Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Pavličić razmatra inicijativu biciklista

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić saopštio je da će razmotriti inicijativu za izmenu režima saobraćaja u centru grada kojom bi se omogućilo biciklistima da mogu da prolaze centrom u delu u kojem neće ugrožavati bezbednost dece i pešaka.

Manje novca za komunalna preduzeća

Rebalansom budžeta grada, koji je glavna tema današnje sednice Skupštine grada, subvencije većini javnih komunalnih preduzeća biće smanjene za 25 odsto.

U Novom Sadu će se proizvoditi traktori belarus

Predstavnici Vlade Vojvodine i Ministarstva trgovine Belorusije potpisali su danas u Novom Sadu izjavu o početku izgradnje pogona za proizvodnju traktora "belarus", u koji će u prvoj fazi biti investirano oko dva miliona evra.

Nove promene u gradskom saobraćaju

Zbog rekonstrukcije puta, ukinuto je stajalište preko puta zgrade Banovine u Ulici Žarka Zrenjanina, a privremeno su izmenjene trase kretanja gradskih autobusa na linijama koje prolaze ovom ulicom.

Skupo voće ove sezone

Rod voća biće ove godine za trećinu manji, procena je katedre za voćarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Bez tople vode stanovnici Novog naselja

Zbog povezivanja na privremeni vrelovod na Bulevaru Slobodana Jovanovića od broja 16 do broja 26,  u petak, 25. juna od 8 časova ujutru bez tople potrošne vode ostaće stanovnici Novom naselja.

Novosađani žalili sa fudbalerima (Foto)

Novosađani su utakmicu pratili u stanovima i kafićima u centru grada. Ipak, najveće javno gledanje utakmice bilo je na Štrandu, gde se na video bimu na glavnom platou, okupilo više stotina građana.