Autor: Beta, FoNet, 021.rs

Info
23.05.2024.
21:46 > 08:56
Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Komentari 7

  • Akadem

    24.05.2024 08:40
    GREŠKA STIŽE GREŠKU!
    Sada kada je genocidna Nemačka optužila Srbiju za genocid u Srebrenici, naše vodstvo preti tužbom protiv Nemačke za genocide načinjene nad nama u Prvom i Drugom svetskom ratu. Možda nisu mogli zbog Tita. On se preselio 1980. godine, a naše vođe nikako da se sete da traže osuđivanje Nemačke i za nadoknadu načinjene štete od stotinak milijarde dolara i ubiveno oko milion građana Srbije i Jugoslavije. Za stradanja i štete Srbije od bombardovanja 1999. godine, Milošević je pokrenuo postupak pred Međunarodnom sudu, padom Miloševića, demokratska vladajuća klika, na čelu sa Zoranom Đinđićem, povukli su optužnicu protiv Zapada i sada nas taj Zapad označava za genocide. Predsedniče ne daj se! Nemačka u oba svetska rata je ubila iznad šezdeset miliona ljudi i nanela veliku materijalnu štetu Evropi. SAD u dvadesetom i dvadesetprvom veku samo desetak godina nije ratovala ubila je na milione nedužnih ljudi, tu spadaju Gadafi predsednik Libije i Sadat predsednik Iraka, koji su ubiveni na najmonstruoznim, zločinačkim i primitivnim načinom. Samo u Vijetnamu SAD su ubile dva miliona civila. Ispada da su najzločinačke države SAD, Nemačka i Engleska sada mirotvorci?
  • @Senka

    24.05.2024 07:21
    To na šta ciljate odavno se već desilo u Nemačkoj. Priznali zločine, izvinili se, u školi uče da je njihov narod činio zločine i niko, apsolutno niko, nigde ne veliča Hitlera i naciste. Tako ih uči njihova DRŽAVA. A nepomenik krije i potpomaže ratne zločince i prekraja istoriju da bi se sakrio od odgovornosti. Potpuno je nebitno da li je terminologija genocid ili ratni zločin, mislite li da je zločin nešto čime treba da se ponosite? Zločin je zločin i treba ga kazniti da se više nikada ne bi ponovio! A da ste pogledali tekst rezolucije, mogli ste saznati da srpski narod NIJE obeležen kao genocidan već samo oni koji su činili zločine. Nepomenik je tamo branio sebe i svoje šešeljoide koji su naređivali klanja i ubijanja i proterivanja jer se ovo odnosi samo na njih!
  • Deki

    24.05.2024 07:06
    Opozicija ćuti?
    Nije ovde problem u rezoluciji u Srpskom narodu i o osudi istog već u pojedincima na fotografiji sa ulicom Ratka Mladića. Za to se on borio narode moj. Jer je veličao čoveka koji je za ovo optužen
  • milicica

    23.05.2024 22:50
    Djilas i istina
    tebe ne zanima istina ni pravda, Srbija ni Srbi vec samo moc jer pare imas ali si pokazao svoju nesposobnost a ego ti je velik kao kuca.Posebno me raduje sto ti nisi bio na mestu Vucica i da se razumemo on se jeste borio i nije imao sanse da pobedi. Osudjujem svaki zlocin koji se pocini ali su ga uradfili pojedinci a ne ja i nek i odgovaraju ali svi zlocinci za sve zlocine a medju prvima bog ih ubio SAD , Nemacka sa milionima ubijeni u gasnim komorama, Hrvatska sa Jasenovcem i STOTINAMA HILJADA SRBA , jEVREJA I OSTALIH . Onda mozemo govoriti o pravdi i pomirenju nikako ovako.
  • V5

    23.05.2024 22:49
    Uspešan u neuspesima
    Šta god ko mislio o rezoluciji, njeno izglasavanje nije vučićev uspeh, već ko zna koji neuspeh po redu. Bolje da ćuti da se ne bi dalje sramotio.
  • Senka

    23.05.2024 22:28
    Sramota
    Sramota! Sramota ! Sramota !
    A sad njihovi zloćini u Jasenovcu,Jadovno,Milićima Kravici, 6.000.000 Jevreja koje su Nemci u konclogorima poubijali
  • Ratko

    23.05.2024 22:06
    Čak i Amerika uskoro udara sankcije Haškom sudu.
    Čuj presude a ono farsa belosvetska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna