Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Za ubistvo Fedora Frimermana od 27 meseci do 10 i po godina zatvora

Viši sud u Beogradu osudio je danas na iste kazne od 27 meseci do 10 i po godina zatvora četvoricu bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", optuženih da su prebili na smrt Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima.

Juta: Nema potrebe da se turisti vraćaju sa Halkidikija

Posledice nevremena koje je u sredu uveče zadesilo Halkidiki već su sanirane, dakle postoje uslovi za letovanje i agencije nisu u obavezi da vraćaju novac, rečeno je iz Nacionalne asocijacije turističkih agencija Juta (Yuta).

Opljačkao više stanova u istom danu

Dvadesetšestogodišnji mladić uhapšen je u Beogradu zbog sumnje da je opljačkao više stanova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Košarkašice dobile po 10.000 evra od Vlade Srbije

Vlada Srbije nagradila je na današnjoj sednici sa po 10.000 evra članice ženske košarkaške reprezentacije u dinarskoj protivvrednosti, za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u košarci za žene, održanom u Srbiji i Letoniji od 27. juna do 7. jula.

Putarina poskupljuje najverovatnije krajem jula

Izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, kojima se cena putarine povećava za 12 odsto, objavljene su u Službenom glasniku, a u Putevima Srbije očekuju da novi cenovnik počne da se primenjuje krajem jula.

Tim naučnika meri koliko je zagađen Dunav

Naučnici istraživači sa više fakulteta i instituta Srbije zajedno sa kolegama iz Nemačke i Austrije juče su u Beogradu uzimali uzorke vode Dunava kako bi se došlo do podataka o kvalitetu i nivou zagađenja.

Makron u Srbiju donosi pet poruka

Predsednik Francuske Emanuel Makron želi da posetom Srbiji pokaže da je Pariz i dalje "značajan igrač na svetskoj političkoj i bezbednosnoj sceni".