Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Šabić podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica iz Ministarstva odbrane

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je krivičnu prijavu protiv N. N. lica iz Ministarstva odbrane jer je bez zakonskog osnova medijima i drugim osobama u zemlji i inostranstvu dostavio podatke o ličnosti majora D. R. i bivšeg majora Vojske Srbije D.G.

Neotvoreni autoput već pun pukotina

Problemi na deonici od Uba do Lajkovca dovode u pitanje planirano puštanje u saobraćaj kompletne deonice autoputa od Obrenovca do Preljine do kraja 2018. godine.

Zakon o pravima deteta moguć u 2019. godini

Radna grupa u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja napravila je prednacrt Zakona o pravima deteta i o zaštitniku prava detete, kojim se definišu i instumenti nezavisne kontrole i zaštite tih prava.

Insajder: Zašto Vlada Srbije finansijski pomaže Beogradu

Vlada Srbije je i tokom ove godine nastavila s praksom da pre svega netransparentno i bez jasnih kriterijuma, iz budžetskih rezervi dotira lokalne samouprave, a samo Gradu Beogradu je po tom osnovu uplaćeno blizu četiri miliona evra, objavio je danas Insajder.

Vojni sindikat: Vojnicima se zakidaju plate

Vojni sindikat Srbije upozorio je danas na problem isplate naknade za noćni rad, jer je dobio veliki broj pritužbi članstva da im se to zakonom regulisano primanje ne isplaćuju u punom iznosu.

Radnicima preko agencije ubuduće ugovor o radu

Ministarstvo za rad objavilo je Nacrt zakona o agencijskom zapošljavanju koji predviđa da će svi radnici koji rade preko agencije (na "lizing") ubuduće imati ugovor o radu i iste uslove rada kao zaposleni kod poslodavca, a firma može da iznajmi najviše 30 odsto radne snage od ukupnog broja radnika.