Novosadski informativni portal 021

Život - Putovanja

Šengenski voz

Grupa mladih ljudi pokreće 31. decembra specijalni "Beli Šengen ekspres voz" i organizuje doček Nove godine putovanjem u državu članicu Evropske unije, Mađarsku.

Berlinksi tuneli - turistička atrakcija

Dvadeset godina nakon pada Berlinskog zida, mreža tunela kojima je više stotina Nemaca iz tadašnje Istočne Nemačke uspelo da prebegne na Zapad i dalje postoji, a sada je to prava turistička atrakcija.

Ukidanje viza obara cene

Avio-kompanije munjevito su reagovale posle najave da Slovenija od 19. decembra ukida vize građanima Srbije, a ostale zemlje Evropske unije to planiraju za novogodišnje i Božićne praznike, tako što su počele da snižavaju cene karata.

Slovenija pogurala ukidanje viza

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u četvrtak da će vize za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije biti ukinute pre božićnih i novogodišnjih praznika.

Manje domaćih, više stranih turista

U Srbiji je za devet meseci ove godine boravilo 1,59 miliona turista, što je za devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine, objavila je u utorak Turistička organizacija Srbije (TOS).

Kriza ne smeta Rajaneru

I dok mnogi nacionalni avio-prevoznici beleže gubitke u poslovanju, irski "Rajaner", najveći evropski jeftini avio-prevoznik, obezbedio je u prvoj polovini godine profit od 387 miliona evra, što je za 80 odsto više nego u istom periodu 2008.

Oaza mora na Havajima

"Oaza mora", najveći putnički brod na svetu, trebalo bi 5. decembra da ukrca prve putnike za krstarenje po Havajima.

Turizam u Hrvatskoj nije podbacio

Hrvatska za devet meseci ove godine ugostila gotovo 10 miliona gostiju i zabaležila 56,6 miliona noćenja, objavio "Večernji list", napominjući da je takav rezultat ostvaren u godini krize, kad zemlje poput Španije ili Francuske beleže i dvocifrene minuse.

Tri dozvole za letove

Mađarska avio-kompanija "Malev", austrijska niskobudžetna avio-kompanija "Flaj Niki" i crnogorski "Montenegro Erlajnz" dobili su dozvole Direktorata za civilno vazduhoplovstvo za letove iz Srbije.

Kompleks za bogatu klijentelu

Grupa investitora iz Holandije i Belgije objedinjena u konzorcijum koji se bavi nekretninama i zaštitom životne sredine, zainteresovana je za gradnju luksuznog turističkog kompleksa sa pet zvezdica u zlatiborskom selu Semegnjevo.

Las Vegas u Kazahstanu

Jedan američki investitor sagradiće u Kazahstanu repliku Las Vegasa koja će koštati izmedju 25 i 30 milijardi dolara, a cilj projekta je da privuče turiste.

Više kompanija, više letova

Predstavnici Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata parafirali su u Beogradu Sporazum o vazdušnom saobraćaju koji će omogućiti funkcionisanje režima "otvorenog neba".

Srbija među četiri zemlje s više turista

Srbija, Švedska, Mađarska i Makedonija jedine su evropske zemlje koje su ove godine imale porast broja turista, dok su ostale zabeležile pad turističke posete i od nekoliko procenata.

Jeftini letovi iz Niša

Dve niskobudžetne aviokompanije, od decembra bi trebalo da uspostave saobraćaj s niškog aerodroma “Konstantin Veliki” za Italiju i Švedsku.

Skijanje od novembra

Ski sezona na Kopaoniku počeće, umesto krajem decembra, već 15. novembra i trajaće sve do 1. maja, zahvaljujući najnovijoj opremi za proizvodnju veštačkog snega i akumulaciji vode Duboka.