Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đukić Dejanović: U planu subvencije za otvaranje vrtića u firmama

Dilemu koji vrtić da odaberu i da li će za njihovo dete biti mesta nemaju jedino roditelji kojima čuvanje dece obezbeđuje firma u kojoj rade, a ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović kaže da će se sledeće godine na tome raditi sa poslodavcima.

RTS u 2020: Više novca od pretplate, manje iz budžeta

Ako budu usvojeni predlozi za povećanje pretplate na 255 dinara i smanjenje subvencije iz budžeta za Radio-televiziju Srbije (RTS) od 950 miliona dinara za 2020. godinu, ovaj javni servis biće finansiran prihodima građana sa više od 60 odsto, pokazalo je istraživanje Udruženja novinara Srbije (UNS).

Stejt department: Zabrinuti smo zbog ruskog uplitanja u Srbiji

Sjedinjene Američke Države podržavaju napore Srbije da istraži slučaj špijunske afere i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona, saopštio je portparol Stejt departmenta Radiju slobodna Evropa.

Podignute optužnice za ubistvo Olivera Ivanovića

Kosovski specijalni tužilac Sulj Hodža podigao je optužnice protiv Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, prenosi "Kosovo online" pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Vučić: Ne odlaze ljudi zato što su gladni već traže bolju budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da mladi u Srbiji i regionu nemaju vremena za čekanje i da će, uprkos mogućim tenzijama i političkim nerazumevanjima među državama Zapadnog Balkana, taj deo Evrope ekonomski ubrzano napredovati, što bi trebalo iskoristiti kako bi se mladima obezbedila perspektiva i oni ostali u svojim zemljama.