Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Sukob u vladi zbog slikovnica, premijerka nudila ostavku

Hrvatska slikovnica za predškolce "Moja dugina porodica" u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je oštru polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić, a taj njihov sukob poslužio je kao povod za direktan udar ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović na premijerku tokom sednice Vlade, koja je juče umalo okončana ostavkom premijerke, pišu "Novosti".

Nedimović: Nema opasnosti od zagađenja Save

Prema merenjima od sedam sati jutros na mernom mestu Jamena, u Savu se nisu ulile štetne materije i opasnost od zagađenja te reke u Srbiji je prošla, izjavio je ministar poljoprivrede Bratislav Nedimović.

Gorivo poskupelo, a prodaje se jeftinije

Ko je natočio gorivo pre prvomajskih praznika platio je više nego oni koji su u četvrtak tankovali svoje rezervoare, iako je na skoro svim benzinskim pumpama u Srbiji gorivo poskupelo od jednog do sedam dinara po litru.

Struja se krade i na radijatorima

Specijalizovane ekipe radnika elektrodistribucija širom Srbije otkrile su prilikom poslednje kontrole da se struja ne krade samo preko klasičnih brojila, koja mere potrošnju u bojleru, veš mašini, frižideru i drugim kućnim aparatima, već i na mernoj grupi.

Ciljni datum za prijem Srbije u EU nije 2025.

Generalni direktor za proširenje Evropske komisije Kristijan Danielson naglasio je da 2025. nije ciljni datum za prijem Srbije i Crne Gore u Evropsku uniju, nego se u evropskim institucijama smatra samo najboljim mogućim scenarijom.