Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Đorđević: Ove godine povećanje penzija i plata

Penzioneri i zaposleni u javnom sektoru mogu ove godine da očekuju povećanje penzija i plata budući da su rezultati u budžetu već za prvi mesec ove godine bolji od predviđenih, izjavio je danas ministar za rad Zoran Đorđević.

Istraživanje: Studenti smatraju da su muškarci u Srbiji diskriminisani

Studenti smatraju da društvo u Srbiji i dalje toleriše porodično nasilje, a nejednaka raspodela kućnih poslova i nasilje u porodici najčešći su vidovi rodne neravnopravnosti, pokazalo je istraživanje "Stavovi studenata Univerziteta u Beogradu o rodnoj ravnopravnosti u Republici Srbiji".

Nišlijka preminula od gripa

Žena (27) umrla je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu od posledica gripa, izjavio je danas direktor te klinike Miodrag Vrbić.

Izostao sastanak tima za borbu protiv odliva mozgova

Iako precizniji podaci ne postoje, Srbiju poslednjih godina napušta oko 35.000 ljudi godišnje, a da bi na neki način sprečila odlazak u tako velikom broju, uglavnom mladih iz naše zemlje, država je formirala tim stručnjaka koji bi trebalo da se bavi praćenjem ekonomskih migracija.

Otapanje snega otežava saobraćaj u zemlji

Drugi dan vikenda obeležiće visoke temperature za ovo doba godine, kao i prethodnog dana, što donosi i intenzivno otapanje snega koje može otežavati saobraćaj, dok učestali odroni i mokri kolovozi zahtevaju dodatni oprez za volanom, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Proizvođači: Hleb ne bi trebalo da poskupi

Odluka Vlade Srbije da nakon osam godina od kada je stupila na snagu, ne produži Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "tipa 500", ne bi trebalo da utiče na povećanje cene hleba u prodavnicama.