Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

Održan parastos srpskim žrtvama akcije "Bljesak"

Parastosom u crkvi Svetog Marka u Beogradu, služenom poginulima i nestalima u vojno-policijskoj akciji "Bljesak" i polaganjem venaca i cveća na Spomen obeležje u Tašmajdanskom parku, danas su obeležene 23 godine od stradanja Srba u zapadnoj Slavoniji.

"Svaki treći zaposleni sa knjižicom stranaka na vlasti"

Život u svetu vladavine korporativnog kapitala i prema njegovim interesima servilnih država i vlada vratio nas je u režim u kome tri osmice – sindikalni zahtev iz 19. veka za osam sati rada, odmora i slobodnog vremena, deluje gotovo romantično i bajkoliko, kaže Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost".

Prvi maj - protest uz roštilj

Međunarodni praznik rada, Prvi maj, biće obeležen danas širom Srbije tradicionalnim urancma i okupljanjima u prirodi, a dva sindikata održaće protest u centru Beograda.

Pojačan saobraćaj na svim pravcima

Pojačan je saobraćaj na svim putevima, a posebno na izlazima iz većih gradova, kao i na svim prilazima izletištima, vikend naseljima i turističkim mestima.

CEPRIS: Novi nacrt Ustava bolji, ali nije brana od politike

Nacrt amandmana na Ustav Srbije, koji je Ministarstvo pravde uputilo Venecijanskoj komisiji, sadrži određena poboljšanja u odnosu na prethodni Radni tekst ustavnih amandmana, ali ona nisu dovoljna i ne pružaju veće garancije protiv političkih uticaja na pravosuđe, ocenjuju u Centru za pravosudna istraživanja (CEPRIS)

Apel na građane da ne pale vatru na otvorenom

Ministаrstvo poljoprivrede, šumаrstvа i vodoprivrede povodom prvomajskih praznika аpelovalo je nа grаđаne da ne pаle vаtru nа otvorenom prostoru u prirodi, ukoliko tа mestа nisu zа to predviđenа i obezbeđena.

Nedimović: Srbija bezbedna od afričke kuge

Tržište Srbije je potpuno bezbedno i u našoj zemlji nema nijednog zabeleženog slučaja svinje obolele od "afričke kuge", poručio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.