Info
14.10.2014.
13:56
Praksa fakulteta da naplaćuju nešto što spada u redovne aktivnosti, poput prijave ispita je suprotna zakonu i ministarstvo je poslalo dopis visokoškolskim ustanovama u kojem ih podseća na to, rekao je ministar prosvete Srđan Verbić.
  • Vila Dobrila

    15.10.2014 06:56
    Pojeo vuk magarca
    Nikome od poznanika iz inostranstva ne mogu da objasnim šta je to prijava ispita ili overa semestra. To kod njih ne postoji, čak ni u Grčkoj. Budžet je budžet i ne plaća se ništa, čak ni knjige! Nezamislivo! A ko bi im punio kese novaca da nije studenata i penzionera koji su jedini u mogućnosti da redovno plate račune, barem većina njih?
  • BB

    14.10.2014 15:17
    Nismo mi te srece
    Mogu da pricaju koliko hoce, nece se to u ovoj drzavi menjati jos skoro. Bezobrazluk! Kada pricam sa prijateljima koji studiraju u Austriji, Nemackoj, Italiji, Sloveniji - oni ne znaju sta znaci prijava ispita i zasto bismo mi zaboga placali da izadjemo na ispit kad se podrazumeva da cemo izaci. O overi semestra da ne pricam. Skolarine nisu platili nijednom. A pogledajte njihove standarde zivota, pogledajte nase. Nasa drzava dovodi porodice do bankrota time sto ce pokusati da skoluju dete, pitanje je zarad cega se skolujemo kada posla nema, a i da li cemo skolovanje zavrsiti na pojedinim fakultetima gde se dobro zna ko predaje i kakav je.

    Tako da svi pasos u ruke i napolje! Fenomen odliva mozgova? Pa nasa drzava je to izmislila i ocigledno stavila u prvi plan evropskih integracija - posaljite pametnu decu u EU, da bi Srbija propala sto pre.
  • 14.10.2014 14:28
    Koje je ovo palamudjenje i t..canje u mozak! "...u kojem ih podseca"...Sta ti ima da spremas dopis, da podsecas nekog koja je njegova obaveza...Gde su sankcije,kaznene odredbe,sud.?????????????????Jesmo li mi to humano izopaceno drustvo da niko ni zasta ne odgovara????
  • Srećni roditelj

    14.10.2014 14:22
    Obožavam Ekonomski fakultet
    Pripada Univerzitetu u NS, sedište mu je u Subotici, pa novosadski studenti moraju da plaćaju DANAK U PARAMA, tzv. participacija za odvojenu nastavu od 26.000 RSD, do ovog studentskog bunta važilo i za apsolvente, koji su svoje odslušali...ne znam kako će studenti rešiti taj problem, znam samo da je u pitanju bezskrupulozna POLITIKA OTIMANJA NOVCA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna