21.01.2024 02:46
    Betanija i Lekari
    to je jedna opste poznata mafija, cast izuzecima, moja zena i dete umalo da stradaju 2016, odvratni su i beskrupulozni, nelo zlo u tim sestrama koje se sadisticki odnose prema porodiljama…
    takodje ima svega i u decijoj bolnici ,
    pamet u glavu i pazite se na svakom koraku, zivot u Srbiji je jedan sumorni survajver,
  • Deki

    20.01.2024 20:46
    Lepi zatvorski dani
    Mora da odgovara za ubistvo i to ne iz nehata, nego ubistvo prvog stepena.On nije pogrešio, ili napravio propust iz nemara. Strašno je što babice ćute jer čuvaju posao.Kada očevi budu prisustvovali porođaju,neće biti krađe beba i zlostajanja porodilja. Ne postoji ni jedan razlog da se ovo ne sprovede u delo.
  • Bora

    20.01.2024 18:24
    Katastrofa
    Samo u Srbiji nemogu muzevi da budu prisutni kod porodjaja
    Sad mi je jasno zasto
  • Milan

    20.01.2024 18:08
    LJUDSKI JE OSTAVKA
    Ljudski je da ministarka zdravstva podnese ostavku, nije ona za politiku .
    Dozvolila je da doktori koji rade u državnim bolnicama mogu da rade i privatno !
    Doživeli smo , ako si se "obogatio " da nekazem nakratko, platiš i živećeš a ko nema para ni za hleb , rešenje mu je da prekrati muke !
    BOŽE ŠTA SMO DOČEKALI !
  • Drena

    20.01.2024 16:39
    Koja Hipokratova zakletva.lova sve odlucuje
  • Nesa

    20.01.2024 14:52
    Polako
    Pustite da se utvrde sve činjenice!
    Ne samo u ovom slučaju. Uvek je ovih komentara iz afekta deset puta više nego onih koji se odnose na epilog slučaja.
    Ništa ne opravdavam, nego kažem da nam je kratak fitilj.

  • Jovan S.

    20.01.2024 14:36
    Nepravda i lopovluk
    Meni se čini da je on to radio svakom sa kim nije bio zadovoljan u pogledu plaćanja!Da je to uradio na zapadu dobio bi zabranu rada u medicini!
  • Toki

    20.01.2024 12:18
    Bebe
    Svi znaju ko je krao bebe, i ....... Mi smo definitivno najgluplji narod
  • Zebra

    20.01.2024 10:22
    Jel ima ta žena muža? Oca? Brata? 200€ da plati klince? Nažalost u Srbiji nije isti zakon za sve!
  • Dm

    20.01.2024 09:58
    Čudi me ovih nekolko komentatora koji su stali u odbranu dotičnog akušera, ili ste moralno posrnuli kao individue ili ne znate hipokratovu zakletvu i uopšte lekarsku etiku. Prvo i osnovno pravilo postoje procedure kad se radi o prenesenoj trudnoći, postoje procedure kada stoji na izveštaju preporuka za carski rez. Zanemariti sve to i maltretirati porodilju toliko sati pored ostalih naznaka o hitnosti za carskim rezom kao što je zelena plodova voda, visoko pozicioniran plod , porođaj koji ne napreduje. Izvođenje Kristelerovog zahvata je veoma rizično i po ženu i po plod, a nestručno izveden zahvat koji rezultira polomljenim rebrom pokazuje nestručnost lekara i možda čak i paniku kada je shvatio koliko je plod bio visoko. Sve u svemu potrebna je veoma detaljna istraga i nadam se da će odgovarati pošteno za sve propuste da ne osakati psihički i fizički još nekog.
  • Ružica

    20.01.2024 09:54
    Već viđeno
    Porodila sam se 1970 godine. Vodenjak puko u utorak uveče, porodila sam se u četvrtak u 03,50h. Na ,,suvo". Kada je lekar došao da me šije pitao me je koju p...u da mi šije, jer imam dve, toliko sam bila pocepana. Pošto nisam jauk pustila, bili su korektni, ali prema drugim porodiljama, ne dao Bog nikom. Bilo je čak i batina po guzi. Ovo mogu da ponovim pred Sudom. A posebna priča je kako su pokušali da mi ukradu bebu, ali nisu uspeli, mada mi njihova namera, tada, nije bila na umu. Tek kasnije sam shvatila.
  • Lola

    20.01.2024 09:40
    Portal "Bebac" je vec odavno dobio moj iskaz o akuserskom nasilju. Ko ne dozivi i ne razume. Ne mogu da zaboravim kako su mi dete iz levka hranili, mleko se razlilo po njoj, sva je bila umazana. To je bilo ba otpustu iz porodilista, rekose da je to normalno.
  • Drena

    20.01.2024 09:04
    Tužna i ružna slika zdravstva
  • pogodi ko je

    20.01.2024 09:04
    Oni koji se iscudjavaju i brane lekare su medicinari a oni koji su imali iskustvo sa njma nisu na njihovoj strani. Medicinari, problem je u vama i vasim kolegama. Ako ne reagujete vi ste saucesnici. I jako ste lakomi na pare i to previse.
  • Чича

    20.01.2024 08:25
    Овај лекар треба да буде осуђен на доживотну робију а све остало особље које је било на одељењу, на минимум двадесет година робије. Боље се опходе ветеринари према кравама него многи лекари, поготово гинеколози, и остало особље.
    Вређају труднице и псују их као стоку.
  • Rotkvarija

    20.01.2024 08:14
    Tragedija
    Snimaju se tehnički pregledi, ali ne i operacije,lekarske intervencije...pa i porođaji (naravno da bi ugao snimanja morao biti prilagođen).
  • Mia

    20.01.2024 08:12
    Meni i mom detetu su spasili zivot u Betanije. Imala sam tezak slucaj Help sindroma sa otkazivanjem organa i sve se izdesavalo za 24h Moram reci da imam i dan danas osecaj gde god bi drugo bila ne bi preziveli ni ja ni bebac. Dezurni lekarari su se lavovski borili za nas. I nismo nista platili. Sto se uslova tice moglibi biti mnogo bolji i da je vise sestrica spremacica i naravno lekara.
  • Aca

    20.01.2024 07:56
    Predlog
    Da bise znalo sta se desava ja bih uveo obavezno snimanje porodjaja. Po zavrsetku istog porodilji dati snimak i cuvati kopiju jos mesec dana. Ako porodilja zeli i nema zalbi snimke odmah obrisati. Zakonski to moze da se uredi sto bi podiglo svest o pravima pacijenata i isto tako stitilo medicinsko osoblje od neosnovanih optuzbi. Nazalost uvek ce biti gresaka jer takav je posao ali ce se moci stvoriti razlika od namernog zanemarivanja i slucajnih gresaka. Poz
  • Milan

    20.01.2024 07:51
    Zemlja pakla
    Za smrt u ovoj državi ne odgovara niko.Mama mi je nastradala,svi oslobodjeni,tata umro lekarima ispred nosa zbog ne stručnosti,niko ne odgovara.
    U porodilištima za 500 e ili debela veza da ti posvete malo vremena a bez para samo bog može da te sačuva.
  • Kanda

    20.01.2024 06:26
    Brkamo pojmove
    Nije uhapsen sigurno, nego na osnovu sumnje priveden na saslusanje i odredjeno zadrzavanje do 48h.Nakon toga ili pritvor do mesec dana ili se pusta,zavisno od dokaza,a ne od nekih navodnih optuzbi.Tako je kako je.
  • Pera

    20.01.2024 05:34
    Preko euprave imate opciju da pogledate svoje podatke od republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Po godinama mozete da pogledate sta su sve zdravstvene ustanove naplatile od fonda. Jedino sam kod doma zdravlja u Novom Sadu pronasao podudaranja izmedju placenog i uradjenog. Recimo klinika klinickog centra Vojvodine, otisao na pregled i dobio privatnu vizit kartu i savet da se radi privatno. Naplacen pregled i materijal za intervenciju. Institut u Kamenici, osim pregleda koji je uradjen, naplacena i dva koja nisu. Poliklinika, naplacen pregled koji nije uradjen, imao uput, dosao, profesorica odbila da uradi pregled a zakazano je kod nje po uputstvu za zakazivanje (lekar iz doma zdravlja nije pogresio). Posle sam cuo da to stalno radi.
    Po racunima koji ispostavljaju fondu, sve radi i funkcionise. Mora se uvesti neka kontrola, recimo da po zavrsetku pregleda odmah dobijete specifikaciju pruzenih usluga, ili neki nacin da pacijent potvrdi da je usluga pruzena.
  • Lola

    20.01.2024 00:43
    18.vek u porodilistima
    Svaki ološ danas moze da obuče beli mantil i zasticeniji su od medveda.
    Srela sam takvu bagru,olos,neznalice,neradnike,neljude...
    Nekada se lekarima pri susretu skidao šešir uz naklon,a sad moramo palice da nosimo da nam se nadju.
    Lekari su ovde spali na niske grane,nisko postovanje,sami su krivi jer su takvi kakvi su.
  • Dr

    19.01.2024 23:47
    Kao lekar svakodnevno savesno pregledam svakog pacijenta a najčešće svo osoblje dobija uvrede od strane pacijenata...Dolazite sa spiskovima želja šta da vam tehničar i doktor uradi??? Psujete nam roditelje, proklinjete decu . Samo mi je žao što i dalje volim svoj posao da radim... Ima nas raznih... Mislite o tome.
  • Luka

    19.01.2024 23:36
    Zatvor
    Dok neki odgovorni lekar ne odrobija 20 godina za ovakve stvari , nema ništa od pravde i prava!
    Kakva ulaganja i krečenja bolnica kad je kadar loš, plate mizerne, nepotizam prisutan, "ozakonjena korupcija u vidu poklona odredjene vrednosti ", politika uvek i svuda pre nego stručnost, patološki zagrljaj državne i privatne prakse sa "duplim radom", ne plaćanje poreza većine lekara koji rade dopunski rad jer su plate na "ruke", odliv kvalitetnog kadra poslednjih 15 godina...itd
    Muka mi je i pisati više..
    Koliko jos treba smrti u ovoj zemlji da bi pobedio život?
  • Jadni pacijenti

    19.01.2024 23:08
    Zasto su po bolnicama zabranjene posete? Ne dozvoljavate clanovima porodice da vide sta se unutra desava! Sta krijete, cega se plasite ako radite sve kako treba, a znamo da ne radite! Posete svugde dozvoljene, samo ovde ne moze! Huligani vam nisu ravni! Da se adekvatno reagovalo kod prvog slucaja, koliko bi zivota bilo spaseno!
  • Tića

    19.01.2024 23:04
    Portal
    Portal bebac je, po meni, pao potpuno, potpuno razočaranje. Da li razumete da se lekar ne može naučiti empatiji!!!
    Lekar nije posao, lekar ne ide u predškolsku ustanovu.
    Biti lekar je poziv! Ne posao!
    Lekar može da bude i mora da bude osoba koja već poseduje visok nivo empatije, razumevanja, čovečnosti...
    Kakve crne kurseve i obuke! O čemu vi pričate???
    Treba testove uvesti i to ozbiljne, ne kompjuterske testove za sposobnost osobe da se bavi lekarskim pozivom. I periodično testirati.
    Isto važi i za prosvetu.
    Tačka.
  • Gradjanin

    19.01.2024 23:02
    @Eva
    Rezultat obdukcije je objavljen, beba je umrla zbog nasilnog porodjaja
  • Ja

    19.01.2024 22:54
    Nešto mi se ovde ne uklapa
    Hapšenje posle jedne prijave Ako je toga bilo i ranije zašto nije reagovao. Zgodna tema za ispiranje preko novina narednih mesec dana. Možda istina možda nije. Ali blati čitavu lekarsku profesiju Zato pamet u glavu sve što vredi iz medicine nek otvara privatne ordinacije klinike. Pa će prestati ovo paušalno blaćenje svih lekara. Još jednom ako je zgrešio odmah osuditi, a ako nije javno Osnovna stvar je da pacijenti moraju imati poverenje u lekara. Bez toga nema lečenja
  • Moje

    19.01.2024 22:51
    Iskustvo
    Kao da živite u ne znam kojoj državi pa se iščudjavate ovom svakidašnjem postupanju prema porodiljama, samo što,na sreću, ne bude isto toliko smrtnih slučajeva jer da svaki put, kad nas muče tamo, umre porodilja ili beba to bi bio svaki drugi smrtni slučaj! Kad sam se drugi put poradjala, stanje u Betaniji je bilo u haosu (2021.) Nema dr,a i ovo malo ili ne zna gde će pre ili ih i ne zanima šta je sa vama! Jedna žena se zamalo porodila pred nama u wc, preklinjala je za pomoć,krvarila,dali su joj da sedne na LOPTU ZA PILATES da joj bude lakše jer porodjaj MORA DA BOLI!!! Jaukala je, niko od osoblja joj nije pomogao, mi, ostale porodilje,smo je bodrile, dozivale dr,sestrice. Došli su kad je skoro pala u nesvest,napominjem,krvarila je, mi smo to gledale (sanitarni blok,gde se tuširamo)! Mene niko nije fermao dok sam govorila kako me boli i zašto se 3h ne otvaram ni za milimetar rekli su mi isto,da mora da boli, sve dok nije krenulo krvarenje,a ja samo 4 cm otvorena, tu sam još imala telefon i pozvala moje, oni alarmirali sve i op, gle, dodjoše svi i dr i sestrice, a ja za 1h rodila dete! Sram sve da ih bude,šta nam rade! Sam Bog nas sačuva i dobra veza!
  • 131

    19.01.2024 22:43
    verujem ovoj nesrecnoj majci (M.M) i zao mi je zbog torture i tragedije koju je prosla i ona i njena porodica
  • /

    19.01.2024 22:41
    /
    nista mu nece biti, doktor je
  • Anonimus

    19.01.2024 22:25
    500e
    U Novosadskom porodilištu Betanija tarifa za porođaj iznosi 500 eura. Kakav je odnos prema onima što nemaju ne znam. Otišlo je predaleko, a svi smo kao osiguranici. Privatne klinike niču na sve strane. Ko ima ide tamo, ko ima manje ide za 500e a ko nema može u štalu na seno.
  • Vera

    19.01.2024 21:47
    Medicinski radnici retko odgovaraju za propuste, pa će tako i ovaj lekar da prodje nekažnjeno. Nema više humanosti, a zakletva je davno zaboravljena.
  • Natka

    19.01.2024 21:04
    Strasno je to sta se desava po nasim bolnicama! Pacijenti se tretiraju jako lose, svi se upucuju na privatne preglede.Jadan je onaj koji nema para za lecenje!
  • Novosadjanka

    19.01.2024 20:55
    Treba dozvoliti bracnom partneru da bude prisutan na porodjaju, pa neka onda pokusa neko da bude nasilan i bezobrazan.
  • Ruka

    19.01.2024 20:14
    pa jel
    Jel kriv ili nije. Hapse jer je neko nekoga optužio ili imaju razlog?
    Beba je preminula i to je strašno, ali ko i da li je kriv? Moglo se desiti i da je mrtvo iz drugog razloga, a ne nemarom lekara.
    Evo, ja optužim komšiju i niko ne dolazi.
  • w/e

    19.01.2024 19:52
    Akušersko nasilje
    Ako jedan doktor koji se ceo zivot skolovao da bi bio tu gde je, moze da zavrsi u zatvoru na osnovu jedne prituzbe, vreme je da se kolektivno pokupe i odu. Citajuci ove komentare, neko bi stekao utisak da je svaka porodilja kompetentnija od akušera. Sama cinjenica da uopste postoji termin akušersko nasilje je porazavajuca za bilo koga ko se bavi ovom strukom. Uzevsi u obzir mizerne plate doktora, nadam se da ce u velikom broju preventivno da otvore privatne klinike ili odu preko, pa ce se prekvalifikovana gospoda poradjati kod kuce ili po paprenim cenama u nesto boljim uslovima. Uostalom, sta ce im bilo kakvi doktori kad oni bolje znaju kada i kako sta treba da se radi?
  • Magi

    19.01.2024 19:29
    Bice pušten u roku od 4-5 sati, kao onomad Radoičic
    Važna je samo prva vest, gromoglasno da je uhapšen, posle više niko ne prati šta se desilo, jer afera aferu stiže, ne možeš ispratiti kojom brzinom i u kom broju se pojavljuju
  • Жаклина

    19.01.2024 19:20
    Ухапшен лекар из СМ на основу рекла пацијенткиња ,а лекарска комисија из НС ће за две недеље дати мишљење,па ће јавност знати шта се десило,ко нареди да га ухапсе као за време инквизиције дрште вештицу пали ватру за ломачу,ако се нешто десило тужилаштво спроводи истрагу и тражи доказе овде ома апс.
  • 123

    19.01.2024 18:35
    Samo da ne bude vuk pojeo magarca!!!
  • Dknezi

    19.01.2024 18:31
    100%
    Siguran sam, da je doktor član klike na vlasti ne bi mu dlaka sa glave falila, ovako, ovaj nesrećnik platiće i za ono što treba, ali i za sve one koje su inače čuvali i sačuvali...kad nema sistema, privid sistema ode u ekstrem.
  • Eva

    19.01.2024 18:30
    Hi
    Ovo će biti pravi razlog za podizanje visine sume koja se očekuje od porodilja.
    Čudno kako se ovakva neka vest baš sad našla, pogotovo što nije objavljen rezultat obdukcije, već samo neka govorkanja.
    Hoćemo profesionalnu analizu, zbog budućih porodilja, ali i poštenih medicinara. Ovo prenošenje rekla-kazalamože da šteti svima koji se bave medicinom, a slučajno se desilo dok se povećavaju plate, Kosovo osamostaljuje i ne znamo šta je tačno bilo na izborima.
  • B

    19.01.2024 18:14
    I tako
    Uhapse nekog kad je uznemireno javno mnjenje, za tri četiri godine ga na sudu oslobode, i onda odšteta za hapšenje i vreme u pritvoru.
    Bez želje da se uplićem u slučaj, ukazujem na obrazac u pravosuđu.
  • Frajla

    19.01.2024 17:57
    Ova vest me je duboko potresla jer smo to mogli biti mi... Ista priča, indukcija, nema otvaranja, ginekolozi odbijaju carski rez. Pokidali grlić, iskrvarila i dobila anemiju. Sreća u mog malog borca koji je sve to herojski izdržao i izašao posle 18h zdrav i prav, iako se do kraja porođaja nisam potpuno otvorila, a on bio krupna beba. Stavili su me na treću indukciju maximalne jačine i ostavili. Pet sati me niko nije obišao, a bebac krenuo. Treća smena pa nemam ni koga da zovem. Osim što u Betaniji ne dozvoljavaju prisustvo muža, nema ni telefona da zovemo pomoć.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna