Novosadski informativni portal 021

Život - Magazin

Ona ima 117 godina, a ovo je recept

Suzana Mušat Džons rođena je 6. jula 1899. godine i živi u Americi. Za manje od sto dana trebalo bi da napuni 117 godina. Trenutno je, prema dostupnim podacima, najstarija žena na svetu, ali da bi ušla u Ginisovu knjigu rekorda, morala bi da poživi još najmanje pet godina.

Nikada ne bacajte kesice sa silikagelom

Za sve one koji ne znaju šta da urade sa kesicama silikagela koje dobiju u kutijama sa obućom, odećom i nekim drugim tek kupljenim stvarima, slede saveti koji će vam pokazati da su ove naizgled nebitne kesice itekako vredne.

Pojavila se "Prevrnuta Dženi", vredna marka ukradena pre 60 godina

Jedna od najdužih misterija u svetu sakupljanja poštanskih maraka dobila je novi obrt: šest decenija pošto su četiri najslavnije marke-štamparske greške Pošte SAD ukradene na jednom skupu filatelista, jedna od tada nestalih "prevrnutih Dženi" (Inverted Jenny) pojavila se ovog meseca u aukcijskoj kući u Njujorku.

Kako da uvek budete pozitivni

Bez obzira na to kakav vam je dan, uvek zadržite pozitivnu energiju oko sebe i pobrinite se da je svaka interakcija koju imate s ljudima srećna i pozitivna.

Zvao hitnu pomoć zbog psa, rekao da mu je povređen sin

Jedan Poljak iz Lođa toliko se uspaničio pošto je njegov pas jazavičar u šetnji nespretno udario glavu da je odmah pozvao Hitnu pomoć i tražio da pošalju kola i lekara, a da ne bi bio odbijen izmislio je da mu je osmogodišnji sin pao sa drveta i povredio se.

Koliko često se treba farbati?

Koliko ćete se često farbati, zavisi od toga šta želite da pokrijete. Da li je reč o sedoj kosi ili tamnoj, koju želite da posvetlite.

Kako dolazi do gubitka motivacije?

Motivacija nije produkt spoljašnjeg uticaja, već prirodni produkt naših suštinskih želja i potreba, udruženih sa našim verovanjem da smo sposobni da ih i ostvarimo.