Info
22.10.2012.
10:07
Vlada Srbije trebalo bi da u četvrtak donese Strategiju razvoja obrazovanja do 2020. godine čiji je cilj povećanje broja fakultetski obrazovanih.
  • Dositej

    23.10.2012 08:28
    Karadzic
    Jos jedna knjiga mrtvo slovo na papiru.Strategija bez novaca,bez privrede,sektaski papir, Zarkova ulaznica u naredni mandat,zeton za propast drzave i obrazovanja.
  • @BB

    22.10.2012 15:00
    .
    Ti bi mogao malo pravopis da prelistas pa da onda delis savete, dakle, knjigu u sake!!!
  • I

    22.10.2012 12:28
    A zašto bi pr. dr morao da zna engleski?

    Kad ne zna Predsednik, ne mora ni pr. dr.

    Šalu na stranu. Što ne bi mogao nemački, španski, kineski... U nekim oblastima ima više stručnjaka sa ovih govornih područja nego sa engleskog.
  • Vladan

    22.10.2012 12:24
    Glupost je neuništiva
    Ovo mi nije jasno pa ako neko razume voleo bih da mi pojasni: ''Novosti su i u raspoređivanju srednjoškolaca - manje u stručne škole, a više u gimnazije. Umesto sadašnjih 75 odsto đaka koji idu u srednje stručne škole i 25 odsto gimnazijalaca, predviđeno je da njihov broj bude jednak. Cilj je da više maturanata upisuje fakultete, a u tom slučaju je suvišno stručno obrazovanje koje je i skuplje od gimnazijskog.'' Prema ovome, nama ne treba visoko obrazovnog stručnog - čitaj proizvodno - tehničkog, kadra već kojekakvi sociolozi, menadžeri, ekonomisti, pravnici... Ništa od industrije i proizvodnje već i dalje prodavanje magle. Novim sistemom predviđeno je, tako je bar bilo reči, da gimnazijalci polažu opštu maturu i preko nje upisuju fakultet a stručni srednjoškolci - stručnu maturu pa ako žele na fax onda i opštu maturu. E ovde jbe lud zbunjenog. Tehničar visokogradnje i pored 4 godine bubanja matematike, nacrtne geometrije, građevinskih materijala, tehničkog crtanja... posle srednje škole ako hođe da upiše FTN mora da polaže 2 mature a neki svršeni gimnazijalac društveno jezičkog smera koji nije imao 2/3 ovih predmeta samo položi opštu maturu i eto ga na studijama građevine. Imao bih još štošta da dodam al sam se nekao iznervirao ovim glupostima.
  • 22.10.2012 11:35
    beli listic
    @Nista lakse prekopirate npr. Nemacki nacin skolovanja, Britanski bilo ciji i resena stvar. Koje jos dete sa 14 god. zna sta zeli da bude u zivotu s obzirom da se tada upisuje u SS.
    To je nemoguce zato sto iza njihovog sistema obrazovanja stoje ozbiljne privrede i ozboljna sredstva. st bi reko Vuk cannot mix frogs and grandmothers :-). Salu na stranu, najveci problem je KVALITET NASTAVNOG OSOBLJA... sve ostalo je trla baba lan... dok se to ne promeni nista od ozbiljnog obrazovanja... sa ovakvim kadrom dzaba nam i 105% visokoobrazovanih... sta moze da radi jedan pr. dr na faxu ako ne zna engleski jezik, a ima ih more (ako ne i vecina) i to je samo jedan od mnostva problema...
  • BB

    22.10.2012 10:36
    COPY-PASTE
    Nista lakse prekopirate npr. Nemacki nacin skolovanja, Britanski bilo ciji i resena stvar. Koje jos dete sa 14 god. zna sta zeli da bude u zivotu s obzirom da se tada upisuje u SS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna