Autor: Milan Ceković

Info
01.12.2014.
06:54 > 13:12
Ne znam koji će junak na kraju spasiti Srbiju od raznih neobavezujućih rezolucija i ko će na kraju biti taj koji će svetskim njuškama objasniti da mi nismo ekipa za ponižavanje, ali znam da je poniženje svuda oko nas.
  • pola viagre

    02.12.2014 11:53
    Brašo moj,sve je tako do poslednjeg slova koje si napisao,ali šta treba još da se desi da bi izašli na ulicu i sklonili okupatora?Narod je u strahu kao da je Šicer vaskrso...svi su zarobljeni kreditima,hipotekama,kamatama...a imaju i decu koju treba hraniti i školovati da bi mogli otići napolje,tamo negde u tuđinu gde je lepše,mirnije,spokojnije,bolje...Zar je ovo domovina,majka...?Kako ja OVO da branim,volim?Strašno!!!
  • Bradilko

    01.12.2014 09:23
    Bravo!
    Ali,avaj.Ponižavajuće je to što.se svi oni isti vrte 25 godina bez da nekom ko je rođen posle 1980. daju šansu.Uvek upecaju par stotina hiljada glasača na iste bajte mamce,na konzerve paštete ili ribe i poneku crvenu...Ponižavajuće.
  • TnT

    01.12.2014 09:12
    Zastrašivanje građana i širenje panike, to je najvažnija politička strategija svih srpskih vlasti .Sa druge strane, prethodni i sadašnji vladari, sve sami pokajnici iz devedesetih, besramno su prodavali patriotsku maglu parolama "Mi nikada nećemo ništa učiniti protiv interesa našeg naroda", "Nećemo nikada pristati", "Nećemo ponovo pristati", "Nipošto i nikada nećemo...", i slično. U međuvremenu, od kako Srpska napredna stranka vrši ulogu sveukupne vlasti u Srbiji, došlo je do prave pandemije straha. Tako su i Naprednjaci, čim su se proglasili za predvodnike obračuna protiv korupcije, kriminala i svih zamislivih i nezamislivih mafija, odmah citirali otrcanu frazu Borisa Tadića- "niko neće biti zaštićen", i odmah dodao malo svoga ludila: "niko nije nedodirljiv"!
    Bio je to početak panične potrage za državnim neprijateljima, po svaku cenu.
    Srbija je danas izbezumljena od raznih datuma i sudbonosnih sati, ubijena je pričom o strašnom sudu koji stalno zaseda. U jedinoj evropskoj, a verovatno i svetskoj državi koja ima Specijalni suda za organizovani kriminal, smenjuju se vladari, ali ne i metode vladanja. Strah, panika, najave obračuna, najave hapšenja, spremne kamere za snimanje spektakularnih vezivanja i privođenja...To je danas slika Srbije, ojađene i ponižene, opljačkane i svedene na dve trećine svoje teritorije, sa daljom tendencijom čerupanja preostale teritorije, kroz lažnu regionalizaciju.

    A kada prezreni, koje mori glad ustanu na noge, onda je to revolucija............
  • contradictio in adjecto

    01.12.2014 08:54
    "Baš je ponižavajuće kada "fakulteta ima ko šodera" i kada oni koji nisu pripremali ispite, danas vedre i oblače kao nadležni u mnogim sektorima."

    Autor u tekstu govori o Bajatoviću, Jorgovanki, Dačiću i Vučiću. Svi oni su regularno spremali ispite i završili državne fakultete. Stečeno znanje i stručnost nismo uspeli da vidimo u praksi. Problem sa "šoderom" nije toliko jednostavan.
  • Ulica

    01.12.2014 08:54
    Pitanje je kad ce da radi ulica???????
  • goran NS

    01.12.2014 08:40
    sve je tacno napisano! ... mislim da ovakav tekst kad procita neko ko jaaaako tesko zivi pomisli na najgore ... a oni koji su spomenuti ni ne citaju ovakve novine (jer ni ne znaju da citaju) a ida znaju ... bolelo bi ih ....

  • Talk is cheap

    01.12.2014 08:29
    Gomila fraza i opštih mesta. Svi sve znamo da ispričamo ali ništa ne umemo da preduzmemo. Autor i njemu slični krasnopisanijem ništa neće postići. Neka se oglasi onaj ko je u stanju da nešto učini. Živimo u džungli nema mesta za puki idealizam opstaje ko zna da se bori. Da je ikada nivo obrazovanja i morala u nas bio veći prošli bi daleko bolje. Ratove, propast i degradaciju nisu započele starlete i oni sa kupljenim diplomama problem se pojavio daleko ranije. Ovo danas je samo posledica nikako uzrok.
  • SnS-slucaj napacene Srbije

    01.12.2014 07:50
    @nas izlaz iz ponizenja
    -daleko je sunce,
    -prohujalo sa vihorom,
    -ne okreci se sine,
    -neke ptice pevaju umiruci,
    -maratonci trce pocasni krug,
    -kroz mecavu,
    -jazavac pred sudom,
    -sluga Jernej i njegovo pravo,
    -stradija
    ....
    - i konacno nas veliki voljeni "Vodja"
    koji nas vodi iz svih tih ponizenja u svetlu buducnost a mi ne vidimo da on ne vidi ( tu buducnost).
  • 01.12.2014 07:41
    Neka obrazovana
    Bravo, svaka rec na mestu. Samo, na zalost malo nas je sa ovakvim razmiljanjem. Vecina se vodi rečima VELIKOG VOĐE I čeka njegovu 2016. grcajuči u 2014/2015.
  • Mile

    01.12.2014 07:36
    A ja mislio da je poniženje kad se na stadion spusti dron koji smo sami sebi poslali, tek da se zagreje atmosfera za nova i nikad iscrpna poniženja građanina pokornog.
  • MarkoNS

    01.12.2014 07:16
    E neka
    E neka si im rekao, jer ovo sve ja odavno osećam na svojoj koži. Samo je pitanje koliko će njih da shvati, koliko će njih da shavati i prizna i koliko će njih da negoduje jer si, možda, uvredio velikog vođu, koji je trenutno u krstaškim pohodima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna