Autor: FoNet

Info
06.05.2024.
13:25
"Do sada nije postojala sistemska podrška mentalnom zdravlju dece i mladih", izjavila je psihološkinja Tamara Džamonja Ignjatović.
  • NN

    06.05.2024 22:56
    Šta je pisac hteo da kaže?
    @ svi na analizi
    Šta ste to hteli da kažete u svom komentaru na komentar gđe Vere? Pa ona je upravo i rekla da se ne može organizovati neka redovna i obavezna kontrola mentalnog zdravlja! A nije jasno ni ono u drugom pasusu. Ko tu govori nešto što je protivno "opozicionom narativu", valjda SNS-ovom narativu? I koje botove mrzite, jedne, druge ili generalno, tj. sve.
    Izgleda da niste pročitali ono što napišete, ili ste bili premoreni ili nešto treće?
  • @@vera

    06.05.2024 19:51
    svi na analizi
    A vi onda predložite u kolektivu koje vaše dete pohađa da SVA deca jednom nedeljno idu kod psihologa na preventivno posmatranje.
    Da li je normalno da svako ko ima nešto da kaže a kosi se sa opozicionim narativom po automatizmu mora biti okarakterisan kao bot? Takvo ponašanje mi je tri puta odvratnije od SNS propagande.
  • @Vera

    06.05.2024 15:13
    Vi ste očigledno Sns bot koji negira destruktivan društveni uticaj, greške socijalnog rada , škole i sistema
  • Vera

    06.05.2024 14:51
    sistemska podrška
    "Do sada nije postojala sistemska podrška mentalnom zdravlju dece i mladih", izjavila je psihološkinja Tamara Džamonja Ignjatović.
    "To je uticalo na to da se njihovi problemi uvećavaju, a ponekada i da dovedu do tragičnih posledica, poput onih 3. i 4. maja 2023. godine".
    Nije baš jasno šta psihoškinja podrazumeva pod sistemskom podrškom mentalnom zdravlju dece, ali je bez kolebanja kao posledicu toga navela i tragediju 3. i 4. maja 2023.
    Dete koje je izvršilo ovo strašno delo odraslo je u porodici, obrazovanih i imućnih ljudi, pod njihovom punom brigom. Koji su razlozi zbog kojih je došlo do ove tragedije još nisu sasvom jasni, mada je očigledno da je krivica do roditelja. Valjda su roditelji prvi koji mogu i treba da se staraju o zfdarvlju deteta, pa i mentalnom. No, to će u sudskom postupki biti verovatno razjašnjeno.
    Sad, kako je po mišljenju ove psihološkinje trebalo organizovati sistemsku podršku? Da se periodično organizuju inspekcije i ustanove obavezi pregledi, sa potvrdama o mentalnom, zdravlju roditelja i načinu na koj vaspitavaju svoju decu? Naravno da to nije ni moguće, ni opravdano. Što nije predložila kako to zamišlja - sistemsku podršku i njeno organizovanje.
    Vrlo je lako kritikovati nešto, iznositi svoje procene, ali. kad se odlučno tvrdi da nešto treba da postoji, a ne postoji, objasniti makar ono osnovno, kako bi to nešto trebalo da izgleda i da funkcioniše!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna