Autor: FoNet

Info
30.01.2024.
06:51
U Srbiji je mnogo veća stigma biti bolestan, nego biti kriminalac, ocenio je predsednik Udruženja pacijenata Srbije Savo Pilipović.
  • Seka

    30.01.2024 11:26
    Specijalista = daktilograf
    Dokle god država bude nametala da lekari specijalisti popunjavaju gomile nekakvih obaveznih administrativnih gluposti, dotle lekari neće imati vremena da pažljivo slušaju i leče pacijente. Lekare iscrpljuju glupostima a pacijenti trpe. Naravno da i lekarima i sestrama posle određenog vremena pukne film i daju otkaz. Biće ih sve manje i manje, valjda će nas onda političari lečiti. Kad već sve znaju.
  • Stole

    30.01.2024 11:01
    Kriminalci su ovde gospoda a obican covek je krpa..
  • Ja imam F fijagnozu

    30.01.2024 10:03
    I redovno se lecim
    A cini mi se da sam zdraviji od pola ovih patrijita i politicara i navijaca i ulicara i krimosa i vlastodrzaca i popova
    Oni se ne javljaju lekaru
  • Čije ime?

    30.01.2024 09:55
    To je normalno
    "Veća je stigma biti bolestan nego biti kriminalac". Pa to je i normalno kada čovek razmisli. Zdravlje je najskuplje i najvažnije.
  • Opšte poznato

    30.01.2024 09:18
    U mafijaškim državama kao što je Srbija kriminalci se ne kažnjavaju već nagrađuju, a pošten građanin nema nikakvu pomoć kada mu zatreba. Prokleta država iz koje beži svako ko može.
  • RL

    30.01.2024 09:11
    Psihijatrija
    U tekstu koji je jako dobar nazalost nisu spomenuti psijatrija, psihijatrijski pacijenti, psihijatrijski lekovi, psihijatrijske ustanove cija stigmatizacija dovodi do dugotrajna velike patnje najosetljivije grupe ljudi jer ne dobijaju odgovarajucu pomoc. Umesto da se lece i kvalitetno zive, propustaju da se skoluju, da rade povlace se iz drustva koje ih ne razume ne prihvata.
  • Petar

    30.01.2024 09:01
    Problemi u zdravstvu
    Lekar me šalje na posao posle 2 nedelje viče ima pritisak mora zatvara mi bolovanje , povrede problemi sa papirima i hranarinskim listama greše datume svaki put mora neko da ide posle 3 dana pa nosi u firmu ja fizički ne mogu
  • Zeze

    30.01.2024 08:27
    Zdravstvo
    Sad je kasno zdravstvo je unisteno sns bagra je sve pare preusmerila u stadione ekspo auto puteve sve ovo potrostrukoj vrednosti sve u cilju trpanja para u svoje dzepove pio fond se pravi blesav kad se dode u fazu lecenja da moras otici kod privatnika pio fond nece nista da refundira jer boze moj mogao si cekati u redovima za lecenje pa ako u meduvremenu odapnes svima lakse laku noc srbijo glasala si
  • rale

    30.01.2024 07:47
    Mi smo bili i ostali na ivici siromašnih društava gde se od bolesnika očekuje da jednostavno ćute i nestanu. Toliki procenat starije populacije nema nikakav odnos prema preventivi bolesti - veliki procenat pušača, svakodnevno unošenje alkohola i nezdrave hrane, verovanje raznoraznim prodavcima skupih suplemenata koji navodno rešavaju sve probleme a 80 posto zdravlja je zdrava ishrana, redovan san i umerena fizička aktivnost.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna