Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Koliko je ugrožen život sudijama u Srbiji?

Koliko sudija u Srbiji trenutno ima policijsku zaštitu – tajni je podatak, a ko će je od nosilaca sudijske funkcije imati zavisi od procene ugroženosti, koja je uslovljena društvenim, političkim i ekonomskim prilikama u Srbiji.

Pronađeni ljudski ostaci u Đakovici

Ljudski ostaci najmanje tri osobe otkriveni su u navodnoj masovnoj grobnici u blizini Đakovice, prenosi RTK. Mogli bi da pripadaju kosovskim Srbima koji su ubijeni tokom rata, saznaje KTV.

Nedostatak nezavisnog pravosuđa i korupcija najveći problemi u Srbiji

Najveći problemi, kada je reč o ljudskim pravima u Srbiji su nedostatak nezavisnosti u pravosuđu, korupcija, mešanje u privatnost, trgovina ljudima i nasilje protiv pripadnika LGBT zajednice, navedeno je u godišnjem izveštaju američkog Stejt departmenta o stanju ljudskih prava širom sveta.

Prevrnuo se auto na autoputu

Na autoputu Beograd - Niš, posle Autokomande, a u pravcu ka Dušanovcu, saobraćaj je usporen pošto se auto prevrnuo na krov nakon udesa.

NUNS osudio pretnje Oliveri Kovačević i Ivanu Ivanoviću

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) oštro je osudilo otvorene pretnje koje su lider radikala Vojislav Šešelj i njegovi sledbenici uputili urednici Zabavnog programa RTS-a Oliveri Kovačević i preteće poruke uredniku Zabavnog programa Prva TV Ivanu Ivanoviću.

Kristijan Stošić pobednik 31. Beogradskog maratona

Atletičar Kristijan Stošić, član AK "Vranjski maratonci" pobedio je danas na 31. Beogradskom maratonu i postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara.