Autor: Beta

Novi Sad
22.04.2024.
11:51 > 11:55
Republički geodetski zavod (RGZ) saopštio je da je tokom inspekcijskog nadzora nad geodetskom organizacijom Geo-Prizma NS iz Rumenke otkrio da poslove merenja obavlja radnik zaposlen na crno.
  • price iz podzemlja

    25.04.2024 08:28
    Bio jedan sto drzi veliku mesaru i trebalo mu da se proda stan. Medjutim baba deda i ko zna ko je sve imao uzivljenje, te ostade na intermetu kao pravo uzivanja. Eh sad! A kupac hoce sve cisto ko suza.
    Treba sad registar da promeni i obrise tog sto je odavno pokojni da bi mesar imao sve na cisto. Kazu u registru:"Eeee prika, pa to se ceka! Di ti je umrlica? Krvna slika pokojnog...itd"
    "Sta si kazao derane?" rece mesar. "Deder dovedi mi tog tvog nacelnika da ga ja nesto priupitam"
    PAF!
    Pade tu na astal svasta nesto kojecega, pa se i prica brze zavrsila jer su to popodne ispravili na sajtu. Ej radosti! Sveee cisto! Ma sta ce ti veza kad papirna nokla lovi svakog soma! Ode stan dok si kazao piksla.
  • /

    24.04.2024 18:38
    /
    doktori u privatnim klinikama su sukob interesa.
  • Relacija

    24.04.2024 15:44
    @ Maja
    Molim Vas, nemojte da se ježite. Nemate razloga, a i sve je med i mleko. Lepo je što Vam je sve jasno i što Vam nikakva objašnjenja nisu potrebna i što ono što pročitate u isto vreme i "čujete".
    Niko ne treba da misli kao ja, Vi posebno. Ovo je samo jedno u nizu različitih mišljenja, a možda i neko iskustvo. Nemam nameru nikom da delim lekcije i ne znam zbog čega Vi to tako shvatate i zbog čega Vas je to toliko pogodilo.
    Pozdrav
  • Maja

    24.04.2024 13:46
    Relacija-Malina,
    Posle Vaseg komentara se covek najezi. Vi bi samo da objasnjavate i drekcete kome sta nije jasno. Morate se malo smiriti...Nije smak sveta ako ne misle svi kao Vi. Ovde ljudi daju svoje misljenje nije niko dosao po lekciju od Vas.
    Lep pozdrav!
  • dr

    24.04.2024 12:34
    za ovo sto spominju nas
    Morate da znate razliku izmedju rada na crno i dopunskog rada. Da li mislite da mozete da odete u kliniku u kojoj neko nije prijavljen da radi i da vam se pisu izvestaji? Da vam neko ko nije prijavljen i da radi neku intervenciju, koja se moze iskomplikovati? Kada budete ucili i ulagali u sebe kao lekari, tada cete moci da radite i zaradjujete kao lekari, a i da shvatite ono sto sad ne mozete.
  • Dođoška Burazengija

    24.04.2024 11:37
    Ne vidim problem u tome, sestre i doktori iz domova zdravlja i bolnica rade i u privatnim ordinacijama, panduri posle dužnosti rade kao obezbeđenje, saobraćajni panduri pomažu oko uvoza polovnih vozila, direktori sede u po nekoliko upravnih odbora, političari su takođe angažovani na nekoliko desetina funkcija, sudije rade u advokatskim agencijama van radnog vremena. Nastavnici i profesori drže časove privatno. O carinicima bolje da ne pišem. Kleptomanija je duboko ukorenjena kod većine građana R.Srbije.
  • Pera

    24.04.2024 10:12
    Duh
    Nije on bio na crno jer ga zloupotrebljavaju nego zato sto je radio mahinacije koje ne sme niko na svoje ime.
  • Relacija

    24.04.2024 09:44
    @ Gile
    Nije samo relacija advokat - sudija nešto drugo. Nego i relacija zaposlen u Katastru koji posle radnog vremena radi kod privatnog geometra. Pa relacija poreznik - poreski obveznik (npr. poreznik koji vodi knjige i sl. poreskom obvezniku). Pa razni inspekcijski poslovi i sl. Treba li još primera? Šta nije jasno? Državni službenici rade iste poslove i privatno, a građani se žale da ne mogu ništa da završe. Ili mogu. A na koji način? Jesu li zadovoljni "načinom"?
  • Miki

    24.04.2024 08:13
    A zašto bi ostali radnici gubili licencu zbog toga? Kako mogu oni biti uzrok?
  • Gile

    24.04.2024 00:18
    Katastar je EVIDENCIJA.
    Nekada su radnici katastra izlazili na teren i isto tako evidentirali kroz spise podatke prikupljene na terenu. Relacija advokat- sudija je nesto potpuno drugacije
  • Pitanje

    23.04.2024 21:44
    @ Jagoda
    Šta mislite, da li je normalno da sudija u isto vreme bude i advokat, pa još i u svom predmetu nekoj od stranaka?
    Kad ga "već država plaća kao crva, šta je problem da unovči svoje znanje sa strane", kažete vi.
    Može, ali u drugim delatnostima u kojima ga ne plaća država, pa umesto za državu radi za "nekog drugog" za državnu malu platu i super nagradu van državnog posla i sedi na dve stolice u isto vreme.
    A u Katastru se predmeti samo gomilaju i stranke čekaju (da se vratimo na Katastar).
  • Malina

    23.04.2024 21:29
    @ Jagoda
    Sve ste u pravu, osim jednog malog detalja.
    Radnici opštine, suda , katastra, poreske uprave i sl. ne mogu nikako u isto vreme da rade i slične ili iste poslove privatno. Šta vam tu nije jasno? I može li nešto oko toga uopšte biti nejasno? Treba li oblašnjenje zbog čega je to tako?
  • Zavist

    23.04.2024 20:51
    Lekar
    Meni su problem oni koji su preko politke fiktivno zaposleni u javnim preduzećima (Informatika, EPS, Opštinska uprava,...), a na posao ne dolaze meseci ili godinama, a pri tom primaju 5-10 prosečnih plata. A ne boranija iz državnih firmi koja radi dva posla. Njih žalim.
  • Neuropsihijtar

    23.04.2024 20:42
    Neuropsihijatar
    Imao u prethodnom periodu poslove u katastru u NS. Bili su svaki put vrlo profesionalni. Usput sam pitao i za njihov plate, koje su zaista iznenadjujuće male, a imaju i malo izvršilaca. I zaista ne znam u čemu je problem da neko radi drugi posao posle radnog vremena i obavljenog posla u državnoj firmi. Zaista smo puni besa, agresivnosti, zavisti, nezadovoljstava. Razmislite pošteno. Da li nam je za to kriv i uzrok radnik katastra?
  • Duma

    23.04.2024 17:46
    Vrba
    Toza nije problem kad bi se pre njega pozabavili njegovim direktorom i izvršnom direktoricom
  • jagoda

    23.04.2024 17:19
    Najbolji su mi ovi komentari ako ti je mala plata menjaj posao...kako da ne, radnici se godinama bore da im se poveća plata,ko se pobuni nastrada, nisu svi neradnici, postoji valjda i neki princip, nije resenje menjaj posao. Sediš godinama i radom i trudom čekaš unapredjenje a neko preko noci dobije i onda se ti pokupi i idi, kako ne. Ako si ti skolovan za tu struku i zelis to da radis i da se boris za bolje sutra, za pristojniju platu sto bi menjao posao?Nemaju svi uslova da otvaraju privatnu firmu, a kad te već država plaća kao crva što je problem da unovčiš svoje znanje sa strane? Al danas ne smeš da znas nista jer ostali znaju sve...
  • Neobavešten

    23.04.2024 16:20
    Koliko da pitam
    da li to sada kreće i "suspenzovanje" lekara koji su zaposleni kod države a rade i u privatnim ordinacijama i bolnicama??? Ili zakoni važe samo za one (ljude i firme) koje nisu poslušni vladajućoj sekti???!!!
  • Milenko

    23.04.2024 14:15
    @bivsem zaposlenom
    Jedino mi nije jasno svi se zale na male plate, a sede i koriste sve raspolozive izvore drzavnih prihoda i podataka za sticanje privatne koristi. Ako su male plate menjajte posao. Odes i kaze ti rec zaposlen u katastru, pri tome oni permutovali brojeve u JMBG-u, kaza pomogla sam ti. Radi svoj posao, a misli da mi je pomogla i da sam duzan da se oduzim. Sve ih treba zameniti i promeniti. Leglo korupcije
  • Robot

    23.04.2024 13:20
    Ne verujem
    Uvek nastrada najnebitniji.
  • Jova

    23.04.2024 13:02
    Odgovor za Lilu i Ništa
    Kao dugogodišnji radnik tvrdim da u Katastru u Novom Sadu a i okolnim katastrima ima najmanje zaposlenih preko stranačke veze a posebno poredeći sa drugim državnim poslodavcima. Geodete bilo kojeg nivoa škole su retke i većinom im nije potrebna SNS knjižica. Iskreno, dosta su to teške škole i baš malo zaposlenih je bilo na nekom "plati pa se prati" školovanju.

    Sve procedure u rešavanju predmeta i kontaktu sa strankama su odredjene zakonima i pravilnicima. Tačno je da danas ima baš čudnih zakonskih odredbi, kakvih nikad nije bilo, ali ih se zaposleni moraju strogo pridržavati jer se rad direktno kontroliše iz Beograda, direktnim pristupom u računare zaposlenih.
    Budite sigurni da niko ne zeva bez posla, naprotiv, ali sam komplikovan proces i manjak zaposlenih praćen povećanjem predmeta uzima svoj danak.
    Kao i u svemu i ovde postoji par zaposlenih koji nisu idealni po raznim kriterijumima ali je to zaista minimalan broj.

    Želim da naglasim da je moj doprinos komentarima usmeren na druge, zlobne, komentare i nema ni najmanje veze sa tekstom koji ti čitaoci komentarišu. Pre svega, jer nemam pojma o konkretnoj stvari.
  • jad i beda

    23.04.2024 12:53
    borba
    Plata stalno zaposlenima sa sss i jeste minimalac al uz dodatak koji nije uvrsten u platu tek malo prelazi min. nedovoljno za zivot...Raspisuju se konkursi svako malo jer neće niko da radi za tolike plate kad higijenicari imaju vece plate a svaki dan slušamo kako je rgz sve doveo u red.
    Tuzno sto se prava istina skriva pod tepih i likuje se sto se nekom uskracuje pravo na normalan zivot
  • Penzos

    23.04.2024 12:02
    @ Bivši zaposleni
    Da li je u pitanju samo jedan radnik?
    Da li je znao da postoje i drugi, bolje plaćeni poslovi?
    Ne možeš neke poslove da radiš u državnoj ustanovi i privatno. Da li to nije znao?
    Zbog čega Katastar ima sada toliko nerešenih predmeta kad ima privatnih geometara, notara, a evo i sami radnici RGZ "rade prekovremeno"
  • Bivsi zaposleni

    23.04.2024 09:57
    Katastrofa uslovi
    Da plata u katastru stalno zaposlenima nije malo veca od minimalca ne bi do ovoga mozda doslo. Jer treba ziveti i prehraniti porodicu. A da ne spominjem ljude angazovane po ugovoru o delu, neredovna mala plata, nema godisnjeg ni bolovanja, uzas. RGZ ima 1000 vecih problema od jednog radnika koji je verovatno samo zeleo da ima iole pristojan zivot uz to zrtvujucu svoje vreme na dva posla...
  • Geodeta

    22.04.2024 22:54
    Toza iz JP Urbanizam
    Toza mora biti sledeći ako je ovo pravna država, a jeste!
  • Ajme Nama

    22.04.2024 19:34
    @Jo
    Poenta je da je radio na crno, a doktori po privatnim klinikama ne rade na crno.
  • Op

    22.04.2024 19:23
    Pa
    RGZ ne radi merenja ,snimanja terena snimanje objekata ...
    Braćo napaćena to se u sertifikatu koji ste položili naziva dopunski posao
    Iz celog sveta ste uzeli pravila i zakone a onda ste ih prilagodili da svi budu zadovoljni E moj narode
  • Ime

    22.04.2024 19:14
    Nije bitno
    Verovatno mora da radi i privatno, jer su u svim JP, JKP i ostalim državnim ustanovama pozapošljavali iste onakve kao što je JKP Lik koji vam redovno ostavlja hvalisave komentare kako dobija pare a ništa ne radi, jer se plate dobijaju tako što se fond za zarade deli sa brojem zaposlenih...e sad, kao JKP Lik ih je još sigurno, bar 80 posto u svim preduzećima, jer se mora ostati na vlasti, njima bacati sa stola mrvice, da bi oni krali naveliko....a i to što im bace, je za to koliko imaju zvanja i znanja previše...i onda se dodje do toga da ljudi koji znaju da rade, idu posle posla da rade još jedan, ili više poslova....
  • Voldi

    22.04.2024 18:40
    Nemoguće da se ovako nešto desilo u ovako uređenoj zemlji.
    U apsolutnom sam šoku.
  • Kata

    22.04.2024 17:01
    Lagum
    Ozakonjen lagum kao porodična stambena zgrada.Nema struju,nema vodu.
  • Jo

    22.04.2024 17:01
    Pa šta
    Koliko doktora pored redovnih poslova u bolnicama rade i u privatnim klinikama, pa nikom ništa. Čovek posle redovnog radnog vremena može da radi, to je njegovo pravo kao i što isto pravo imaju doktori.
  • Kalimero

    22.04.2024 16:59
    Nepravda
    Svaki lekar radi minimum u još jednoj privatnoj ambulanti, a mnogi i u više, kao ptice selice, od novca do novca, pardon pacijenta...skoncentrisani, brižni, ni ponoć nije problem...
  • SystemC

    22.04.2024 16:23
    Da su im plate iole pristojne, covek ne bi morao da radi po dva, tri posla... Po toj logici nastavnici ne bi smeli da drže privatne časove, lekari da rade privatno, ako su zaposleni u državnim klinikama, itd. A što se tiče rada na crno, to je već propust države i sistema
  • pogledajte se

    22.04.2024 16:21
    Pih, nije to nista naspram sirotih koji nemaju sta da jedu - medicinara
  • mile

    22.04.2024 15:58
    Ocinkario ga neko ko nije dobio svoj deo.
  • LIla

    22.04.2024 14:30
    Treba otpustiti ceo RGZ pa primati jednog po jednog one koji rade i srediti već jednom taj brlog. Ponašaju se kao da su nedodirljivi, ne možeš doći u kontakt s čovekom, a posao im je upravo da sa strankama rešavaju probleme. Naravno, bez dodatne naknade za ljubaznost i pomoć.
  • Симеон

    22.04.2024 13:34
    шифра: Тоза урбанизам
    Борба око тржишта: референти из катастра и урбанизма. Штету трпе приватне геодетске фирме и ЈП Урбанизам. Интерес поред ових кокошара тезгароша је када доспеју до инвеститора, е онда се упитајте нпр да ил су етажиране опвршине станова које сте купили и оне које сте добили ;)
  • Servia

    22.04.2024 13:11
    To je najmanji problem katastra..
  • Novosadista

    22.04.2024 13:10
    A koliko u katastru ima zaposlenih na crno, bez prijave, bez bolovanja, bez godisnjeg...?
  • Zbogom pameti

    22.04.2024 13:07
    nekom ne odgovara doticna firma.
    uzima dosta posla na trzistu.
    e kad bi tako bili revnosni i prema drugim geodetskim organizacijama!
  • Nana

    22.04.2024 12:39
    ´Ajde! Baš čudno da se to dešava. Da su poslednjih deset godina pročešljali projktne biroe priveli bi pola inž. komore.
  • Ništa

    22.04.2024 12:02
    Čudno
    Od RGZ-a nema gore institucije, gomila neradnika stranačkih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna