Info
15.06.2014.
15:33 > 07:16
Iako smo veliki potrošači duvanskih proizvoda, u Srbiji konstantno opada proizvodnja duvana, posebno duvana tipa Berlej.
  • Joca

    16.06.2014 08:14
    Ideja
    Duvan napraviti NEPODNOSLJIVO skupim i to toliko da se smanji prodaja bar za 50%. Oni najtezi narkomani (sto pusaci ustvari i jesu) neka potraze spas na crnom trzistu, a iste onda goniti kao i one sto uzivaju marihuanu. Ili legalizujte marihuanu pa da bar bude posteno! Ako mogu duvan i alkohol, neka bude i marihuana! Ona je iovako manje stetna, a ima vise koristi!

    A ovisnici i narkomani svih vrsta, ako vam je do svoje bolesti onda se udrite u venu, pa da onda bar ne ugrozavate zdravlje drugih!

    Nikotin u spriceve pa u vene, a ne u cigarete!



  • @Gavra - Duvan naš nasušni ..

    15.06.2014 21:17
    Daklen, ostaci bit***i koje upropastise duvansku industriju, i porodice koje su od nje zivele, su u Banovini. Mozes im se jos sutra obratiti za objasnjenje. Mozda je u pitanju bio visi interes.
  • 15.06.2014 20:16
    Zabraniti zakonom proizvodnju i stavljanje u promet.
  • 15.06.2014 19:32
    A u kakvim su tek problemima marihuandzije?
  • Gavra

    15.06.2014 18:44
    Duvan naš nasušni ....
    Većina proizvodjača duvana nije odustala od proizvodnje u koju su uložili svoja sredstva , ali je sad politikom privatizacije duvanskih kompanija država uterala k.... duvandžijama . Sve strane kompanije uvoze sirovinu , čak i lepak i ambalažu i time su ukinuli oko 3.000 radnih mesta u srbiji .... Naši poljoprivrednici nisu se nikad obogatili od proizvodnje duvana ( osim Peconija ) , ali su sa malih površina sa duvanom mogli da obezbede sebi letovanje ili neke vanredne troškove u domaćinstvu , pšoput bele tehnike , Tv ili PC ... Privatizacijom duvanskih kombinata je to prestalo i zato se sad na radost manje plaćenih radnika ( i neplaćenih ) , prodaje rezani duvan po pijacama ili ispod ruke .... Što inspekcija sankcioniše po nagovoru proizvodjačkog lobija i poreske uprave ...
    Pored toga što je prekinuta proizvodnja duvana u našoj poljoprivredi , (kao ranije hmelja i svinja ..) , sad se dodatno stvara posebna kategorija neprofitnih poljoprivrednih gazdinstava !
    Visokim akcizama i porezom paklica cigareta postaje skuplja - od 68 din - na 200 din , pa se zbog toga stvara sivo tržište , a država manje prihoduje ....
    Lepo je živeti u EU gde kutija cigareta staje 3-7 eur , ali su plate 1.500-8.000 eur , pa ko želi da puši - može mu se :)
    Teško da će se budžet napuniti povećanjem akciza na robu i prodajom profitabilnih domaćih kompanija ... Bolje bi bilo pokrenuti proizvodnju i preradu uz svoje resurse - makar i prodajom službenih audija po 800-1000 eur , kao što je uradjeno :), Smešna je ova država , a i mi sa njom !!!
  • 15.06.2014 18:12
    Ni meni ne pomaze pa gledam Pink i cutim.
  • 15.06.2014 17:03
    Jel moze danas neko u ovoj Srbiji da zivi bez subvencija drzave??? Alo ili radite sami ili trazite drugi posao nemojte samo kukati i traziti pare od drzave!
  • Sima Strahota

    15.06.2014 16:49
    Vladislav Precednikov
    "Procitao sam detaljno regulativu o premijama na duvan a jako sam dobar pusac i mogu reci da je zahtev proizvodjaca duvana nesto najgluplje sto sam u zivotu cuo."
    Ko drukcije kaze - klevece i laze ... tako da ce svi oni biti pohapseni zbog sirenja panike.
  • 15.06.2014 16:26
    pft
    Uf bas mi ih je zao.
    Ne znam po kojoj osnovi drzava treba podrzavati industriju duvana... Treba podsticati proizvodnju generalno, ali ne kancerogenih namirnica, omfg..
    Bukvalno se bave proizvodnjom otrova..
    U svakom slucaju, svako ima pravo da konzumira i prodaje sta god pozeli al nemoj jos da se zalis sto ti drustvo ne pomaze da se trujes.. A i ljude oko sebe.. Uostalom niko ih ne tera da se bave time..

    Thnx!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna