Autor: 021.rs

Novi Sad
06.10.2023.
17:04 > 16:38
Dečije igralište u Balzakovoj 41 na Limanu je ruinirano zbog neodržavanja i uticaja atmosferskih padavina, a iz gradske uprave kažu da će uskoro biti sređeno.
  • @Maca

    07.10.2023 16:10
    pa vidi,
    pomenuto igralište je zaista i imalo čuvara ali pre ovih nakaradnih. Čak je bila i kućica. SAd sfvarno ne znam jel za čuvara ili stvari za za održavanje igrališta. To se ne sećam davno je bilo, pre desetak i više godina.
  • Vlada

    07.10.2023 09:52
    @Marta

    Znači nije dovoljno što inače skupljamo smeće i otpatke iza Čistoće i Zelenila čije plate idu iz našeg džepa, još i radne akcije da pravimo da pomognemo parazitima koji ne mogu da obave najjednostavniji posao na svetu.
  • Deca Limana 3

    07.10.2023 09:29
    Liman 3 kule
    Molim vas da se renovira igralište kod tri vojne kule na Limanu 3, ispred broja Bul.Cara Lazara 71.
    To igralište ni na šta ne liči, sve je polomljeno.
    Deca Limana 3
  • Ralle

    07.10.2023 08:52
    Ljudi,mi gajimo i velicamo vandale,huligane i navijace,jesu to neki uceni,radni ,vredni ljudi..oni unistavaju sve a vlast kaze neka popravicemo....odvojicemo milione da popravimo sto oni uniste...zgrade su nam unistene crveni.,crnim sprejom.

    Jel neko uhvacen,jel platio da se po novo okreci zgrada..nije..pa onda moze dalje da unistava..i igralista,i da krade baterije iz gradskih trotineta...sta je ovo ljudi..kad dodje neko u Novi Sad zgrazava se grafitima po zgradama,sramota te setati gradom da ne pitaju,kakve su vam zgrade,izmet pasa fuj...u sta smo se pretvorili
  • Caca

    07.10.2023 08:46
    Stanje svesti
    Nedostatak igrališta, parkova i njihovo stanje je odraz stanja svesti svih nas. Godinama unazad su igrališta za decu Big i Promenada. Prolazila sam pre neki dan sa grupom dece iz vrtića pored Promenade i svi u glas su vikali "Promenadaaa". Pitam ih ja šta to ima interesantno u P. Većina je ćutala a nekoliko njih je reklo "Igraonica".Meni je pre svega žao dece koja tako odrastaju a potom i svih nas jer će ta deca brzo porasti i postati pekar , lekar, apotekar. Mi danas znamo da se mozak razvija kretanjem i kroz socijalne interakcije-njihov mozak će deevaluirati samo to očigledno nikog ne zanima.
  • Marta

    07.10.2023 08:46
    Niko ne brani roditeljima da se aktiviraju i srede sami neko igralište. Šta reci mad nekima ispred kuće već treći mesec stoji granje isečeno posle oluje i očekuju da neko dodje da im skloni. Pa kakvi ste to ljudi,domaćini? Mogli ste povezati u snopove pa da gradska cistoca odnese. Sve neka gospoda koja nije u stanju svoje dvorište da uredi ali zato pomno prati šta se dogadja u tudjem.
  • Vlada

    07.10.2023 08:28
    Ne leži krivica samo na jednoj strani. Maloletni huligani su iščupali tri klupe u Limanskom parku, ali su ih iz Gradskog zelenila ostavili da stoje u žbunju šest meseci. A nisu ovi prvi krivi što nijedna klupa nije izlakirana od kako je postavljena pa se raspada na komade, nego ovi drugi.
  • Zebra

    07.10.2023 08:11
    Ko je zadužen za brigu o istim? Sva igrališta su devastirana. Na igrališta za decu do 6 godina dolaze đilkoši od 16 godina i praveći se da su huligani pokušavaju da privuku pažnju devojčica! To je odraz kucnog vaspitanja, odraz sistema vrednosti u državu, raznih velja nevolja, baki praseta i ostalih nakaradnih nesretnika!
  • nije nego

    06.10.2023 23:35
    horde huligana unistavaju igralista na oci stanara kvarta
  • Maca

    06.10.2023 23:09
    Ni Komunalne ni čuvara NEMA
    Omladina raspuštena , niko ih ne kontrolište inne kažnjava dok se noču ori njihovo deranje po igraliptima inoko stambenih zgrada gde zauzimaju klupe i pupe i piju do uveliko iza ponoći Rofiteljima lakše kad ih izbace napolje i o njima ne vide računa gde su,sa kim su? A policija ni da mrdne - ni komunalna ni obična Osvezlite drčija igrališta i pošaljite patrolu u noćni obilazak mpa kad ih kazne i oritvore po potrbi,vipe neće ili ogradite ih i pod ključ kad padne mrak a ujutro otključavajte u patroli ,kolima čadkom ćete proći od jednog do drugog
    Budimo opet normalna zemlja !!!!
  • Kad smo već

    06.10.2023 23:09
    Kod igrališta
    Igralište na uglu Bulevara Evrope i Laza Nančića je uklonjeno radi izgradnje zgrade. Igralište zabavišta u Cara Dušana je grad prodao za izgradnju zgrade pored, kako bi imala kolski ulaz iz Cara Dušana. Novo igralište za zabavište je napravljeno pod prozor stanarima u Braće Krkljuš.
  • Khm

    06.10.2023 22:49
    Ti nocni raturaci kod mene na limanu4 haraju svako vece bez obzira da li je radni dan ili vikend… ima ih uvek 10-15 u grupi, crne trendze dres kod… policija kad i ako izadje, bude u fazonu “nemojte bas jako da se derete i razbijate”. Jasno mi da ima 1 ili 2 klinca bez normalnih roditelja, obaveza, ali 15 mi bas nije jasno i ne staju do 2 ujutru.
  • Salajcanka

    06.10.2023 22:15
    Bar ga ima
    Igralista su u katastrofalnom stanju skoro svuda, ali ih bar ima, na Salajci nema ni jedno za decu mladjeg uzrasta. Samo dva, tri metalna od pre 30 godina.
    Najblize u Zeleznickom parku je za plakati, kako je unisteno, ono je sad samo da se deca povrede.
  • Dečje igralište

    06.10.2023 21:46
    u limanskom parku kada je
    postavljeno bilo je najlepše i na najboljem mestu u gradu. A park jeste bio i park, još se mogao nazvati parkom. Ruinirano je od strane iste bagre koja je šarala trobojke po limanima i uništavala fasade. Još je bilo i donacija V. Britanije što je posebno iritantno u glavama trobojkaša. Ali eto izdržalo je malo duže od parka. Sve su to razlozi uništavanja tog dečjeg igrališta:
    1. najlepše
    2. u limanskom parku
    3. donacija V. Britanije
  • Хајнал

    06.10.2023 20:55
    дечја игралишта
    Што је било било је, а од сад, драги родитељи, брините о понашању ваше деце и кад прерасту вртиће, основну па и средњу школу и учите вашу децу да и ви и сви ми остали плаћамо изградњу и одржавање тих игралишта и ако их будемо чувли биће више пара и за друге добробити.
  • Hugi

    06.10.2023 20:04
    Najmanje se brine za decu, njihovu dobrobit i veselo detinjstvo. Postaviti čuvare za nekoliko igrališta, u parkovima je jeftinije od skupog održavanja. Možda,i kamere, pa naplatiti vandalima svaku štetu.
  • Milan

    06.10.2023 19:58
    Igralište od x miliona dinara, to kad pred kamerama otvaraju, a ne stave kameru od 25 evra.

    Lepo kameru na svako igralište, i udri po džepu. Pa da vidiš reda...
  • Liman

    06.10.2023 19:57
    Podloga je tek katastrofa, kamencici se rasuli a dole utabana zemlja. Pod hitno postaviti tartan dok se neko dete ne povredi!
  • Dax

    06.10.2023 19:19
    Nebriga
    Baš za igralište u Futoškom parku sam pisao nekoliko puta, naravno niko od nadležnih nije ni mrdnuo.. Verovatno im je tender mali.
  • Milan

    06.10.2023 19:05
    To što agresivna deca mogu da unište je neverovatno. Svaki dan gledam mame sa decom na Trgu 1.maja, bacaju smeće, opusci na sve strane, pola korpi za otpatke unisteno, pa nije ni čudo kakva su deca. Kada je palo drveće za vreme oluje, niko iz zgrada nije pomogao ljudima iz kuća, ali su po iskrcivanju odmah izletela na igralište. Sad su počeli i dečije rodjendane da slave na igralištu uz sve muziku do daske. Uveče od 24,00-3,00 nastupaju tinejdžeri, sa pivom i muzikom Onda se lome klupe, unistavaju kante, vandalizam na svemu mogućem.Za ovo nije vlast kriva, vec korisnici.
  • Razlicak roditelj

    06.10.2023 18:53
    Komsiluk
    Ovo igralište je posebno intrigantno. Oduvek je u užasnom stanju. Kao da neko namerno lomi flaše i ostavlja ih svuda po igralištu - gde god bi nekom detetu palo na pamet da se poigra. Tobogan jeste uništen u oluji, ali je dodatno rasturen od strane dečaka iz osnovne škole, u pola bela dana. I bolje sto su sklonjene merdevine, jer je tobogan ekstremno nestabilan i tek kad neki neobavesten roditelj podigne dete na njega, shvati da se jedva drži. To igralište i dvorište očigledno jako smeta odredjenim stanarima. Ali bitno da su ofarbali one betonske elemente...
  • A

    06.10.2023 17:38
    Igrališta
    Igralište u Futoškom parku nije renovirano više od 9 godina. Svaki put kada odvedem dete primetim da je nešto uništeno.
    Isto važi i za igralište na Bulevaru Oslobođena (iza broja 47), igralište kod Betanije i u Železničkom parku.
  • zvrndulj

    06.10.2023 17:32
    Imam malo dete, pa me trenutno pogađa ovaj problem. U celom gradu ima simpatičnih igrališta koja niko ne održava. Simpatična su kada su nova, ali čim uđu u upotrebu posle par meseci pretvaraju se u scene iz Černobila i niko ih više nikada ne pipne. Povrh svega, po noći neotsana omladina tu loče i svako jutro je prepuno opušaka i limenki, da mi se gadi i da ih pogledam. Prema tome situacija je dosta loša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna