Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Naslednice SFRJ dele ambasade koje ne postoje

Detaljnim upoređivanjem arhiva i dokumenata koja svedoče o vlasništvu sa stanjem na terenu diplomatske imovine, ispostavilo se da desetak objekata, koji se po sporazumu o sukcesiji vode kao nasleđe stare Jugoslavije, ili više nije naše ili je uzurpirano.

Počinju istrage o nestalim bebama

Mešovita komisija koja će vršiti istrage u slučajevima nestalih beba, a koju čine predstavnici državnih institucija i roditelja dece koji sumnjaju da su im deca nestala iz porodilišta, danas, četiri meseca posle osnivanja, počinje sa radom.

Nišu preti prinudna uprava zbog slučaja "aerodrom"

Iako je gradska vlast u Nišu najavila da će do kraja ove nedelje saopštiti datum održavanja sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o ustupanju aerodroma Konstantin Veliki državi, to se ipak nije dogodilo.

Hidroelektrane na uštrb zaštite životne sredine?

Da li je važnije da Srbija ima što više proizvedenih kilovata struje i investicija u obnovljive izvore energije ili da sačuva svoje vodotokove i ekologiju, predmet je dva resorna ministarstva u Vladi Srbije.

Batut: Od malih boginja obolelo 5.492 ljudi, 15 preminulo

Od početka oktobra u Srbiji i u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, registrovano je 5.492 slučaja malih boginja, dok je od posledica te bolesti umrlo 15 ljudi, pokazuju poslednji podaci Insituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Najbolji đaci provode sat i po na internetu

Istraživanja pokazuju da rezultati na PISA testiranju koji su postigli učenici iz Srbije ne zavise od visine plata u porodici đaka, rekao je analitičar u OECD Alfonso Ećezara na konferenciji "Nove tehnologije u obrazovanju" u Beogradu.

Miroslav Lazanski ambasador u Moskvi?

Novinar i poslanik Srpske napredne stranke Miroslav Lazanski nije želeo da komentariše nezvanično saznanje Blica da će postati novi ambasador Srbije u Moskvi, uz obrazloženje da ne komentariše navode novina.