Autor: Beta

Info
01.04.2024.
09:27 > 09:27
Palestinski pokret Hamas prvi put se izvinio stanovnicima Gaze za patnje izazvane ratom, u saopštenju prenetom na svom kanalu na Telegramu.
  • sasa

    01.04.2024 12:05
    "rezultirao smrću najmanje 1.160 ljudi, uglavnom civila" Ovo je netacno jer su Kibuci vojno-stambene naseobine u kojima skoro svi stanovnici imaju cin u IDF. Takva vrsta naseobine je kljuc u kradji tudje zemlje i proterivanju starosedelaca. I "napadnute" su okupirane teritorije, sto cini Izraelski odgovor nezakonitim u kontekstu medjunarodnog prava. O samoj akciji genocida je suvisno polemisati. Samo Jevreji ispranog mozga ne vide da je danasnji Izrael genocidna drzava puna zlocinaca.
  • The Lalosh

    01.04.2024 11:49
    @Lalo
    Šta hoćeš da kažeš?
    Da Hamas nije pobio i kidnapovao te ljude, Izraelske civile, nego Izraelske odbrambene snage IDF?

    Izrael nikako nije smeo da pokrene vojnu akciju u kojoj je stradalo ovoliko Palestinskih civila, ali tvrditi da Hamas nije pobio nevine ljude (decu, žene, starce...) je odvratno.
  • ex chapman

    01.04.2024 11:27
    ubijanje civila
    ubijanje civila
    dece
    razaranje celog naroda kojeg Izrael vidi kao svog neprijatelja
    Netanjahu nije slucajno jos na pocetku pominjao Amalek i Prvu knjigu Samuilovu
    Izrael sada vrsi genocid nad Palestincima. to je njihovo "konacno resenje" visedecenijskog problema
    ali niko od svetskih lidera nema hrabrosti da to kaze
    a opet, toliko nevenih ljudi strada na sve strane po svetu a cak se ni ne spomene u vestima. npr. ko zna da u Burmi od 2021 traje gradjanski rat? sa svim uzasima koje to sobom nosi
  • Lalo

    01.04.2024 09:42
    hau jes no
    "Rat je pokrenut napadom bez presedana koji je Hamas izveo iz pojasa Gaze 7. oktobra na Izrael, a koji je rezultirao smrću najmanje 1.160 ljudi, uglavnom civila."

    Budite precizni, pa navedite koliko je tih civila pobio IDF.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna