Novosadski informativni portal 021

Život - Putovanja

Seničić: Kovid pasoši tračak nade za turističku industriju

Digitalni sertifikati o vakcinaciji, koji bi ljudima trebalo da omoguće da nesmetano putuju po Evropi ne smeju da budu jedini uslov za putovanja, ali bi svakako predstavljali "tračak nade za turističku industriju", smatra direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.

Kovid pasoš za Tajland?

Predsednik Vlade Tajlanda Prajut Čan Oča je danas izjavio da je naručio analizu vezanu za uvođenje potvrde o vakcinaciji protiv virusa korona za strane posetioce, kako bi se podstakao turizam.

Er Frans obnavlja liniju Beograd - Pariz

Kompanija Er Frans saopštila je danas da će od 28. marta obavljati tri leta nedeljno između beogradskog aerodroma Nikola Tesla i pariskog Šarl de Gol, dok se od kraja maja planiraju svakodnevni letovi.

Crvena četvrt se seli iz centra Amsterdama

Više neće, kako kaže Žak Brel u jednoj od svojih poznatijih šansona, "mornari na dokovima piti u čast svih amsterdamskih prostitutki". Naime, opevani izlozi preko kojih se trži ljubav na jednu noć sele nešto dalje od pitoresknih kanala, prema nekom od "ringova" na periferiji.

Broj turista u Srbiji bio manji za 67,1 odsto

Broj turista u Srbiji u decembru 2020. godine bio je manji za 67,1 odsto nego u decembru 2019. godine, a broj noćenja manji je za 59,9 odsto, objavio je danas Republički zavod za statistiku (RZS).

Razmatra se uvođenje direktnih letova između Srbije i Italije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prihvatila je danas inicijativu ambasadora Italije u Srbiiji Karla Lo Kašoa da se pokrene pitanje ponovnog uvođenja direktnih letova sa Italijom, koji su tokom pandemije ukinuti, sa ciljem jačanja ekonomskih odnosa, posebno na poljima trgovine i turizma.

Er Srbija uvela nove letove za Tivat

Aviokompanija "Er Srbija" saopštila je danas da je, odgovarajući na pojačanu potražnju u putničkom avio-saobraćaju između Srbije i Crne Gore, povećala kapacitete za putovanja između dve zemlje uvođenjem dodatnih letova i promenom tipa aviona na linijama ka Tivtu i Podgorici.