Info
15.07.2013.
13:11
Umesto crnog, pod nazivom "specijalne vrste" potrošačima se nude hlebovi koji sadrže zrnevlje i razne dodatke i koštaju bar duplo više od najjeftinijeg belog hleba.
  • mei

    26.12.2013 20:40
    Kupite stočno brasno pa pomesajte
    Kupite stočno brasno pa pomesajte,tako ja radim
  • Deks

    16.07.2013 17:55
    @ShepherdBuster/VladimirR
    @ShepherdBuster/VladimirR - Kakve veze ima aparat za kućno pravljenje hleba sa ovom temom? U tekstu lepo piše da se pravi crni hleb pravi od brašna tipa 1100, a takvo brašno nigde ne možete da kupite. Prema tome ni kući ne možete umesiti takav hleb čak i da imate mini-pekaru. A da li mesiti hleb ili ga kupovati to je neka druga tema.
  • VladimirR

    15.07.2013 20:42
    Tako je
    @ShepherdBuster

    Da, to. Po prodavnicama odavno tesko moze da se nadje normalan hleb, bilo beli, bilo crni. I ranije sam cuo glasine da se hleb boji kafom, ali kada sam pronasao celo zrno (da, kafe), to je bila kap koja je prelila casu i otisao sam i kupio mini pekaru.

    Nisam pekar pa ne znam, ali pretpostavljam da i oni moraju da imaju racunicu: ako im nije dozvoljeno povecanje cena, ne sumnjam da ne biraju sredstva da se snadju kako znaju. Ko zna kakve aditive dodaju da se hleb onako "naduva" (400g kupljenog hleba na oko izgleda vece nego 1kg pravljenog u mini pekari).
  • ShepherdBuster

    15.07.2013 18:09
    ima ima
    U svakoj prodavnici zdrave hrane imate da kupite pravo integralno pšenično brašno (od celog zrna pšenice), koje se melje u malim privatnim mlinovima. Isto tako ovi mlinovi melju i integralno raženo brašno. 1kg ovakvog brašna košta od 80 do 100 din. Za 5000 dinara možete da kupite električni aparat za mešenje i pečenje hleba, a ako znate da mesite onda vam ovo i ne treba, dovoljna je rerna i modla za hleb. Kockica kvasca je oko 20 din, tako da..., problem je rešen. Zbogom kvazipekare i gumena peciva i hlebovi.
  • pawlle

    15.07.2013 16:53
    i taj pod nazivom crni je samo bio obojen
  • Deks

    15.07.2013 16:51
    Hoćemo da se u naše pekare vrati pravi crni hleb kao nekada! Zbog najboljeg ukusa, zbog toga što je bio mekan a čvrste konstitucije idealan za mazanje i sendviče, zbog najboljih prženica kad odstoji dan-dva...
  • v

    15.07.2013 16:47
    V
    ja sam mislio da se crni hleb pravi od brašna tip-400!barem se ranije od njega pravio!

    mislio sam od tipa 850 hehe zajeb mali!
  • Agronom sa sela

    15.07.2013 15:21
    Samo beli
    Jedem samo beli lebac
    zato sam kao žrdebac :)

    Onaj "crni" je za neinformisane snobove!!
  • v

    15.07.2013 15:10
    ja sam mislio da se crni hleb pravi od brašna tip-400!barem se ranije od njega pravio!
  • NNS

    15.07.2013 13:43
    Crni hleb u Merkatoru je napravljen od brašna tipa 850. Nigde nema hleba od brašna tipa 1100.
  • No Name

    15.07.2013 13:35
    A svi ostali hlebovi su puno svakojakih adetiva.
    Zapravo zdrav hleb pekari više ne parve jer im se ne ispalti...
  • Pekar

    15.07.2013 13:34
    Zato nam razni beogradski pekari prodaju u celofanu raznorazne crne i slične hlebove koji koštaju i do 150 din.
    Zašto? Ko zna...
  • 15.07.2013 13:33
    Pa s obzirom da na etiketi pise od kakvog je brasna napravljen hleb, ne vidim gde je tu obmana, iz aviona se vidi da je rec o belom hlebu sa zrnevljem, ili dodatom bojom. Ono sto me cudi je sto sam vise puta procitala da kod nas upravo ne postoje mlinovi koji mogu da prave brasno od celog zrna, a ovde pise drugacije. Da je ovako, zbog cega onda ne bi bar bilo u prodavnicama takvo brasno za mesenje, ako je u pekarama profit razlog?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna