Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Dve nove predstave u SNP-u

U Drami Srpskog narodnog pozorišta u pripremi su dve nove predstave, koje bi trebalo da budu prvi put izvedene sredinom idućeg meseca, najavljeno je iz tog teatra.

Određen žiri selekcije "Egzit Point"

Žiri takmičarske selekcije "Egzit Point" ovogodišnjeg festivala "Sinema siti" (Cinema city), činiće reditelji Dorota Keđežavska (Poljska), Igor Šterk (Slovenija) i Ana Maria Rosi (Srbija), ruski filmski kritičar Sergej Lavrentijev i makedonski glumac Visar Viška.

Saradnja sa zagrebačkim univerzitetom

Rektori Univerziteta u Novom Sadu i Sveučilišta u Zagrebu, Miroslav Vesković i Aleksa Bjeliš, potpisali su sporazum kojim je predviđeno intenziviranje saradnje u okviru doktorskih studija, kao i naučno-istraživačkog rada.

Kroz mere NSZ posao našlo oko 2.500 ljudi

U Vojvodini je u prva četiri meseca ove godine, preko programa Nacionalne službe za zapošljavanje, posao dobilo oko 2.500 ljudi, a šansa postoji za još  3.000 građana kroz javne pozive Pokrajinskog sekretarijata za rad, izjavio je direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje Vladimir Srdić.

Čanak: Suditi ratnim huškačima

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao povratak Milijane Baletić na Radioteleviziju Vojvodine, kao i činjenicu da niko od novinara ratnih huškača iz devedesetih nije za to odgovarao.

Humanitarni koncert za obolelu decu

Humanitarni koncert za pomoć deci oboleloj od retkih bolesti u organizaciji Sportsko-poslovnog centra "Vojvodina" i Radija 021 održaće se večeras u Zapadnom holu "Spensa".

Izlet u Budimpeštu za novosadske studente

Zdravstveno potporno udruženje studenata u Novom Sadu organizovaće dvodnevni izlet u Budimpeštu i Segedin, 21. i 22. maja, za studente Novosadskog univerziteta, dotirajući deo ukupnog aranžmana.

Konkursi za Brankovu nagradu i slem poeziju

Društvo književnika Vojvodine (DKV) objavilo je danas godišnje konkurse za najboljeg slem pesnika Srbije i za "Brankovu nagradu", koja se dodeljuje za najbolju prvu knjigu pesama na srpskom jeziku, autoru do 29 godina.

Nema opasnosti od epidemije malih boginja

U Novom Sadu nema opasnosti od epidemije malih boginja, izjavila je za Radio 021 načelnica pedijatrije Doma zdravlja Milka Budakov, povodom informacija da je u našoj zemlji od početka godine registrovano oko 300 obolelih od ove bolesti.  

Taksisti ipak bez oznaka TX na tablicama

Iako je bilo najavljeno da taksisti neće moći da registruju vozilo bez oznake TX na novim tablicama, čime bi se jasno razlikovali legalni i nelegalni prevoznici, do toga neće doći.