Info
18.03.2024.
10:12
Najavljeni su novi izbori za Beograd. Mada se opozicija još nije nedvosmisleno izjasnila hoće li učestvovati, po svemu sudeći građani prestonice će 2. juna ponovo zaokruživati listiće.
  • .

    18.03.2024 14:51
    @Dusan
    Netacno.
    APV obavlja neke poslove koje Republika Ne obavlja. Drugim recima, nema dupliranja i duplog placanja.
    Sutra da ukinete APV, te poslove bi i dalje neko trebao obavljati, samo sto bi to onda bilo isto toliko ili vise Beogradjana.

    Pa sta nam je onda vise na korist - da placamo nase susede Novosadjane ili tamo neke nove Beogradjane?

    Nije problem dupliranje jer dupliranja nema, nego nerad, poltronstvo i odsustvo prave autonomije.
  • sirotinja ste velika

    18.03.2024 14:33
    sve ove brojeve u eurima treba izbjegavati jer vama euro nije sluzbena valuta, vama je sluzbena valuta dinar na steroidima s galopirajucom inflacijom, tako da taj proracun smanjite us tartu za 30% i dobit cete realno stanje vase financijske moci. sad pazi ovo koja ste vi sirotinja: u zagrebu zivi manje od 800 000 st a proracun mu je 2,4 milijarde eura, u beogradu 1 680 000 ( iako to veze s beogradom nema, ali je sluzbena brojka ) a proracun 1, 5 milijardi eura. to je blizu 1 naprema 3. a da je opstala jugoslavija bilo bi obratno, zagreb bi radio a beograd uzivao u zaradjenim eurima i sepurio se svim i svacim. i sad se sepuri ali u srpskim okvirima, di je novca neusporedivo manje pa ga vi u novom sadu, ili oni iz subotice, sombora, nisa i kragujevca gledaju sa zaviscu.
  • Dusan

    18.03.2024 14:19
    A gledaj to isto može da se gleda da sve opštine u vojvodini plaćaju dulu administraciju. Zašto da bi apr hiljada ljudi imalo radno mesto u pazi pokrajini.... Isto mi dođe i izvršno veće i republička plaćanja. Sve samo da se uzme novac
  • novosadjanka

    18.03.2024 14:17
    Superhik iz Beograda?
    Čitajte "Alana Forda" i sve će vam se razjasniti.
    Ne trebaju vam tomovi Maksa Vebera ili istoričara.
    Sećate se Superhika? Superjunak, koji otima siromašnima, da bi poklonio bogatima.
  • Mičo

    18.03.2024 13:46
    Naši poltičari će od naroda da naprave etničku manjinu, a od države bg pašaluk i na žalost taj dan nije daleko.
  • .

    18.03.2024 12:16
    I uzgred, u SFRJ, Novosadjani su imali vece plate od Beogradjana.
    To je lepo tabelarno prikazano u knjizi Istorija Jugoslavije.

    Rang plata po vecim gradovima:
    1 Ljubljana
    2 Rijeka
    3 Zagreb
    4 Novi Sad
    5 Beograd
    ...

    Ko u ime patriotizma pristaje da odjednom, po prvi put u istoriji, bude siromasniji, taj nije patriota i to nije patriotizam.
  • Temerinac

    18.03.2024 11:13
    Odličan tekst !
    Treba ovih tekstova koji objašnjavaju Decentralizaciju da je što više !
  • Vlada

    18.03.2024 11:11
    Odlican tekst. Na zalost, tako je uvek bilo ko god da je bio na vlasti. Najveci broj stanovnika zivi tu i bitno je da njima bude dobro. S druge strane, stanovnici ostalih sredina-"provincije" olako dopustaju takve stvari dok njihovi lokalni izabranici, prodaju svoju kozu za licne privilegije i cak poklanjaju republici i ono sto je od uvek pripadalo njima na lokalu. Zato ce u buducnosti cela Srbija biti Beogradski pasaluk.
  • Ns

    18.03.2024 11:02
    GSP
    NOVI Sad ima najskuplji prevoz, bez vremenskog vazenja karte u busu, ali zato i Beogradski prevoz mi finansiramo gde su karte upola cene naspram NS i imaju vremensko vazenje... Pa prrstacemo i mi da placamo karte u busu na uzor glavnog grada..
  • Vojvodina

    18.03.2024 10:59
    A o parama koje treba da ostanu u severnoj pokrajini i dalje ga Beograd troši.
  • Pokojni Čika Franja

    18.03.2024 10:42
    decentralizam a ne centralizam
    Beograd se oduvek odnosio prema državi čiji je sastavni i r a v n o p r a v n i/j e d n a k o p r a v n i deo kao prema koloniji, tj. zemljišnom posedu, a državljanima kao radnom snagom. Centralizam satire ovu zemlju, kao i ljude koji u njoj žive. Umesto da postoji sistem kakav je u Saveznoj Republici Nemačkoj, ili u Švajcarskoj Konfederaciji — sistem koji bi jemčio da svaki deo raspolaže novcem koji sâm stvori kako misli da je najbolje — ovde se sav kapital sliva u Beograd, iz svih krajeva Srbije. To je, primera radi, jedan od razlogâ zašto su Vojvodini 1988. godine ukinuli pravu autonomiju, i sveli je samo na autonomiju na papiru. No, ovde nije samo o Vojvodini reč. Reč je i o Šumadiji, Mačvi, Pomoravlju, Raškoj (Sandžaku), i svim drugim oblastima, krajevima i (po)krajinama ove republike. Svaki kraj treba da suvereno upravlja sam sobom, podstičući ujednačen rast i razvoj cele države. U suprotnom, samo Beograd u većoj, Novi Sad u nešto manjoj meri, i možda još neki treći grad će opstati (Subotica, Sombor, Zrenjanin, Niš, Kragujevac, ne znam), a sve drugo će, usled rđavog upravljanja, da opusti, izumre, i nestane, kao da ga nikad nije ni bilo. A šta i kako posle — teško je i tužno reći.
    Sve najbolje . . .
  • .

    18.03.2024 10:41
    Obnovu porusenih NS mostova su platili: grad NS, pokrajina Vojvodina i EU, dakle samo mi.

    Gradnju novih BG mostova placa buzdet R. Srbije, dakle svi mi.

    Mi placamo i NS i BG mostove, a Beogradjani samo BG mostove i to potpomognuti celom drzavom.
  • V

    18.03.2024 10:38
    Danasnje generacije su upropascene ali nadam se da ce neke buduce uspeti da se odupru BG i njegovom isisavanju zivota iz ostatka drzave.
  • Anonimus

    18.03.2024 10:33
    Sjajno i ubojito argumentovano, sve pohvale!
  • svi smo mi "trepca"

    18.03.2024 10:32
    nekada je bilo: "trepca radi, beograd se gradi".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna