Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

U Viminacijumu otkriven mauzolej iz trećeg veka

Na arheološkom lokalitetu Viminacijum otkriven je mauzolej, za koji rukovodilac projekta Viminacijum Miomir Korać kaže da datira iz trećeg veka i da je svakako predstavljao poslednje počivalište osobe visokog ranga.

Procurio fosfor iz lokomotive u Nišu, nema ugroženih

Na železničkoj stanici Crveni krst u Nišu danas posle podne procurio je fosfor iz jedne od lokomotiva zbog čega su na lice mesta izašli policajci i vatrogasci, rekli su za agenciju Beta u Policijskoj upravi u Nišu.

Brnabić osuđuje Šešeljevo ponašanje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najoštrije je osudila ponašanje predsednika SRS Vojislava Šešelja koji je u Skupštini Srbije psovao hrvatsku delegaciju u poseti Srbiji i gazio zastavu te zemlje i ocenila da ono ne predstavlja vrednosti većine građana Srbije.

SRS najavila miting u Hrtkovcima za 6. maj

Srpska radikalna stranka (SRS) najavila je danas da će 6. maja održati miting u Hrtkovcima, mestu u Vojvodini u kome je predsednik SRS-a Vojislava Šešelja pre 26 godina, prema pravosnažnoj presudi suda u Hagu, počinio ratni zločin.

I građevinskih radnika sve manje u Srbiji

Srbiji nedostaje radna snaga u građevinarstvu, a uništavanje građevinske industrije u našoj zemlji, kako kaže potpredsednik Građevinske komore Srbije Goran Rodić, traje najmanje poslednjih 15 godina.