Info
11.01.2012.
15:38 > 15:01
Policijske snage sinoć su obezbeđivale prostor Društvenog centra u bivšoj kasarni "Arčibald Rajs", zbog informacije da bi moglo doći do napada ultradesničara na aktiviste nevladinih organizacija koji su zauzeli ovaj prostor.
  • sweetheart

    19.01.2012 13:33
    ....
    Canak pokusava na perfidan ali providan nacin da dodje do exkluzivnog prostora tj lokacije u gradu... a vi "umetnici" glumite budale i dalje...
  • Galawix

    12.01.2012 21:04
    @ Anonimus Hmmm...
    To što si mi objasnio šta se dešava oko kupovine Crne kuće, to je ok. Priznajem, nisam to znao, niti me to interesuje.

    Moj komentar se nije odnosio ni na omladince sa Trga mladenaca, ni na Novi Sad.

    Jednostavno, ne možeš tek tako reći, fašiste su stvorili antifašisti, to je besmislica. A ako već misliš na određene antifašiste, onda izvoli pa tako kaži.
  • Србин

    12.01.2012 16:15
    Зашто тако сензационални наслови?Како уопште знате ко је хтео,ако је уопште хтео,да нападне "уметнике",па их унапред дефинишете као фашисте.О овим неокомуњарама,анархистима и јадној антифи стварно не вреди трошити речи,јер чим се појави нешто са називом СРПСКИ у себи они у исти глас лају да су то све фашисти.
    Зна се да су и анархисти и комунисти против државе и државног уређења по својој дефиницији,а сад видим траже заштиту од те исте државе.
    Нажалост ни војска више није што је била.Кажу "уметници" изаћи ће из касарне ако буде требала војсци,а војска више пута тражи од њих да напусте касарну а њих баш брига.Значи то је само једна од многих парола,они НЕМАЈУ намеру уопште да изађу из то простора,а за кога су га уствари заузели,то само поједини од њих знају,као и свако ко хоће мало да размисли својом главом.
    Зашто и повезивање црне куће са овим што се дешава,црна кућа је била "нападана" и пре свега овога више пута.
    Овде се само ствара нека трула атмосфера потенцијалног линча,која за резултат има само дизање популарности и "уметницима" и "десничарима".
    И питање за комунце,зар је онај ко је против "окупатора" фашиста другови комунци?
  • SS

    12.01.2012 14:31
    haha
    fasisti u ns?? haha pa to je grupa mladih ljudi bez motivacije za rad i ambicije za karijerom.. ima ih toliko da bi svi zajedno stali u jednu prikolicu.. ajte molim vas, gradjani bi ih samleli kao dobar dan.. jedine akcije koje mogu da sprovede su ta sitna razbojnistva i skrnavljenja grobova nocu+ razbijanje prozora.. smesni ste xD
  • @Galawix

    12.01.2012 11:40
    G.din Galawix izgleda ima problem sa procesuiranjem informacija. Fašizam i antifašizam su biznis ,a ne ideologija. jel sada malo jasnije Galawixe?
  • 12.01.2012 10:39
    @ Galawix
    Samo ti Galawix-e nastavi da uzimaš lekove ako misliš da postojanje antifašista ima smisla bez tzv. fašista.
    Iniciranjem sukoba na Filozofskom fakultetu pre par godina ,između dve grupe političkih neistomišljenika(dojučerašnjih prijatelja) stvorena je relacija fašisti-antifašisti. Na osnovu tog sukoba stvoreni su uslovi za finansiranje antifašista u Novom Sadu.Ubrzanom procedurom(gašenje žarišta fašizma) dobijena su sredstva za kupovinu crne kuće. Lokacija za kupovinu kuće je pažljivo odabrana i kupljena je nekretnina na lokaciji koja je predviđena za gradnju stambene zgrade(ako su želeli trajno mesto za omladinski centar ?zašto su kupili kuću koja treba da se ruši). Za lokaciju crne kuće sada mogu da biraju bilo koji prostor u gradu(zamena nekretnina sa gradom)...
    A inače NS nije Čikago, tako da svi znamo ko su antifašisti (omladina jedne političke partije saTrga Mladenaca)
    Tako da Galawixe... pitaj...
  • Galawix

    12.01.2012 10:07
    @ ! Hmmm...
    "Fašiste su stvorili anti fašisti..."

    Hajde molim te, pod hitno nastavi sa uzimanjem lekova.

    I ti imaš pravo da izađeš na izbore... katastrofa.
  • Galawix

    12.01.2012 10:03
    @ Peca Hmmm...
    Tekst vesti govori o ultradesničarima. Političari se uopšte ne spominju. Prozori su razbijeni, očigledno ciglama, ne izjavama.

    Peco, ajd' sad stvarno- šta si u stvari hteo da kažeš?
  • 12.01.2012 00:04
    Eto jos jednog bespotrebnog zarista u Novom Sadu. Umesto da je policija odmah pohapsila kriminalce, sad jos treba da ih stiti od drugih kriminalaca.
  • 11.01.2012 21:07
    Pezos
    "zbog informacije da bi moglo doći do napada ultradesničara na aktiviste nevladinih organizacija koji su zauzeli ovaj prostor"
    Koja smo mi banana država.
    Zbog mogućnosti napada jedne ne vladine organizacije na drugu ne vladinu organizaciju policiske snage su obezbeđivale ( pazi sad ) prostor "Društvenog Centra".
    Pa gde su bile snage reda kad su NVO "zauzimale" prostor vojnog centra ?
    Izgleda dobiše i neke papire pa su vlasnici toga, jer zbog čega promena naziva iz "prostor kasarne u prostor Deuštvenog Centa"
    Kad se ja budem uselio u neki poslovni prostor ( jer nemam para za kiriju i gazda jedva čeka proleće da me izbaci )sa porodicom oće i mene braniti policiske snage u tom nekom "zauzetom" prostoru.
    Kaka vlast takve i nvo, govnave motke u šake i proterati i jedne i druge.
  • !

    11.01.2012 21:06
    "@ Anonimus
    Fašiste su stvorili anti fašisti, jer dok ovih drugih nije bilo, nije bilo ni prvih! E sad ovde slobodno lupajte minuseve!
  • 11.01.2012 19:51
    Veoma profesionalan tekst!
    Otisli ste dva koraka dalje od kovanica "snage haosa i bezumlja" ili "nato manijaci" ili "domicilne nistarije"...
    Ako vec toliko ne volite anonimne "ultradesnicare" koji ce anonimno napasti anonimne "aktiviste" kojima je za anonimni napad javio anonimni policajac u civilu, barem nemojte obesmisljavati zrtve fasizma koji su stradali imenom i prezimenom, nazivajuci svaku budalu fasistom.
    Hvala
  • pera

    11.01.2012 19:05
    goli otok
    Podrska onome sto je napisao anonimus. Batinom po batinasima.
  • kor

    11.01.2012 18:59
    da da ...
    opasniji mi se chine ovi antifashisti nego neki imaginarni fasisti...
  • зики

    11.01.2012 18:55
    @Anonimus
    Да ли си свестан шта си написаљо?
  • зики

    11.01.2012 18:53
    @Anonimus
    Да ниси можда кишна глиста?
  • Peca

    11.01.2012 17:02
    Ja zivim na drugom
    Meni mozda nije bas sve naj jasnije oko ovih desavanja posto zivim na drugom spratu pa se iz tog ugla ne vidi dobro. Cini mi se da se od 2000-te na ovamo rec fasizam koristi kao ona floskula o domacim izdajnicima 90-tih. Sve sto je po misljenju vladajucih politicara je demokratija, a ostalo je fasizam. Ako je tako onda smo mi danas stvarno fasisticki narod.
  • Stari grad

    11.01.2012 16:51
    "nepoznati počinioci"
    "nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci""nepoznati počinioci" ...Dokle više!? Kome su oni to nepoznati!? Jednom mesečno, na 200 metara od SUP-a!?
  • anti fasista

    11.01.2012 16:37
    pitanje
    Da li ce se policija i sl. sluzbe malo vise aktivirati u pronalazenju/hapsenju/zatvaranju/eliminisanju ovih hitler-jugendovaca ili da se mi gradjani organizujemo, pa da ih ocistimo kao sto su Rusi cistili Berlin '45-e?
  • Radenko

    11.01.2012 16:33
    Fasisti u Novom Sadu ? e sad sve klosare , besposlicare , huligane , jajare , brendirate kao fasiste .. molim vas nemojte vredjati fasiste (:
  • 11.01.2012 16:30
    E, to je zato što više nema Golog otoka. I Jove Kapičića. I sličnih. Zato ima fašista. Pa, vi sada udarajte minuse!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna