Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Kombijem naleteo na vozilo u kojem je bio zatvorenik, pa pobegao

Tokom prevoza jednog zatvorenika do leskovačke bolnice oko 10 sati u Ulici Nikole Skobaljića u Leskovcu došlo je do sudara u kojem je učestovalo službeno vozilo leskovačkog zatvora marke "citoren" i kombi kompanije iz Subotice čiji vozač je pobegao sa lica mesta.

Stefanović: Vučić prisluškivan 13 godina

Aleksandar Vučić je u kontinuitetu bio prisluškivan od 1995. do 2000. godine, zatim ponovo od 2000. do 2003. i, kako kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, "posebno na perfidan način - od 2007. do 2012. godine", i to bez ikakvog naloga suda ili bilo kakve naredbe i mere zasnonave na zakonu, a nekada i po nalogu suda.

Vulin: Srbija se naoružava u funkciji mira

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da politika vojne neutralnosti koju vodi Srbija znači da zemlja sama donosi odluke, snabdeva se i naoružava tamo gde misli da treba, napominjući da zemlja nabavlja oružje samo u funkciji mira.

Rodić: Loše izvedeni radovi na Koridoru 10 skupo će nas koštati, biće još pukotina

Nedavno otvorena deonica Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru već je prtetrpela oštećenja u vidu pukotina na asfaltu, dok se na istočnom kraku Koridora ruši izgrađeni nasip zbog, kako kažu, sleganja tla. Goran Rodić iz Građevinske komore Srbije upozorava da će Srbiju skupo koštati loše izvedeni radovi i to što tendere dobijaju najjeftinije ponude.

Koje zakone su predlagala ministarstva u Vladi Srbije?

Od početka godine usvojeno je 88 zakona, a od stupanja Ane Brnabić na premijersku funkciju najaktivnije je Ministarstvo finansija koje je predložilo 85 zakona od kojih je do danas usvojen 81, pokazalo je istraživanje dnevnog lista Politika.

Preminuo novinar RTS-a Igor Bulat

Novinar i urednik u Radio-televiziji Srbije Igor Bulat preminuo je u 48. godini posle kratke i teške bolesti, saopštava Udruženje novinara Srbije.

Maksić: Ne zna se koliko novca ode medijima iz javnih preduzeća

Novinarka BIRN-a Tanja Maksić kazala je da se oko dve milijarde dinara godišnje opredeljuje kroz konkurse za finansiranje medija, da se još oko četiri milijarde dinara izdvaja za javne servise, dok nema podataka koliko novca odlazi medijima putem javnih preduzeća.