Umesto crnog, pod nazivom "specijalne vrste" potrošačima se nude hlebovi koji sadrže zrnevlje i razne dodatke i koštaju bar duplo više od najjeftinijeg belog hleba.
@ShepherdBuster/VladimirR - Kakve veze ima aparat za kućno pravljenje hleba sa ovom temom? U tekstu lepo piše da se pravi crni hleb pravi od brašna tipa 1100, a takvo brašno nigde ne možete da kupite. Prema tome ni kući ne možete umesiti takav hleb čak i da imate mini-pekaru. A da li mesiti hleb ili ga kupovati to je neka druga tema.
Da, to. Po prodavnicama odavno tesko moze da se nadje normalan hleb, bilo beli, bilo crni. I ranije sam cuo glasine da se hleb boji kafom, ali kada sam pronasao celo zrno (da, kafe), to je bila kap koja je prelila casu i otisao sam i kupio mini pekaru.
Nisam pekar pa ne znam, ali pretpostavljam da i oni moraju da imaju racunicu: ako im nije dozvoljeno povecanje cena, ne sumnjam da ne biraju sredstva da se snadju kako znaju. Ko zna kakve aditive dodaju da se hleb onako "naduva" (400g kupljenog hleba na oko izgleda vece nego 1kg pravljenog u mini pekari).
U svakoj prodavnici zdrave hrane imate da kupite pravo integralno pšenično brašno (od celog zrna pšenice), koje se melje u malim privatnim mlinovima. Isto tako ovi mlinovi melju i integralno raženo brašno. 1kg ovakvog brašna košta od 80 do 100 din. Za 5000 dinara možete da kupite električni aparat za mešenje i pečenje hleba, a ako znate da mesite onda vam ovo i ne treba, dovoljna je rerna i modla za hleb. Kockica kvasca je oko 20 din, tako da..., problem je rešen. Zbogom kvazipekare i gumena peciva i hlebovi.
Hoćemo da se u naše pekare vrati pravi crni hleb kao nekada! Zbog najboljeg ukusa, zbog toga što je bio mekan a čvrste konstitucije idealan za mazanje i sendviče, zbog najboljih prženica kad odstoji dan-dva...
Pa s obzirom da na etiketi pise od kakvog je brasna napravljen hleb, ne vidim gde je tu obmana, iz aviona se vidi da je rec o belom hlebu sa zrnevljem, ili dodatom bojom. Ono sto me cudi je sto sam vise puta procitala da kod nas upravo ne postoje mlinovi koji mogu da prave brasno od celog zrna, a ovde pise drugacije. Da je ovako, zbog cega onda ne bi bar bilo u prodavnicama takvo brasno za mesenje, ako je u pekarama profit razlog?
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Pravi crni hleb niko više ne mesi
Info
•15.07.2013.
•13:11
Komentari 13
mei
Deks
VladimirR
Da, to. Po prodavnicama odavno tesko moze da se nadje normalan hleb, bilo beli, bilo crni. I ranije sam cuo glasine da se hleb boji kafom, ali kada sam pronasao celo zrno (da, kafe), to je bila kap koja je prelila casu i otisao sam i kupio mini pekaru.
Nisam pekar pa ne znam, ali pretpostavljam da i oni moraju da imaju racunicu: ako im nije dozvoljeno povecanje cena, ne sumnjam da ne biraju sredstva da se snadju kako znaju. Ko zna kakve aditive dodaju da se hleb onako "naduva" (400g kupljenog hleba na oko izgleda vece nego 1kg pravljenog u mini pekari).
ShepherdBuster
pawlle
Deks
v
ja sam mislio da se crni hleb pravi od brašna tip-400!barem se ranije od njega pravio!
mislio sam od tipa 850 hehe zajeb mali!
Agronom sa sela
zato sam kao žrdebac :)
Onaj "crni" je za neinformisane snobove!!
v
NNS
No Name
Zapravo zdrav hleb pekari više ne parve jer im se ne ispalti...
Pekar
Zašto? Ko zna...
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H