Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Saobraćajnice sporne u planu Univerziteta

Koncept saobraćajnica koje predviđa detaljni plan regulacije Univerzitetskog kampusa nije definitivan, ali svakako neće ugrožavati njegove svakodnevne aktivnosti, kažu za Radio 021 u Zavodu za urbanizam.

Zabavna nedelja u kampusu

U okviru proslave 50. godišnjice postojanja i rada Univerziteta u Novom Sadu ove nedelje će na Studentskom trgu biti organizovan niz različitih programa za studente i one koji se tako osećaju.

Fruška gora dobija eko kamp

U naredne dve i po godine, Nacionalni park “Fruška gora” će dobiti prvi eko kamp, a radiće se i na obuci menadžmenta Fruške gore i na podizanju svesti lokalnog stanovništva o zaštiti životne sredine. Direktor Nacionalnog parka, Dobrivoje Antonić, kaže da će u narednoj godini biti urađen Master plan Fruške gore, koji će uključivati I aktivnosti iz projekta koji je finansiran od strane holandske vlade. Predsednik Kamping asocijacije Srbije, Vladimir Đumić, kaže kako bi ovaj projekat trebalo, između ostalog, i da definiše kakav bi eko kamp mogao da privlači ljude u Srbiji i šta bi on trebalo da podrazumeva. Projekat “Održivi razvoj Nacionalnog parka Fruška gora”, Balkanske asocijacije mladih i Kamping asocijacije Srbije, u paretnerstvu sa dve holandske organizacije, uložiće 140 hiljada evra u razvoj turističke ponude, uz očuvanje zaštićene životne sredine. U naredne dve i po godine, Nacionalni park "Fruška gora" će dobiti prvi eko kamp, a radiće se i na obuci rukovodilaca Nacionalnog parka i na podizanju svesti lokalnog stanovništva o zaštiti životne sredine.

Teraju nespremnu decu u školu

U poslednje dve nedelje više od stotinu roditelja u Novom Sadu tražilo je odlaganje upisa njihove dece u školu, tvrdeći da sa šest i po godina emocionalno nisu zreli za to.

Nastavak Zmajevih dečijih igara

Danas od 17 sati na Trgu slobode i u Zmaj Jovinoj ulici biće nastavljene Zmajeve dečije igre programom koji je trebalo da se odigra prošle srede, ali je odložen zbog lošeg vremena.

Radovi ukidaju stajalište

Zbog izvođenja prve faze radova na sanaciji kolovoza na Bulevaru Mihajla Pupina ukida se autobusko stajalište ispred "Bazara" i to na linijama: 1,3,3a,4,6,8 i 12.

Policija apeluje na dolazak po pasoše

U policijskoj ispostavi na Bulevaru oslobođenja, svoje vlasnike čeka više od 9.500 pasoša i 6.000 ličnih karata, pa iz policije apeluju na Novosađane da dođu da preuzmu svoja dokumenta.

Dunav i dalje raste

Vodostaj Dunava kod Novog Sada nastavlja da raste, a danas je njegova visina 515 centimetara.

Otvoren Sinema siti

Popularna holivudska glumica Džulijet Luis sinoć je zvanično otvorila Festival filma i novih medija "Sinema siti", koji će trajati do subote, 12. juna, na pet lokacija u Novom Sadu.