Autor: Novosti

Info
02.05.2024.
08:41
Lekar iz Sremske Mitrovice, koji je pacijentkinju nakon pregleda poslao kući, a nedugo zatim ona je preminula, saslušan je u Višem tužilaštvu.
  • Srdjan

    03.05.2024 14:35
    Tragedija
    Kada ce neko da istrazi smrt deteta iz 2021. godine u Decijoj bolnici u Novom Sadu, i pored vise prijava nadleznom ministarstvu i inspekcijama, ombudsmanu i tuzilastvu, niko prstom nije mrdnuo, stite se nesavesni lekari nedostojni svog poziva. Veci je zlocin od samog dela to sto oni koji znaju o dogadjajima i to vesto prikrivaju, i ako imaju saznanja o ovakvim tragedijama koje su izazvani nemarom i pogresnim lecenjem. Bog ce vam suditi!
  • Tom

    03.05.2024 10:17
    *
    Ukoliko se pacijent sa sumnjom na duboku vensku trombozu javi na prijemno odelenje/urgentni centar bolnice, dobice terapiju (najcesce injekcije Fraxiparina 2x na dan), savet za elevaciju noge, alkoholne obloge,mirovanje i da dodje na kontrolu za 3 dana sa novim nalazom DUS (dopler ultra-zvuk krvnih sudova donjih ekstremiteta , koji uzgred ,pacijent mora da uradi negde privatno, jer drzavno nema termina , pogotovo ne u tako kratkom roku). Po protokolu , pacijenti se ne zadrzavaju u bolnici. Plucna tromboembolija je moguca komplikacija, ukoliko je masivna, smrtni ishod je najverovatniji (kao sto se ovoj mladoj zeni desilo). Cak i kada se plucna tromboembolija desi u bolnickim uslovima, cest je smrtni ishod.
    Ne branim ovog lekara , pokusavam da objasnim da su protokoli losi. Kada unutrasnja/spoljasnja kontrola donese zakljucak da je sve uradjeno po protokolu , cisto da narodu bude jasno sta to znaci , i zasto ce i ovaj lekar biti oslobodjen svake odgovornosti. Prosto nema dovoljno osoblja , a ni kapaciteta da se svaka duboka venska tromboza zadrzi na odelenju. Potrebno je menjati organizaciju zdravstvenih ustanova,menjati protokole,zaposliti vise osoblja , omoguciti mladim lekarima da uce od starijih i iskusnih kolega (problem je i sto starije,iskusne kolege ne zele da dele svoje znanje, sujetni su, nadmeni, bahati...). Zakljucak-ne daj Boze da se razbolimo!
  • Lucifer

    03.05.2024 09:33
    Čuvena mitrovačka bolnica, ne daj bože nikome.
  • Dare FR

    02.05.2024 09:30
    U prevodu
    što si dalje od bolnica dugovečniji si.

    Čim uđeš u bolnici neka ti je Bog u pomoći .

    Nisu bili dobri odgovorni časni i pošteni sa poštenim diplomama pre 10 godina e sad su dobri u 2024 oj godini ovi sa kupljenim diplomama i postavljeni prema partijskoj i rodbinskoj pripadnosti.

    Sami ste glasali svinjac od države .

    Za par godina operisaće Vas hirurzi sa FIlipinima a medicinske sestre biće Vam sa Kube i Madagaskara.

    Sve što ste tražili to ste i dobili.A tek ćete dobiti .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna